نوشته شده توسط : عبادی

Cloudflare چیست و نحوه فعال سازی و آموزش تنظیمات آن

کلودفلر یا به انگلیسی Cloudflare یک شرکت ارائه دهنده خدمات شبکه تحویل محتوا (CDN) ، دارای تنظیمات DNS پیشرفته، محافظت کننده از حملات DDOS  و  خدمات امنیتی می باشد. آنها به علت ارائه SSL رایگان و افزایش سرعت و تنظیمات بهینه DNS ، و ارائه دادن یک شبکه قوی و قدرتمند شامل بیشتر از 100 سرور مختلف در سراسر جهان شهرت بسیار زیادی در جامعه و صنعت شبکه و وب به دست آورده‌اند.

آنها توسط خیلی از شرکت های معروف پشتیبانی و حمایت می شوند مثل گوگل !  و از مشتریان معروف آنها می‌توانیم به سیسکو ، zendesk ، Digital Ocean و nasdaq اشاره کنیم.

البته سایت‌های بزرگ ایرانی همانند دیجی کالا و بامیلو هم نیز در مقطعی از زمان از این سرویس CDN قدرتمند استفاده می‌کردند، پس اهمیت بالای یادگیری و آموزش راه اندازی CDN رو با این نکته بیشتر متوجه میشیم.

برای استفاده از سرویس‌های Cloudflare در وب سایت وردپرسی خود مراحل زیر را با دقت در میزفا دنبال کنید. ما در وب سایتمان برای افزایش سرعت سایت بیشتر به اکثر کاربرانمان که هاست خارجی دارند استفاده از Cloudflare را پیشنهاد می‌کنیم و اگر قصد تهیه پنل‌های پولی این شرکت را دارید مکان هاست اهمیت چندانی برای شما نخواهد داشت . اگر هاست ایرانی را خریداری کرده اید  و میخواهید کلود فلر را بر روی سایت خود فعال کنید ممکن است سایت شما با اختلالات لحظه‌ای مواجه شود، اگر سایت شما بر روی هاست ایران است بهتر است از cdn های ایرانی مانند ابر آروان استفاده کنید که با هاست های ایرانی سازگاری کامل دارد.

آموزش cloudflare

اگر شما به دنبال یک راه آسان برای بهبود سرعت سایت و افزایش امنیت وب سایت وردپرسی خود هستید، سایت Cloudflare.comبا امکانات پیشرفته ای که در اختیار شما میگذارد میتواند یکی از بهترین گزینه هایی باشد که شما میتوانید آن را انتخاب کنید.

بیشتر مشتریان سایت Cloudflare از سرویس رایگان این شرکت استفاده می‌کنند، در سرویس رایگان این شرکت به شما یک پنل با امکان استفاده از CDN با پهنای باندی نامحدود، SSL رایگان ولی با یک سری امکاناتی محدود داده می‌شود.

در این پست آموزش استفاده از سی دی ان cloudflare سعی خواهد شد به جنبه‌های مختلف این ابزار پرداخته شود.

نکته: برای استفاده از سرویس های رایگان Cloudflare شما می بایست DNS مخصوصی که این سایت برای دامنه شما می‌سازد را روی دامنه خود تنظیم کنید و این بدان معناست که شما با استفاده از Cloudflare امکان داشتن DNS اختصاصی با نام دامنه خود را ندارید.

آموزش نصب کلود فلر (Install Cloudflare)

خب به آموزش نصب cloudflare رسیدیم، در آموزش فعال سازی کلود فلیر تصور شده است که شما از قبل یک اکانت کاربری در وب سایت Cloudflare ایجاد کرده اید. اگر تا به حال در این وب سایت ثبت نام نکردید ، وارد وب سایت Cloudflare شوید و ثبت نام کنید چرا که برای استفاده از کلودفلر طبیعتا نیاز به ثبت نام است.

مرحله اول – اضافه کردن سایت در کلودفلر

بریم که آموزش تنظیمات cloudflare رو شروع کنیم. وارد اکانت کاربری خود در وب سایت Cloudflare شوید و روی “+ Add Site” کلیک کنید و منتظر بمانید تا صفحه اضافه کردن سایت باز شود.

نحوه ثبت سایت در cloudflare

در صفحه باز شده آدرس وب سایت وردپرسی و یا غیر وردپرسی خود را وارد کنید و روی “Add Site” کلیک کنید. (توجه داشته باشید که نیازی به وارد کردن http/https و www. نیست و برای استفاده از کلودفلر cloudflare تنها آدرس دامنه کافیست).

اضافه کردن دامنه در cloudflare

پس از ثبت وب سایت شما باید، پلن مورد نظرتان را ، پس به مرحله دوم یعنی انتخاب پلن می‌رویم.

مرحله دوم – انتخاب پلن

در مرحله بعدی آموزش استفاده از CDN وبسایت Cloudflare شما می بایست بسته یا Plan کلودفلر خود را مورد انتخاب قرار دهید که ما در این آموزش بسته رایگان را انتخاب می‌کنیم، برای هاست‌های داخلی (هاست ایران) پلن رایگان توصیه نمی‌شود.

بعد از انتخاب بسته مورد نظر روی Confirm کلیک می کنیم . برای اطلاع بیشتر از امکانات بسته ها به قسمت Plan وب سایت Cloudflare مراجعه کنید.

انتخاب پلن کلود فلر

پس از تایید و انتخاب پلن، چند دقیقه باید منتظر بمانید تا اولین تنظیمات مربوط به وب سایت شما بررسی و انجام شود.

انجام تنظیمات اولیه توسط کلود فلر

مرحله سوم – تنظیم DNS در کلودفلر

در مرحله سوم آموزش تنظیمات cloudflare به قسمت مهم DNS ها می‌رویم. کلودفلر برای DNS ها به شما دو خدمت ارائه می‌کند (On Cloudflare و Off Cloudflare) که اولین خدمت استفاده از CDN و امکانات امنیتی است و دیگری نیز تنها متصل کردن یکی از رکورد ها از طریق کلودفلر به سروری دیگر است و در این خدمت هیچ امکان CDN و امنیتی به شما تعلق نمی‌گیرد و شما مستقیم به سرور مقصد متصل می‌شوید .

بیشتر کاربران بسته به نیازشان سعی دارند که هرچیزی که کلود فلر پیشنهاد می‌کند را در DNS خود رعایت کنند .

برای اینکه مطمئن باشید که رکورد DNS شما به کلودفلر متصل است و از خدمات CDN و امنیتی آن استفاده می‌کند به ابر جلوی رکورد DNS نگاه کنید و مطمئن شوید که نارنجی رنگ است و اگر نارنجی رنگ نیست با یک کلیک رو ابر، آن را به ابر نارنجی تغییر دهید (این کار باعث فعال شدن امکانات کلود فلر در رکورد DNS شما می‌شود).

همچنین اگر شما رکوردهای اضافه‌ای مانند رکوردهای MX در دامنه خود دارید سعی کنید که آن رکوردها را از Cloudflare جدا کنید و برای جداسازی باید امکان استفاده از خدمات CDN را در آن رکورد غیرفعال کنید (ابر رنگ طوسی به معنای غیرفعال می‌باشد).

هنگامی که تمامی رکورد ها را وارد کردید روی Continue کلیک کنید . این رکوردها را بعدا نیز می‌توانید در هرزمان که خواستید تغییر دهید.

تنظیمات DNS کلودفلر

مرحله چهارم – تنظیمات NameServers

در این مرحله از آموزش cloudflare شما باید نیم سرورهای دامنه (NS) خود را به آنچه Cloudflare تعریف کرده است ، تغییر دهید .

از آنجایی که Cloudflare مانند یک Proxy عمل می‌کند ، با اتصال نیم سرور های دامنه خود به این شرکت ، کاربر برای دسترسی به سایت شما بعد از وارد کردن URL وب سایت شما مستقیما به نزدیک ترین سروری Cloudflare به منطقه محل زندگی وی دارد متصل می‌شود و این باعث افزایش سرعت بارگذاری وبسایت شما می‌شود.

قابل توجه عزیزانی که ترس از قطع شدن وب سایتشان هنگام تغییر نیم سرورها را دارند: با توجه به تغییر نکردن سرور مبدا شما پس از تغییر نیم سرورهای وبسایت هیچگونه قطعی و یا به اصطلاح DownTime نخواهید داشت.

بعد از تغییر نیم سرورها به آنچه که Cloudflare تعریف کرده است ، روی Done, check nameservers کلیک کنید.

تنظیمات DNS کلود فلر

تغییر نیم سرور ها ممکن است از 1 تا 72 ساعت به طول انجامد مخصوصا در دامنه‌های ir که زمان زیادی لازم دارد.

مرحله پنجم – تنظیم IP و DNS

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که برای وب سایتتان دی ان اس (DNS) و ای پی اختصاصی (IP) گرفته‌اید و فراموش کردید که در قسمت DNS کلود فلر وارد کنید ، می‌توانید از طریق منو وارد بخش DNS ها شوید و DNS و IP اختصاصی خود را در کلود فلر وارد کنید و یا تغییراتی در DNS هایتان ایجاد کنید.

تنظیمات IP و DNS کلودفلر

بخش تنظیمات DNS در کلودفلر یک استفاده دیگر هم دارد و آن اینکه اگر زمانی انتقال هاست صورت گرفت کافی است IP هاست قدیم را در این بخش به IP هاست قدیم تغییر دهید.

حال به ادامه آموزش استفاده از این CDN می‌رویم و اگر تمامی مراحل را انجام دادید . سایت شما به کلود فلر متصل شده.

مرحله ششم (اختیاری) – نصب افزونه کلودفلر در وردپرس

یک مرحله اضافه‌تر از آموزش تنظیمات cloudflare برای کاربران استفاده کننده از وردپرس وجود دارد که اجباری نیست ولی استفاده از پلاگین رسمی Cloudflare در وردپرس جلوی اشکالات را می‌گیرد.

نصب افزونه کلودفلر در وردپرس

شما میتوانید پلاگین رسمی Cloudflare را که برای تنظیمات کلود فلر است، از مخزن وردپرس و یا با یک جستجو در قسمت افزودن افزونه بهلیست پلاگین های خود اضافه کنید.

از امکانات این پلاگین می توان به امکانات زیر اشاره کرد :

رفع بعضی از مشکلات بخش نظرات وردپرس

پاک کردن حافظه کش خودکار

نوشتن یک سرصفحه برای جلوگیری از انتقال های غیر قانونی هنگامی که SSL فعال است.

امکان تغییر تنظیمات اکانت Cloudflare از پلاگین

امکان تماشای تعداد کلی بازدید کنندگان ، میزان پهنای باند ذخیره شده و تهدید های مسدود شده

پشتیبانی از HTTP2/Server Push

پس از نصب پلاگین رسمی کلودفلر روی وردپرس ، شما باید ایمیل و API اکانت خود را وارد کنید. (برای دریافت API خود وارد اکانت کلودفلر شوید و روی my profile کلیک کنید .

سپس در بخش API روی View API Key رو به روی Global API Key کلیک کنید و API خود را کپی و در پلاگین وردپرس بارگزاری کنید )

بعد از وارد کردن ایمیل و API رو Save API Credentials کلیک کنید.

تنظیم API در افزونه کلودفلر در وردپرس

بررسی اجمالی بر روی تنظیمات کلودفلر

در زیر تب Home ، بهتر است که روی Apply کلیک کنید تا تنظیمات پیشفرض اعمال شود .

تب home در کلودفلر

در زیر تب Settings ، اگر از کاربران Pro کلود فلر باشید میتوانید بهینه سازی تصاویر و حالت توسعه را فعال کنید .

همچنین می‌توانید سطح امنیتی وب سایت خود را تعیین کنید و از طرفی باعث شوید تمام منابع سایت شما بر روی HTTPS تنظیم شود.

قسمت Speed و security در CloudFlare

در زیر تب Analytics ، شما میتوانید لیست پهنای باند ذخیره شده ، تهدید های مسدود شده و تعداد کل بازدید کنندگان خود را مشاهده کنید.تب Analytics در CloudFlare

مشکل رایج Cloudflare در سایت‌ها

سایت Cloudflare به عنوان هدیه به تمامی دامنه های بین المللی (به جز دامنه ir) یک گواهینامه دو ساله SSL می‌دهد (کلودفلر امکان استفاده https را به طور کلی برای دامنه های ir بسته است و به قولی SSL را برای این دامنه‌ها تحریم کرده است).

مشکل cloudflare آنجا شروع می‌شود که وبسایت شما قبل از ثبت نام در Cloudflare گواهینامه SSL دیگری داشته باشد که در این صورت به علت ناهمخوانی دو SSL و همچنین تلاش برای جایگزین کردن خود به جای آن یکی وب سایت شما دچار مشکل می‌کند.

مشکل رایج در CloudFlare چیست : 

در این مواقع شما می بایست وارد اکانت کلودفلر خود شده و در بخش SSL ، گواهینامه SSL را به شکل Flexible در بیاورید که مشکلات را از بین ببرید و گواهینامه ها را از جنگ با یکدیگر در بیاورید.

تنظیمات اضافه برای کلودفلر چیست و چگونه میتوانیم آن را درست کنیم؟

شما در این مقاله اینکه کلود فلر چیست ، سایت cloudflare چه امکاناتی داره ، نصب cloudflare و تنظیمات کلود فلر رو باهاش آشنا شدید و می‌توانید یک CDN برای وب سایت خود راه اندازی کنید. آنچه ما در این آموزش cloudflare گفتیم تنها آشنایی مختصر شما با کلودفلر بود و امیدواریم آموزش استفاده از تنظیمات این CDN معروف مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.

شما همنطور میتوانید که با ورود به وب سایت Cloudflare و خواندن مستندات این وب سایت آموزش Cloudflare را بسته به نیاز خودتان مشاهده نمایید.

 



:: بازدید از این مطلب : 172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

درباره نحوه رفع خطای 503 service unavailable در این مقاله صحبت خواهیم کرد و شما در انتها خواهید توانست به راحتی مشکل ارور ۵۰۳ سایت خودتون حل کنید. در ابتدا درباره اینکه ارور 503 چیست صحبت خواهیم کرد و سپس به نحوه رفع این مشکل خواهیم پرداخت.

خطای 503 Service Unavailable یکی از کدهای معروف http status است که معنی آن به شکل لغوی سرویس در دسترس نیست 503 استفاده می شود . یک کد وضعیت HTTP از نوع کدهای 5xx است.
ارور 503 در اینترنت به این معنای این می باشد که سرویس‌دهنده‌ی وبسایت در حال حاضر در دسترس نیست، خطای 503 پیامدی بد برای سئو سایت است اگر تعداد دفعات و زمان آن بالا رود. البته این پیامد بد در همه صفحات به معنای بد بودن نیست، مثلا در کجا؟
مثلا زمانی که شما در حال آپدیت کردن پلاگین و یا قالب وبسایت وردپرسی خود هستید در آن لحظه کوتاه این ارور نشان داده می‌شود.
درواقع بهتر است در این شرایط به جای گفتن ارور ۵۰۳ بگویم کد ۵۰۳، چرا که به جای ارسال کد ۲۰۰ موفق کد ۵۰۳ عدم دسترسی را نشان می‌دهد و این ارور نیست، مگر صفحات مهم که ترافیک خوبی از گوگل داریم چنین خطایی را بدهد.

به همین دلیل باید صفحات مهم سایت خود را مانیتورینگ کنید و یکی از روش‌ها در search console گوگل است که قابلیتی برای نظارت وجود دارد. 

 

ولی مشکلی که در این قسمت به وجود می آید آن می باشد که : 

مشکل این است که در سرچ کنسول Search Console وقتی گوگل صفحه ای را با ارور ۵۰۰ نشان می‌دهد یعنی اینکه ربات‌های گوگل این خطا را دیده‌اند و شاید آن تاثیر منفی بر سئو اعمال شده باشد. برای همین پیشنهاد می‌شود که قبل از دیده شدن توسط ربات این ارور را رفع کنید. حال چطور؟

در وبلاگ ما مقاله‌ای با عنوان 15 ابزار مانیتورینگ وبسایت معرفی شده که این ابزارها می‌توانند به خوبی سایت شما را در هر لحظه رصد کنند و اگر مشکلی به وجود بیاید و خطایی رخ دهد، این ابزارهای مانیتورنیگ سریع از طریق ایمیل اطلاع رسانی می‌کنند. در این صورت شما دیگر نگران بدنام شدن برند خود و یا فروش کم دروبسایتتان نخواهید بود و با خیال راحت می‌توانید به امور دیگر برسید



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

ارزیابی دقیق سرعت لود وب سایت با ابزار Pingdom

امروز قصد داریم تا با نگاهی عمیق به یکی از پرطرفدار‌ترین ابزار آنلاین تست سرعت سایت یعنی ابزار Pingdom و چگونگی استفاده بهتر از این ابزار بپردازیم. البته بارها در پست‌های مختلف آموزش سئو به سایت Pingdom اشاره کردیم و حتی در مقاله برترین ابزارهای آنلاین جهت تست سرعت سایت نیز به شکل خلاصه این ابزار قدرتمند را تشریح کردیم. شما با ابزار Pingdom می‌توانید تحلیلی آبشاری از وب سایت خود داشته باشید. این تحلیل‌ها به شما کمک می‌کند تا مشکلات عملکرد وب سایتتان را تشخیص دهید و با حل آن‌ها وب سایتی بدون مشکل سرعت سایت داشته باشید. مشاهده می‌شود که بعضی از کاربران وردپرسی ما که به اطلاعات نمایش داده شده در Pingdom آشناییت ندارند، با دستکاری وب سایت سرعت لود وب سایت را از قبل هم بد‌تر می‌کنند.

ابزار Pingdom

Pingdom یک شرکت ارائه خدمات مانیتورینگ آپتایم و خدمات مدیریت عملکرد وب سایت مستقر در سوئد می‌باشد. همواره یکی از چیز‌هایی که هر وب مستری با آن آشناست، ابزار بررسی سرعت لود وب سایت Pingdom می‌باشد و در بین کاربران وردپرسی نیز می‌توان یکی از پرطرفدارترین ابزار‌ها آن را معرفی کرد. چرا؟ اولین دلیل آن استفاده بسیار ساده آن است ، برای استفاده از آن نیازی نیست که کاربر خیلی حرفه ای باشد و برای کاربران عادی وردپرس کاربردی ساده دارد که در ابزار‌های جایگزین کمتر دیده می‌شود. گاهی اوقات امکانات بعضی از ابزار‌ها انقدر پایین است که اصلا جای صحبتی باقی نمی‌گذارد.

Pingdom

ابزار Pingdom امکان تست وب سایتتان را از ۵ مکان مختلف می‌دهد، که لیست آن‌ها در زیر آورده شده است:

Dallas, Texas, USA

Melbourne, Australia

New York City, New York, USA

San Jose, California, USA

Stockholm, Sweden

مکان فیزیکی که انتخاب می‌کنید خیلی مهم است، زیرا درواقع مربوط به جایی می‌شود که وب سایت شما میزبانی می‌شود. با این حال، به ادامه مقاله توجه فرمایید، در ادامه به جزئیات بیشتری اشاره خواهیم کرد.

تحلیل آبشاری با استفاده از ابزار تست سرعت Pingdom

یک صفحه وب به طور کلی از چندین ساختار مانند HTML،‌CSS،JS، تصاویر و ویدیو‌ها تشکیل می‌شود. هرکدام از این‌ها یک درخواست را هنگامی که شما می‌خواهید یک صفحه وب را مشاهده‌ کنید ارسال می‌کنند. به طور کلی، هرچه تعداد درخواست‌های وب سایت شما بالاتر باشد، وب سایت شما کندتر می‌شود ولی همیشه هم درست نیست، در بعضی اوقات برای مثال در Lazy Load با بالا رفتن درخواست‌ها شاهد افزایش سرعت نیز می‌شوید. در زیر ما قصد داریم که تمامی بخش‌های ابزار Pingdom را بررسی کنیم، هر قسمت مربوط به عملکرد کلی وب سایت را به طور کامل برایتان توضیح دهیم و به نحوه تحلیل آبشاری نتایج بپردازیم.

نگاهی کوتاه به Pingdom

هنگامی که شما وب سایت وردپرس خود را در Pingdom وارد می‌کنید، Pingdom به شما یک درجه عملکرد، زمان لود، حجم کلی وب سایت و تعداد درخواست‌ها را نشان می‌دهد می‌توان گفت ساختاری شبیه به سایت GTmetrix  دارد و اگر مقاله آنالیز Gtmetrix را مطالعه کرده باشید به چنین ویژگی‌هایی نیز اشاره کردیم. به عنوان مثال، در زیر ما وب سایت perfmatters.io را مورد بررسی قرار دادیم . همانطور که می‌بینید در اولین تست وب سایت درجه ۱۰۰ را از ۱۰۰ نمره به دست آورد و در زیر ۹۰۰ میلی‌ثانیه لود می‌شود. همانطور که مشاهده می‌کنید این وب سایت از ۹۶ درصد وب سایت‌های تست شده در این ابزار سریع‌تر است.

تست اولیه با Pingdom

ما یک آزمایش دیگر بر روی این وب سایت انجام دادیم که نتیجه آن لود ۴۹۱ ثانیه‌ای شد. چه اتفاقی برای وب سایت افتاد؟ این اتفاق هنگامی که چندین بار یک وب سایت را در Pingdom آزمایش می‌کنید اتفاق می‌افتد که دلیل آن وجود کش‌ در مرورگر کاربر، سرور و DNS می‌باشد. برای درک بهتر این امر به بخش تحلیل آبشاری مراجعه فرمایید.

آزمایش دوباره وب سایت توسط Pingdom (عملیات کش)

آیا می‌خواهید که نتیجه بهتری در آزمایشات Pingdom داشته باشید؟ با توجه به نوع وب سایت شما و نوع پیکربندی آن هیچ تضمینی در اینکه شما درجه عملکرد ۱۰۰ را از ۱۰۰ نمره بگیرید نیست ولی با صرف چندین ساعت وقت برای بهینه سازی وب سایتتان می‌توانید بهبود رتبه را از امروز شروع کنید. در بعضی از مواقع تجربه کاربری ممکن است جای چیز‌هایی که خواندید را پر‌کند و شما در بخش هایی نیازی به بهینه سازی محتوا نداشته باشید. هیچ وقت تجربه کاربری(UX) را فراموش نکنیداما مطمئن باشید که با آموزشی که ما در زیر به شما می‌دهیم می‌توانید کلیه مراحل رساندن وب سایت به نتیجه‌ای مانند نتیجه بالا را یاد بگیرید.

بینش عملکرد (Pingdom Performance Insights)

بخش بینش عملکرد (همان Insights) ابزار Pingdom، یکی از بخش‌های بسیار مهم و کمک کننده در این ابزار می‌باشد. تمامی اطلاعات گنجانده شده در این بخش با توجه به قوانین بینش عملکرد گوگل (Insights) می‌باشد. به طور کلی،‌ اگر شما بتوانید این بخش را در وب سایت خود بهبود دهید، باید شاهد کاهش زمان لود وب سایت خود باشید.

بخش بینش عملکرد Pingdom

Leverage Browser Caching

یکی از رایج‌ترین مشکلات افراد در هنگام آزمایش وب سایت در ابزار‌های تست سرعت رویارویی با خطای Leverage Browser caching می‌باشد. این خطا به علت وجود مشکل HTTP Cache header در سرور شما می‌باشد. برای حل این مشکل به آموزش حل مشکل Leverage Browser Caching وب سایت میزفا مراجعه کنید.

Remove Query Strings

یکی دیگر از مسائل رایج موجود در آزمایشات مورد Remove Query Strings می‌باشد. فایل‌های CSS و JS در هنگام لود شدن در فایل HTML وب سایت ورژن های خود را نیز لینک‌ها قرار‌ می‌دهند. مانند :‌domain.com/file.min.css?ver=4.5.3 .بعضی از سرور‌ها و پروکسی‌ها امکان کش کردن این فایل‌ها وقتی این‌گونه لینک می‌شوند ندارند. پس با حذف ورژن از لینک‌ها شما می‌توانید سیستم کش وب سایت خود را بهبود بخشید. برای حل این مشکل می‌توانید از افزونه رایگان Query Strings Remover در وردپرس استفاده کنید تا به صورت خودکار عملیات حذف ورژن‌ها انجام شود. در غیر اینصورت برای حل این مشکل می‌توانید به آموزشحل مشکل Remove Query Strings وب سایت میزفا مراجعه فرمایید.

مشکل Remove Query Strings در فایل‌های استاتیک

Serve static content from a cookieless domain

ما مقاله ای جامع در رابطه با Serve static content from a cookieless domain در وب سایت میزفا منتشر کردیم که پیشنهاد می‌کنم آن را بخوانید. در بیشتر مواقع وب مستر‌ها به علت وجود پروتکل‌های جدیدی مثل HTTP/2 این خطا را نادیده می‌گیرند. اضافه کردن یک اتصال جدید همیشه نسبت به زمانی که همه ساختار را در یک اتصال بارگیری می‌کنید، هزینه کمتری برایتان خواهد داشت. با این حال، ما دو راه برای حل این مشکل داریم که یک استفاده از یک ارائه دهنده CDN و دیگری اضافه کردن یک دامنه یا زیردامنه (SubDomain) به وب سایت است.

مشکل Serve static content from a cookieless domain

Parallelize Downloads Across Hostnames

این مشکل به علت وجود محدودیت در HTTP/1.1 و اتصال همزمان مرورگر به وب سایت می‌باشد ، که در بیشتر سرور‌ها ۶ اتصال است. این هشدار بیشتر در وب سایت هر پربازدید و پر‌درخواست نمایان می‌شود. در گذشته تنها کاری که می‌توانستیم انجام دهیم عمل Call Domain Sharding بود. با این حال، اگر از سرویس CDN استفاده می‌کنید و سرویس CDN شما از HTTP/2 پشتیبانی می‌کند، می‌توانید این هشدار را نادیده بگیرید زیرا در حال حاضر دانلود‌های شما در چندین سرور تقسیم بندی می‌شود.

هشدار Parallelize Downloads Across Hostnames

Specify a Vary: Accept-Encoding header

مقاله جامعی در رابطه با Specify a Vary: Accept-Encoding header در وب سایت میزفا قرار دادیم که علاوه بر تعریف این هشدار به حل آن نیز می‌پردازد. این خطا به HTTP header وب سایت شما مربوط می‌شود و باید در سروراصلی وب سایت شما رعایت شود، که سرور درخواستی را برای مرورگر کاربر بفرستد تا متوجه شود که آن مرورگر امکان مشاهده محتوا بهینه سازی شده را دارد یا خیر!!!

هشدار Specify a Vary: Accept-Encoding header

Specify a cache validator

این هشدار به کش HTTP header وب سایت مربوط می‌شود که باید در سرور اصلی وب سایت بر روی اعتبار و زمان کش اعمال شود. اگر header ها لود نشوند، مرورگر درخواست دیگری را ارسال می‌کند و تا دریافت نهایی header وب سایت لود نمی‌شود و این باعث افزایش زمان لود وب سایت می‌شود. این header ها شامل last-modified ،‌ETag، Cache-Control و انقضای کش می‌شود. برای حل این مشکل مقاله Specify a cache validator وب سایت میزفا را بررسی کنید.

مشکل Specify a cache validator

کد‌های پاسخ

قسمت بعدی ابزار تست سرعت Pingdom مربوط به کد‌های پاسخ می‌باشد. کد‌های پاسخ یا کد‌های وضعیت HTTP مانند یک نکته کوتاه وضعیت صفحه وب را به شما نمایش می‌دهند. هر کد نشانگر وضعیتی است که هنگام ارسال درخواست توسط مرورگر، سرور پاسخ می‌دهد.در زیر به بعضی از کد‌های رایج می‌پردازیم :

کد 200 : “همه چیز بدون مشکل اجرا می‌شود” ، این کد زمانی به نمایش در می‌آید که نتایج دقیقا همان نتایجی باشد که از وب سایت انتظار می‌رود.

کد 301 : “بخش درخواست شده به صورت دائم منتقل شده است” ، این کد هنگامی نمایش داده می‌شود که صفحه درخواست شده به صورت دائم به بخشی دیگر منتقل شده باشد.

کد 404 : “صفحه درخواست شده یافت نشد” ، یکی از رایج ترین کد‌های پاسخ در وب سایت خطای کد ۴۰۴ می‌باشد. این خطا به معنای آن است که صفحه درخواست شده وجود ندارد و سرور درصورت وجود چنین صفحه‌ای از وجودش با خبر نیست.

نمونه‌ای از کدهای پاسخ کد 200

نمونه‌ای از کدهای پاسخ کد 404

 

حجم محتوا و درخواست برای هر محتوا

بخش‌های بعدی که قصد داریم به آن بپردازیم حجم محتوا بر اساس نوع آن‌ها و همچنین درخواست‌ها بر اساس نوع‌ محتوا می‌باشد. با استفاده از هر قسمت این بخش می‌توانید متوجه شوید که هریک از ساختار وب سایت شما چه مقدار حجم دارند و چه مقدار از درخواست‌ها مربوط به یک ساختار می‌شود.

با مراجعه به آخرین HTTP Archive متوجه می‌شویم که ۶۴ درصد صفحات وب را تصاویر تشکیل داده‌اند. این موضوع را معمولا در بیشتر جاها مشاهده می‌کنیم. ولی در مورد زیر متوجه می‌شوید که همیشه هم اینطور نیست. در نمونه زیر نزدیک به ۴۶ درصد از ساختار به دسته Other یا دیگر اختصاصی داده شده است که بیشتر این ساختار مربوط به فونت‌های گوگل و font awesome می‌باشد. فونت‌های وب در بخش دیگر تست Pingdom قرار می‌گیرند.

 

برای بهینه سازی تصاویر، پیشنهاد می‌کنم که مقاله جامع نحوه بهینه سازی تصاویر در وردپرس را بخوانید. در آن مقاله تعداد زیادی افزونه و راه برای بهینه سازی عکس وجود دارد تا شما نسبت به بهینه بودن تصاویرتان مطمئن باشید. و راه دیگری که می‌توانید به جای استفاده از تصاویر استفاده کنید، استفاده از فونت آیکون‌ها مانند فونت Awesome به جای تصاویر می باشد. این استفاده می‌تواند به مقدار قابل ملاحظه‌ای در حجم وب سایت شما موثر باشد.

حجم محتوا و درخواست برای دامنه

بخش حجم محتوا (Content size by domain) و درخواست نسبت به دامنه (Requests by domain) یکی از بهترین راه‌ها برای یافتن ساختار‌هاییست که خارج از وب سایت شما لود می‌شوند.

در مثال زیر شما مشاهده می‌کنید که ما همه ساختار وب سایتمان را از CDN لود می‌کنیم. سپس یک فایل HTML وب سایت می‌ماند که از خود وب سایت لود می‌شود و یک لینک خارجی نیز به وب سایت Google Analytics متصل شده است. بسته به نوع وب سایت، شما ممکن سرویس‌های خارجی مختلفی اعمم از فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر، تلگرام، تبلیغات و غیره را به وب سایت خود متصل کنید.

به طور کلی، هرچه درخواست‌های خارجی وب سایت شما کمتر باشد، بهتر است. زیرا، هر درخواست خارجی در لی‌تنسی (latency) شما تاثیر می‌گذارد، مرورگر باید DNS اش را بررسی کند، TLS را به تاخیر می‌اندازد وغیره. پس بهتر است که درخواست‌ها را تاجای ممکن کوتاه کنیم و ساختار‌ها را از یک سرور فیزیکی یا CDN لود کنیم. یکی از بهترین مثال‌ها فونت Awesome می‌باشد. به‌جای اینکه بیاییم و از لینک خارجی آن را لود کنیم بهتر است که مستقیم آن را دانلود کنیم و از سرور خودمان لود کنیم، ما در مقاله رفع ارور Reduce DNS lookups به شکل بسیار کاملی درباره این موضوع پرداختیم.

حجم محتوا و درخواست برای دامنه

چارت آبشاری

و بالاخره، چارت‌های آبشاری ساخته شده از هر درخواست می‌باشد که در زیر مشاهده می‌کنید. شما توسط این چارت می‌توانید تمامی درخواست‌هایی که باعث کاهش سرعت و ایجاد مشکل در عملکرد وب سایت شما شده اند را مشاهده کنید. این دقیقا همان تحلیل آبشاری‌ است که قبلا در رابطه با آن صحبت می‌کردیم. در زیر به توضیح جامعی در رابطه با هر یک از رنگ‌های موجود در چارت آبشاری می‌پردازیم.

نمونه‌ای از چارت آبشاری

DNS (صورتی)

DNS چیست؟ اکنون باید توجه کنم، فکر کنم شبیه یک دفتر تلفن بتوانیم آن را بیان کنیم. در شبکه به آن نام سرور دامنه (Domain Name Server) می‌گویند که در خود تمامی اطلاعات مربوط به سرور وب سایت و آی پی سرور را در خود نگهداری می‌کند. هنگامی که شما در Pingdom وب سایت خود را بررسی می‌کنید، این وب سایت در ابتدا به سرعت شروع به بررسی DNS وب سایت شما می‌کند و کوئری‌های مربوط به دریافت اطلاعات IP شما را ایجاد می‌کند. این بررسی در بعضی اوقات طولانی مدت طول می‌کشد و این به فرآیند DNS lookups گویند.

DNS در Pingdom

هنگامی که وب سایت خود را چند بار توسط Pingdom مورد بررسی قرار میدهید ،‌ این ابزار DNS شما را در خود بری استفاده راحت تر و بهتر ذخیره و یا به اصطلاح مورد کش قرار داده است  و به علت اینکه IP شما ثابت است دیگر نیازی ندارد که دوباره DNS شما را بررسی کند. به همین دلیل است که هنگامی که شما چندین بار وب سایت خود را بررسی می‌کنید افزایش سرعت را مشاهده می‌کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید ما بعد از انجام آزمایش دوم از وب سایت دیگر لود شدن DNS را مشاهده نمی‌کنیم و زمان لود DNS به 0 میلی‌ثانیه تغییر کرده است که قبلا ۳۳ میلی‌ثانیه بود. این یکی از مورد‌هاییست که بعضی از افراد اشتباه تفسیر می‌کنند و احساس می‌کنند که اصلا DNS لود نشده است درحالی که اینطور نیست و DNS به صورت کش شده لود شده است.

DNS کش شده در Pingdom

دلایل دیگری نیز وجود دارد که ممکن است وب سایت شما پس از چند بار آزمایش سریع‌تر لود شود و یکی از آن‌ها استفاده از CDN‌ می‌باشد. برای آن دسته از کاربرانی که با CDN آشنا نیستند پیشنهاد می‌شود که مقاله ما در رابطه با CDN را مطالعه کنند. هنگامی که برای بار اول توسط Pingdom وب سایت را بررسی می‌کنید اطلاعات توسط CDN بررسی می‌شوند و سپس CDN دقیقا همانند DNS اطلاعات را کش می‌کند و در بار دوم دیگر سرعت به خاطر لود اطلاعات درون CDN پایین نمی‌آید.

همچنین راه دیگری نیز برای لود سریع وب سایت از طریق DNS می‌باشد که از متد DNS prefetching استفاده کنید. با این‌کار DNS های وب سایت شما در پس‌زمینه لود می‌شوند. شما می‌توانید با اضافه کردن چند خط به بخش Header پوسته وردپرس خود این متد را فعال کنید. به کد‌های زیر توجه فرمایید :

 

 

 

یا اگر از نسخه وردپرس بالای ۴.۶ استفاده می‌کنید، می‌توانید از ترفند‌های منابع منتشر شده کمک بگیرید. توسعه دهندگان با استفاده از متد wp_resource_hints می‌توانند با اضافه کردن دامنه‌ها و لینک‌های جدید، dns-prefetch، preconnect، prefetch و یا prerender را در پس‌زمینه وردپرس لود کنند.

SSL (بنفش)

رنگ وضعیت بنفش زمانی ظاهر می‌شود که شما در وب سایت خود از SSL/TLS handshake استفاده کرده باشید. وقتی شما وب سایتی را با پروتکل HTTPS لود می‌کنید متوجه می‌شوید که آن وب سایت گواهینامه SSL دارد و برای کدگذاری اطلاعات شما و حفظ امنیت شخصی شما زمانی را صرف می‌کند. در تست زیر ما هم در سرور خود و هم در CDN از گواهینامه SSL استفاده می‌کنیم. بنابراین زمانی را در ابتدا برای کدگذاری اطلاعات شما بر روی سرور برای جلوگیری از دزدی اطلاعات، به زمان لود صفحه اضافه می‌شود.

SSL در Pingdom

در گذشته اگر وب سایتی از گواهینامه SSL استفاده می‌کرد و باید برای ورود از پروتکل HTTPS استفاده می‌کردیم، لود آن وب سایت عذاب آور می‌شد ولی حالا خوشبختانه با وارد شدن نسل جدیدی از پروتکل به نام پروتکل HTTP/2 زمان لود صفحات HTTPS ناچیز شده است. در حال حاضر بیشتر مرورگر‌ها از پروتکل HTTP/2 پشتیبانی می‌کنند و از نظر من با توجه به پیشرفت روز به روز اطلاعات تعداد کاربرانی که از آخرین نسخه مرورگر‌ها استفاده نمی‌کنند ناچیز است پس این پروتکل HTTP/2 کمک موثری به لود وب سایت شما می‌کند. همچنین باید توجه داشته باشید که همه ارائه دهندگان میزبانی و CDN از پروتکل HTTP/2 پشتیبانی نمی‌کنند و شما باید توجه فرمایید، در صورتی که به HTTPS نیازمندید باید به دنبال ارائه دهندگانی باشید که از پروتکل HTTP/2 پشتیبانی می‌کنند. خوشبختانه میزفا در طراحی سایت برای شما از سرور‌های معتبری استفاده می‌کند که همه از پروتکل HTTP/2 پشتیبانی کامل می‌کنند.

توجه داشته باشید که پروتکل HTTP/2 از نسخه ۴۹ به بعد کروم فعال‌سازی شده است و نسخه کرومی که Pingdom برای تست استفاده می‌کند ۳۹ می‌باشد، بنابر این درصورتی که از این ابزار برای بررسی سرعت لود وب سایت خود استفاده می‌کنید ممکن است نتایج نمایشی تمامی تاثیرات پروتکل HTTP/2 را به شما نمایش ندهد ولی مطمئن باشی، در صورتی که کاربران از نسخه بروز کروم استفاده کنند، سرعت قابل ملاحظه‌ای را احساس خواهند کرد.

اتصال – Content (فیروزه‌ای)

زمان اتصال در Pingdom به اتصال TCP یا کل زمان لازم برای ایجاد اتصال TCP مربوط می‌شود.شما نیازی نیست که خیلی در این رابطه اطلاعات داشته باشید ولی به صورت خیلی ساده این بخش مربوط به سرعت اتصال کاربر به سرور شما می‌باشد.

اتصال در pingdom

وقفه – TTFB (زرد)

زمان انتظار به مدت زمان لازم برای دسترسی مرورگر کاربر به اولین بایت از صفحه شما گفته می‌شود و در اصطلاح به آن TTFB نیز می‌گویند. (اطلاعات و نکات بسیار جالب درباره TTFB را میتوانید در مقاله بهبود زمان TTFB مطالعه نمایید) TTFB نوعی اندازه‌گیری از واکنش‌پذیری سرور ویا دیگر شبکه‌ها می‌باشد.به طور کلی، هر زمانی زیر 200 میلی‌ثانیه برای TTFB عالی است. اگر به بالای 800 میلی‌ثانیه رسیدید، باید در کانفیگ سرور خود مراجعه کنید و آن را بروزرسانی کنید و ومشکلات را حل کنید زیرا صد‌ در صد مشکل در پیکربندی سرور می‌باشد و این چنین نتیجه‌‌‌ای غیرعادی می‌باشد.

وقفه در Pingdom

بهترین راه برای کاهش زمان TTFB چیست؟ یکی از بهترین راه‌های کاهش زمان TTFB استفاده از CDN می‌باشد. در زیر سرعت وب سایت را با فعال‌سازی و غیر‌فعال‌سازی CDN بررسی کردیم تا نتیجه مطلوبی بدست آید.

TTFB بدون CDN

در ابتدا بدون اتصال CDN به وب‌سایت، وب سایت را تست کردیم و همانطور که مشاهده می‌کنید TTFB وب سایت 136 میلی‌ثانیه طول می‌کشد و وب سایت نیز در 1.45 ثانیه لود می‌شود.

TTFB بدون اتصال CDN

TTFB به همراه CDN

سپس ما CDN را متصل کردیم و دوباره آزمایش را انجام دادیم. مشاهده می‌کنید که زمان لود وب سایت به 788 ثانیه و زمان TTFB نیز 37 میلی‌ثانیه شده است. در رابطه با TTFB و CDN ها در مقالهCDN چیست و دلایل استفاده از CDN در وب سایت به طور کامل بحث کرده ایم و پیشنهاد می‌کنم اگر به کاهش TTFB به همراه CDN علاقه‌مند شدید نگاهی به این مقاله بیاندازید.

TTFB به همراه CDN

البته علاوه بر CDN، داشتن یک هاست میزبانی خوب نیز در کاهش این زمان موثر است و پیشنهاد می‌شود علاوه‌بر تهیه CDN، یک هاست میزبانی خوب نیز تهیه کنید که این مشکل را نداشته باشید.

ارسال (نارنجی) و دریافت (سبز)

با‌ توجه به اطلاعات بالای شما عزیزان فکر نکنم توضیحات زیادی برای توجیح دو وضعیت دریافت و ارسال نیاز باشد. به طور کلی وضعیت ارسال(Send) به معنای زمان لازم برای ارسال درخواست از مرورگر به سرور می‌باشد. همچنین دریافت(receive) نیز زمان لازم برای دریافت اطلاعات توسط مرورگر از سرور می‌باشد. هردوی این‌ها زمان خیلی کمی لازم دارند و تاثیر زیادی بر روی آزمایش شما نمی‌گذارد.

 

درخواست HTTP Headers

هنگامی که در حال بررسی چارت آبشاری هستید، می‌توانید هر یک از داده‌های جدول را نسبت به پاسخ‌های سربرگ HTTP (یا همان درخواست HTTP Headers) بررسی کنید.

در این بخش اطلاعات ارزشمندی قرار دارد. در نمونه زیر شما متوجه می‌شوید که محتوا توسط متد فشرده‌سازی gzip بهینه سازی‌ شده‌اند، کش در وب سایت فعال است (HIT به معنای فعال و Miss به معنای غیر فعال) ، نوع محتوا از نوع html و یونی‌‌کد از نوع UTF-8 می‌باشد و غیره…

پاسخ‌های سربرگ HTTP

اطلاعات پیکربندی وب سایت مورد مطالعه

حالا اگر مقاله تحلیل آبشاری توسط Pingdom من را به صورت کامل بررسی کردید، حالا وقت آن است که دست به کار شوید و مشکلات وب سایت خود را حل کنید. در بیشتر وقت‌ها دیدن آموزش‌ها بدون در نظرگیری اطلاعات کامل در رابطه با محصول مورد مطالعه آزار دهنده است و در بیشتر سایت ها رعایت نمی‌شود. بنابراین در زیر اطلاعات پیکربندی وب سایت مورد مطالعه این مقاله را قرار می‌دهیم و شما با در نظرگیری آن‌ها می‌توانید یک وب سایت پرسرعت را داشته باشید.

 

معماری

وب سایت مورد مطالعه وب سایت (perfmatters.io) در سروری در امریکا مورد میزبانی قرار میگیرد . این سرور از پروتکل HTTP/2 ، وب سرور Nginx و پایگاه‌داده MariaDB پشتیبانی می‌کند که همه این‌ها با هم وب سایتی پر سرعت را برای کاربر ایجاد می‌کند.

سرور وب سایت از ماشین مجازی HHVM استفاده می‌کند. ترکیب HHVM و PHP7 وب سایتی پرقدرت را برای کاربر ایجاد می‌کند.

وب سایت از هیچ نوع افزونه کش استفاده نمی‌کند، زیرا تمامی اطلاعات وب سایت توسط سرور کش می‌شود.

افزونه‌های وردپرس چیست و معرفیچند افزونه مهم وردپرس چه می باشد 

در زیر تمامی افزونه‌های استفاده شده در این وب سایت را مشاهده می‌کنید که بیشتر آن‌ها به صورت رایگان از مخزن وردپرس قابل دریافت می‌باشند.

افزونه رایگان CDN Enabler plugin برای فعال‌سازی CDN

افزونه رایگان CAOS plugin برای فعال‌سازی گوگل آنالیز

افزونه رایگان Disable Embeds plugin برای جلوگیری از ایجاد درخواست‌های HTTP اضافه

افزونه رایگان Disable Emojis plugin برای جلوگیری از ایجاد درخواست‌های HTTP اضافه برای لود ایموجی‌ها

افزونه رایگان Disqus Conditional Load plugin برای لود تنبل بخش نظرات

افزونه تجاری Imagify plugin برای فشرده‌سازی تصاویر

افزونه تجاری Gonzalez plugin برای غیر‌فعال‌سازی اسکریپت‌ها زمان لود وب سایت

نکته : بعضی از افزونه‌هایی که در وب سایت استفاده شده است خیلی کوچک بوده و با چند کد جاوا‌اسکریپت هم می‌شود که آن‌ها را فعال کرد ولی با توجه به سادگی ‌و حجم کم از این افزونه استفاده شده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 1 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

ارور 504 Gateway Timeout یعنی چه

خطای 504 Gateway Timeout معنای لغوی آن وقفه دروازه 504 است یک کد HTTP status که از سری ارور 5XX است. معنی دقیق آن این است که یک سرویس‌دهنده (سرور) پاسخی به موقع از سرویس‌دهنده‌ی دیگر که در تلاش برای بارگذاری صفحه‌ی وب یا تکمیل درخواست مرورگر است، را دریافت نکرده است.

به بیان دیگر، خطای 504 به طور معمول بر این امر دلالت دارد که وب‌سایتی که شما در حال دریافت کد پیغام 504 از آن هستید خارج از کنترل شما است و یا برقراری ارتباط با آن دستگاه فاقد سرعت کافی است.

ظاهر خطای 504 Gateway Timeout

هر وبسایتی همانند میزفا می‌تواند ظاهر این خطا را سفارشی سازی کند، با این حال رایج‌ترین روش‌هایی که این خطا برای شما به نمایش درآورده می‌شود به قرار زیر است:

504 Gateway Timeout

HTTP 504

504 ERROR

Gateway Timeout (504)

HTTP Error 504 - Gateway Timeout

Gateway Timeout Error

 

یک خطای وقفه 504 در پنجره‌ی مرورگر اینترنت به همان سبک و سیاقی نمایش داده می‌شود که یک صفحه‌ی عادی نمایش داده می‌شود. ممکن است برای (این پیغام) سرصفحه و پاورقیِ آشنا، و یک پیغام خوب به زبان انگلیسی در صفحه درج شود، یا این که (این پیغام) به صورت یک صفحه‌ی سفید بزرگ که عدد 504 در بالای آن است بروز کند. (بایستی توجه داشت) که بدون توجه به آن‌چه که برای وب‌سایت‌ جهت نمایش (پیام) رخ می‌دهد، همه‌ی این (اشکال بروز) به یک معنی است.

همچنین شایان ذکر است که پیغام وقفه دروازه 504 می‌تواند در هر مرورگر اینترنتی، در هر سیستم عامل و هر دستگاهی رخ بدهد.

دلایل بروز خطاهای 504 Gateway Timeout

یک خطای 504 Gateway Timeout در بیشتر مواقع به این معنی است که هر قدر اتلاف زمان در سرور دیگر بیشتر طول بکشد، “زمان انقضا” احتمالاَ کم‌تر خواهد بود و یا این که پس از این زمان سرور به درستی کار نمی‌کند.

نحوه رفع خطای 504 سمت کاربر

از آن جایی که این خطا یک خطای شبکه‌ای بین سرورها در اینترنت است و یا مسئله‌ای مرتبط با یک سرور خاص است؛ این مشکل احتمالاَ ربطی به رایانه، دستگاه یا ارتباط اینترنتی شما ندارد.

بنابراین کارهای اندکی از سوی شما کاربران (برای رفع این مشکل) برمی‌اید که به قرار زیر است:

تلاش دوباره برای دستیابی به صفحه‌ی وب به وسیله‌ی کلیک کردن بر دکمه‌ی تازه‌سازی (بارگذاری) یا فشردن دکمه‌ی F5 (بر صفحه کلید) و یا نوشتن دوباره‌ی نشانی اینترنتی سایت مورد نظر در نوار آدرس.
اگرچه ارور سمت سرور 504، خطایی خارج از کنترل شما را گزارش می‌دهد، اما این خطا ممکن است صرفا به صورت موقت باشد. بنابراین تلاش دوباره برای دستیابی به صفحه، ساده‌ترین و سریع‌ترین راه رفع این مشکل است.

تمام دستگاه‌های شبکه خود را از اول مورد بررسی قرار دهید . مشکلات موقتی مرتبط با مودم، روتر، سوئیچ‌ها و یا دیگر سخت‌افزارهای شبکه ممکن است سبب ایجاد مشکل 504 شود. بنابراین فقط راه‌اندازی مجدد دستگاه‌ها ممکن است اثربخش باشد.
نکته: در حالی که سفارش خاموش کردن این دستگاه‌ها خیلی مهم نیست اما شما بایستی این کار را انجام دهید. به طور کلی وقتی به دستگاه‌های نیاز ندارید آن‌ها را خاموش کنید.

تنظیمات سرویس‌دهنده‌ی پروسکی را در مرورگر یا نرم‌افزار خود را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید آن‌ها را به درستی انجام میدهید و عمل میکنید . تنظیمات پراکسی نادرست ممکن میب اشد گه سبب بروز خطاهای 504 شوند.
نکته: لینک http://proxy.org  را برای دریافت فهرستی روزآمد از سرویس‌دهنده‌های پراکسی ببینید؛ می‌توانید از بین فهرست انتخاب کنید.
توجه: بسیاری از رایانه‌ها فاقد تنظیمات پراکسی هستند بنابراین چنان‌چه (این قسمت) در رایانه‌ی شما خالی است جای نگرانی نیست، در این صورت بایستی از این مورد چشم‌پوشی کرد.

سرویس‌دهنده‌های DNS خود را تغییر دهید و انتخاب آن را را مورد تردید قرار دهید . این امکان وجود دارد که ارور 504 که شما با آن روبه‌رو شده‌اید به دلیل بروز مسئله در سرویس‌دهنده‌های (سرور) DNS باشد که شما از آن‌ها استفاده می‌کنید.
نکته: سرور‌های DNS که در حال حاضر اقدام به پیکره‌بندی آن‌ها نموده‌اید احتمالا همان‌هایی هستند که به طور خودکار به وسیله‌ی ISP های (ارائه دهنده‌های اینترنت) شما تعیین شده‌اند.

اگر تا اینجا نتوانستید بر مشکلغلبه کنید باید توجه کنید که ، احتمالاَ برقراری تماس با وب‌سایت گزینه‌ی بعدی شما می‌تواند باشد. این احتمال وجود خواهد داشت که مدیران وب‌سایت در تلاش برای رفع علت اصلی خطای 504 باشند با این حال برقراری تماس با آن‌ها جای نگرانی ندارد.
نکته جالب: در توییتر  معمولا  زمانی یک سایت به طور کامل Down یا به اصطلاح خوابیده می‌شود، به ویژه اگر سایت Down شده از وب‌سایت‌های محبوب و پرمخاطب باشد، مملو از بحث هایی در قالب تویت می‌شود و اگر در سایت های بزرگ با چنین مشکلی مواجه شدید، می‌توانید به این شبکه ها سر بزنید و با یک جستجو به اطلاعات لازم درباره خطاهای اخیر در آن سایت می‌رسید. مثلا می‌توان از هشتک هایی مثل  #websitedown در توییتر استفاده کرد برای پیدا کردن یک سایت خاص. به عنوان مثال زمانی که سایت فیسبوک برای مدت کوتاهی Down شد هشتک facebookdown در این شبکه اجتماعی مورد استفاده زیادی قرار گرفت. یا سایت آمازون هم در این شبکه اجتماعی مورد هدف کاربران قرار گرفته و با هشتک amazondown تویت های بسیاری را می‌بینیم. در واقع این روش، ترفندی عالی برای اطلاع از وضعیت دیگر سایت‌ها به جز توییتر است.

برقراری تماس با ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی (ISP) شما. پس از دنبال‌ کردن تمام مراحل عیب‌یابی (مراحل بالا) احتمال بالایی وجود دارد که خطای 504 مشکلی است که ناشی از بروز مسئله شبکه‌ای باشد؛ مسئله‌ای که ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنت شما باید پاسخگوی آن باشد.

در زمانی دیگر مراجعه داشته باشید. چنان چه تمام موارد بالا را برای رفع خطا انجام داده‌اید ولی همچنان با خطای 504 error مواجه هستید، قطعا احساس خستگی خواهید کرد، راهکار این است که سایت (مورد نظر) را به صورت دوره‌ای بررسی کنید. بدون شک آن سایت دوباره شروع به کار خواهد کرد.

چگونگی رفع خطای 504 سمت سرور

خیلی از مواقع بروز برخی مشکلات و خطاهایی که در سایت شما به وجود میاد نه تقصیر شما و نه تقصیرکسانی است که وارد سایت شما می شوند  . در این وضعیت سرور خود را مورد بررسی قرار دهید ؛ و با نرم افزارهای مختلفی سرور را مورد تست و ارزیابی قرار دهید. منظور از نرم افزار همان CMS های موجود و رایگان در فضای نت است.

ترافیک خیلی سنگین ممکن است به بروز خطای 504 منجر شود (منظور از ترافیک همان بازدید کاربران است) ، حتی در این شرایط خطای 503 هم می‌تواند به وجود آید.باید خیلی دقیق آن ها را بررسی کنید و متوجه آن شوید که دقیق خطا از کجا نشات مییگرد.

در وردپرس، به طور ویژه پیغام‌های خطای 504 گاهی اوقات به دلیل پایگاه‌های داده‌ای ایجاد می‌شوند. پلاگین بهینه سازی پایگاه داده WP-DB را نصب کنید، سپس تلاش کنید “DB را تعمیر کنید”، کار را با “بهینه‌سازی DB” ادامه دهید و ببینید این کار موثر است یا خیر. (منظور از DB همان پایگاه داده است)

همچنین از درستی فایل HTACCESS خود به ویژه اگر وردپرس را نصب مجدد کرده‌اید، مطمئن شوید.

ممکن است بعد از آپدیت کردن اسکریپت یا افزونه ای با چنین مشکلی مواجه شده باشید و افزونه نتواند با سرور شما ارتباط برقرار کند و در صفحاتی که آن افزونه لود می‌شود با ارور 504 روبه‌رو شوید.

حتما شما سایت cloudflare را می‌شناسید ما در مقاله آموزش cloudflare به این موضوع اشاره کردیم و خطا 504 همگام استفاده از این شبکه تحویل محتوا یا همان CDN بسیار است و علت ممکن است این باشد که در این مسیر ارتباط بین سرور اصلی و سرور CDN مشکلاتی رخ داده باشد و اصولا این مشکلات موقت هستند.

سرانجام این که برقراری تماس با شرکت میزبان (وب‌سایت) خود را مورد توجه قرار دهید. ممکن است خطای 504 که در مورد وب‌سایت شما ایجاد شده است به مسائلی ناشی از (شرکت میزبان) برگردد که نیازمند رفع است.

خطای 504 هم همانند خطاهای 5XX اهمیت بالایی در بهبود تجربه کاربری و همچنین سئو سایت دارد. همیشه سعی کنید از یک هاست مطمئن و معتبر برای میزبانی سایت خود استفاده کنید.
خطای 504 شباهت بسیار زیادی با خطای 502 دارد و اگر راه‌کارهای بالا را انجام دادید ولی موفق نشدید میتوانید خطای 502 را مطالعه کنید.
خطاهای رده 4XX مثل خطای 400 ، خطای 401 ، خطای 403 ، خطای 404 و خطای 408 هم همانند خطای 504 می‌تواند بر روی عواملی که ذکر کردیم تاثیرگذار باشد.
امیدواریم این مقالات سئو برای شما مفید واقع شده باشد.

 



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

Bounce rate سایت ما چه مقدار باشد خوب است؟

مقدار bounce rate مناسب برای هر سایتی متفاوت است ممکن است بانس ریت 60% برای یک سایتی خوب باشد ولی برای یک سایت مناسب نباشد.
اصولا بانس ریت زیر 40% را برخی‌ها می‌گویند خوب و بین 40% الی 70% متوسط و بالای 70% را ضعیف میدانند و بالا تر رفتن ان برایشان مزیتی محسوب می شود و عقیده دارند . که البته همان طور که اشاره کردم به نظر بنده نمی‌توان این خوب و بدها را به هر سایتی با این اعداد نسبت داد.
به عنوان مثال برخی سایت‌ها کاربران بیشتری با موبایل دارند و bounce rate در موبایل به شکل طبیعی از Bounce rate در دسکتاپ بالاتر است.
یا برخی سایت‌ها همانند میزفا که اکثر مقاله های آموزشی سئو آن‌ها طولانی است و کاربران اکثرا در همان صفحه طولانی و پرمحتوا نیازهای خود را رفع می‌کنند و سایر صفحات را مشاهده نمی‌کنند که این موضوع باعث بالا رفتن Bounce rate نیز دارا می شود .

عدم رضایت کاربر از سایت باعث بالا رفتن بانس ریت خواهد شد 

پس به شکل خلاصه مقدار مناسب بانس ریت هر سایت متفاوت است و باید براساس کسب و کارهای مشابه سایت‌ها را با هم مقایسه کرد.

سایت‌های محتوا محور که کیفیت بالایی دارند و اصولا محتوای طولانی دارند بانس بین ۶۰ الی ۷۰ درصد هم مناسب است.
سایت‌های فروشگاهی هم نیز بانس زیر ۴۰ درصد برای آن‌ها مناسب است. البته این نظر شخصی بنده پوریا آریافر هست.

بررسی میزان Bounce Rate و همینطور مقدار زمان سپری شده توسط کاربر در سایت به شما می‌تواند نشان دهد که بازدیدکنندگان و کاربران شما تا چه حد با محیط سایت ارتباط برقرار کرده‌اند و ترغیب به بازدید صفحات بیشتر سایت شده‌اند.

آیا Bounce rate در سئو تاثیرگذار می باشد ؟

جواب این سوال بله است و بانس ریت در SEO یک وبسایت تاثیرگذار است.

تصور کنید کاربری در گوگل جستجو می‌کند و طبیعتا علت جستجوی کاربر نیازی هست که دارد و برای رفع نیاز خود جستجو کردن در گوگل را انتخاب می‌کند. و بعد این عمل از بین سایت‌ها، به عنوان مثال سایت میزفا را انتخاب میکند ولی آن چیزی که او تصور میکرد در داخل متن‌های سایت پیدا نمی‌کند.
این شرایط جدا از آنکه باعث می‌شود نگاه منفی سمت کاربر ثبت شود بدون آنکه سایر صفحات را مشاهده کند سایت را ترک می‌کند و این باعث می‌شود بانس ریت آن صفحه از سایت ما بالا رود.

حال اگر فرض بگیریم صفحه‌ای درصد بانس ریت بالا داشته و کاربر زمان کمی را در آن صفحه سپری کرده باشد، گوگل اینطور برداشت میکند که آن صفحه محتوای مناسب ندارد و امتیاز منفی به آن صفحه از سایت میدهد که این اگر در سایر صفحات هم مشاهده شود میتواند باعث کاهش رتبه سایت در نتایج گوگل شود.

افزایش رتبه سایت و به تبع آن افزایش تعداد بازدیدکنندگان روزانه اگر با افزایش درصد بانس ریت نیز همراه باشد حاصل آن در زمان اثر بخشی جالبی نخواهد داشت.

به همین منظور به دنبال کاربران هدف باشید تا لشکر سیاه و همینطور بهبود سئو، تجربه کاربری و محتوای سایت خود را در برنامه بلند مدت قرار دهید.

Bounce rate به تنهایی کافی نیست

توجه داشته باشید که صرفا بالا بودن bounce rate کافی نیست و میتوانید زمان سپری را هم مورد ارزیابی قرار دهید.
به عبارت دیگر Time on Page هم میتواند فاکتور مناسب در کنار bounce rate باشد و اگر این ۲ فاکتور برای یک صفحه ضعیف هستند باید فکری برای بهبود آن صفحات بکنید.

برای ردیابی این فاکتورها میتوانید از ابزارهای قوی و رایگانی مثل گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) استفاده لازم را به عمل آورید. 



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

سایت چند زبانه چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم این نوع سایتها برای شرکتهایی که خدمات یا محصولات بین المللی ارائه میدهند واجب است و به همین دلیل طراحی سایت های چند زبانه رونق بیشتری گرفته و رقابت بر سر آن زیاد شده، سایت های چند زبانه یا دو زبانه در کشورهایی دارای چند گویش زبانی هستند کاربرد فراوانی دارد.سایت های چند زبانه شامل انواع محتلفی  مانند: صنعتی،فروشگاهی،شخصی،پزشکی،گردشگری و… هستند. برای اینکه بتوانید یک سایت چند زبانه مفید و درجه یک داشته باشید لازم است تا چند نکته حیاتی که در ادامه به آن میپردازیم را بدانید.!

چگونه سایت را چند زبانه کنیم ؟

برای اینکه بتوانید سایت خود را چند زبانه کنید باید در ابتدا 2 نکته را در نظر داشته باشید،1.اینکه باید با شیوه های انجام ترجمه آشنایی داشته باشید،2.شیوه دلخواه و خاص خودتان را انتخاب کنید تا در مسیر با مشکل روبرو نشوید.

اگر وبسایت وردپرسی دارید ما اینجا 4 شیوه اصلی و مهم را برای شما بازگو کردیم!

ایجاد یک ورژن جدا از هر پست و برگه به ازای هر زبان و ترجمه کردن پلاگین و پوسته ها.

مدیریت و ذخیره ترجمه های هر پست یا برگه درون خود همان پست.

استفاده از سرویس ترجمه اتوماتیک

ایجاد وبسایت (به صورت ساب دامین یا دامنه جدا) و لینک کردن آنها از طریق قالب سایت.

همانطور که مشاهده کردید شیوه های مختلفی برای ترجمه کردن سایت وردپرسی وجود خواهد داشت و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارد اما پیشنهاد ما این می باشد که شیوه شماره 1 را که ایجاد یک ورژن متفاوت است را انجام دهید تا مشکلات کمتری روبه رو شوید. اما به جدایی از اینها شما میتوانید از افزونه یا پلاگین های ساخته شده برای وردپرس برای افزایش سرعت کار خود استفاده کنید که ما 3 تا از بهترین افزونه ترجمه را به شما معرفی کردیم!

 

پلاگین Weglot

در توضیحات این افزونه به راحت ترین و ساده ترین افزونه چندزبانه سایت وردپرسی اشاره شده که بسیاری از افراد با این ادعا موافق هستند.نقطه قوت این افزونه این است که به صورت کامل با اکثر قالب ها و افزونه های وردپرسی سازگار است و بیش از 60 زبان را پشتیبانی میکند. خوشبختانه این افزونه برای سایت هایی که مطالب آنها کمتر از 2000 کلمه و دارای یک زبان اضافی است به صورت رایگان قابل استفاده میباشد و سایت های تازه تاسیس و کوچک میتوانند از این افزونه استفاده کنند.

پلاگین polylang

این افزونه دارای چند نسخه است که شما میتوانید نسخه رایگان آنرا تهیه کنید،میشود گفت اینرافزونه تقریبا تمام امکانات عمومی جهت ترجمه یک سایت را در اختیار شما میگذارد، نقطه قوت این پلاگین چند زبانه این است کهمیگذارد، نقطه قوت این پلاگین چند زبانه این است که محدودیتی در تعداد زبان ترجمه نداشته و از زبانهایی که از راست به چپ هستند به صورت کامل پشتیبانی میکند.

پلاگین Wpml

یکی از پر دانلودترین و محبوب ترین افزونه ها برای چند زبانه کردن سایت میشود گفت این پلاگین است و اما این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که این افزونه رایگان نیست و برای استفاده از آن باید سالی 29 دلار هزینه کنید.اگر هدفتان این است که یک پروژه قوی و سنگین را تحویل دهید این افزونه به نجات شما خواهد آمد.خوشبختانه این افزونه مرتبا اپدیت میشود و با اکثر قالب ها و افزونه های سایت وردپرسی مشکلی ندارد.

بعد از اینکه دیدگاهی از نحوه طراحی سایت چند زبانه به شما دادیم وقت آن است که به سراغ مراحل سئو سایت چند زبانه برویم.

 

 

مراحل اصلی سئوی سایت چند زبانه می باشد 

 

برای شروع و دانستن این مراحل لازم است تا پایه و اساس سایت چند زبانه خود را زیبا و محکم بنا کنید.برای همین نکات اصلی سئو سایت چند زبانه را در زیر به صورت کامل و دقیق به آن اشاره کردیم.

تحقیق کلمات اصلی و کلیدی

مسایل فنی و تکنیکال سایت چند زبانه

انتخاب CMS مناسب

ساختار پیوند یکتا یا URL

انتخاب دامنه مناسب

سیگنال مناسب برای موتور جستجو

هدفگذاری جغرافیایی

هاست و لینک سازی بین المللی

آنالیز رقبا در حوزه کاری شما

 

تحقیق کلمات مهم و اصلی : در ابتدا شما باید کشور هایی که میخواهید در آن خدمات یا محصول را بفروشید بررسی کنید که مخاطب هدف شما در آن وجود دارد یا خیر؟! اگر این سوال را بدون پاسخ رها کنید بدوون شک پروژه شما با شکست مواجه خواهد شد. برای اینکار میتوانید زبانهای هدف را مورد بررسی قرار دهید و از ابزار های مختلفی برای  به نتیجه رسیدن خود استفاده کنید مانند Ahrefs  که بهترین ابزار برای اینکار میباشد.

یکی دیگر از ابزارهایی که میتواند به شما کمک بزرگی کند گوگل ترندس می باشد این ابزار به شما کمک میکند که شما میتوانید موضوع خود را وارد کنید و از محبوبیت مناطق مختلف نسبت به این موضوع آگاه شوید. برای اینکه سایت خود را سئو کنید نباید صرفا به ترجمه کلمات کلیدی بدست آمده اکتفا نکنید،حتما باید به یاد داشته باشید که ترجمه خودمانی و تحت الفظی نتیجه ای ندارد و باید برای بررسی حجم کلمات کلیدی آن را بررسی کنید زیرا دو الگوریتم پاندا و رنک برین در خواندن مطالب بسیار هوشمند شدند و نسبت به خوانایی و املا و علامت نگارشی مطالبتان بسیار حساس هستند .

 

مسایل فنی و تکنیکال سایت : مسایل سئو چند زبانه وسیع است اما نباید به راحتی از کنار بهینه سازی سایت بگذریم و این نکته شامل چندین مواردی است که در بالا آنها را برای شما لیست کردیم پس در اولین نکته میپردازیم به سیستم مدیریت محتوا یا CMS.

انتخاب cms  مناسب : شما میتوانید از بهترین و رایج ترین سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید که در این رابطه بهترین ساختار سئو چند زبانه را ارایه میدهند مانند : wordpress، magento  و..

دارا بودن یک پایگاه داده مشترک در طولانی مدت یک امتیاز بزرگ است که یک cms  مناسب این امکان را به شما میدهد تا با دامنه و زیر دامنه مختلف و  دلخواه ایجاد کنید و این به این معناست که اگر سایت را بروز کنید به صورت خودکار طراحیها، افزودن یا حذف محصول، قیمت گذاری و … تمامی این موارد اپدیت خواهد شد.

ساختار url  و پیوند یکتا : برای بهینه سازی سایت قسمتی که بسیار حائر اهمیت است قسمت url سایت ماست که برای سایت چند زبانه ما مهم است  برای همین زمانی که در حال ایجاد وبسایت هستید باید این موارد را در نظر داشته باشید:1.دامنه اصلی کد شده برای هر کشور 2.ساب دامین 3.ساب فولدرها.

یکی از مواردی که به شدت به سایت های چند زبانه آسیب میزند،محتوای تکراری است.محتوا هایی که در url  های سایتهای مختلف ظاهر میشود ممکن است در نهایت توسط گوگل جریمه میشوند،برای همین گوگل راهکاری به ما داده که میگوید از url های اختصاصی که نشانگر  یک زبان است استفاده کنید.

تهیه دامنه مناسب یا ccTLDs : یکی ضرورتهای سئوکار برای سئو سایت چند زبانه خرید دامنه cctlds  است که این نوع دامنه زمانی به کار میرود که اگر شما میخواهید 1 یا 2 زبان را هدف بگیرید اما اگر قصدتان این است تا کشورها و زبان های بیشتری را زیر نظر داشته باشید انتخاب این دامنه چندان مناسب نیست! زیرا هزینه های سنگین و غیر ضرروی مثل تهیه خرید دامنه و هاست خاص را باید پرداخت کنید..

سیگنال مناسب برای موتورهای جستجو : برخی از سینگنالهای قوی وجود دارند که باعث میشود تا هدف شما را بهتر درک کنند تا زبان مخصوص به آن را نمایش دهد،هرچه سیگنال بیشتر باشد گوگل مفهوم شمارا بهتر درک میکند!

شما میتوانید از 3 مدل سیگنال که باعث میشود موتور جستجو منظور شما را متوجه بشود استفاده کنید که شامل موارد زیل می باشد :

HrefLang Tags

Meta Content Language Tags

Schema Markup

اولین تگ ، تگ hrefLang  می باشد که زمانی که یک محتوا در سایت چند زبانه منتشر بشود در چندین زبان تکرار میشود بنابراین برای اینکه گوگل محتوای مارا تکراری نگیرد از این تگ استفاده میکنیم .

تگ meta content  یا برچسب زبان محتوا نشان میدهد که این کد html صفحه ما برای چه کشوری نوشته شده است در نتیجه این سیگنال را به موتور جستجو ارسال میکند تا به مخاطبان هدف درست نمایش دهد.باید توجه داشته باشید که سیگنال این تگ از تگ hrefLang ضغیف تر است و در پروژه های بزرگ استفاده نمیشود.

تگ schema Markup  زمانی بسیار مفید است که به موتور جستجو نشان دهیم که سایت ما در چه حوزه ای فعالیت دارد خوبیه این تگ اینه که تمام موتورهای جستجو جهان آنرا درک میکندد و به راحتی از آن استفاده میکنند.یادتان باشد که با افزودن این تگ رتبه شما بهتر نمیشود بلکه این درک رابه موتور جستجو میدهید تا حوزه فعالیت شمارا بهتر شناسایی کند و اطلاعات دقیق تری را نمایش دهد و کابران بیشتری ترغیب به کلیک کردن روی سایت شما شوند..

 

هاست و لینک سازی بین المللی : گوگل برای تعیین موقعیت محل کار شما و همچنین بیشتر جستجو گر های دیگر برای تعیین این موقعیت از الگورتیم های زیادی استفاده میکنند . برای مثال درمورد این ها باید عنوان کنیم که مانند: پسوند دامنه، زبان ، آدرسی که در محتوای شما به کار رفته است ، متاتگ ها و.. پس نمیتوان گفت صرفا هاست بر روی سئو محلی ما تاثیر زیادی میگذارد اما هاستی که نزدیک به مخاطب باشد باعث افزایش سرعت سایت شما میشود در نتیجه اگر مخاطب شما آلمان است هوشمندانه است که هاست اروپا انتخاب کنید.

در مورد لینک سازی بین المللی هم باید نکاتی را رعایت کنید مخصوصا برای سایتهایی که دامنه cctlds  زیر دامنه هستند قطعا این سایتها نسب به سایت های تک زبانه زمان و انرژی بیشتری برای بهینه سازی میگیرد،فایده لینک سازی این است که قدرت دامنه سایت شما میکند و باعث میشود رتبه بهتر و ترافیک بیشتری را کسب کنید و برندینگ شما قدرتمندتر شود.

2 موردی که باید در لینکسازی رعایت کنید شامل : تحقیق عمومی و اجرای یک کمپین بازاریابی چند زبانه میباشد و میتواند به شما کمک زیادی بکند.

آنالیز رقبا در حوزه کاری : تحلیل همه رقیب ها به شما کمک میکند تا کلمه کلیدی مورد نظر و پول ساز خود را پیدا کنید و کار هایی را انجام دهید که بتواند به آنالیز بهتر سایت شما و یا رتبه گیری بهتر سایت شما کمک ویژه ای بکنند.  تا ببینید چه محتوایی تولید میکنند و آنها را تحلیل کنید علاوه بر رقبا شما میتوانید با ابزار های مختلفی که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم بررسی کنید و ببینید علاقه مردم در چه حوزه این بیشتر است.حتما این نکته را در نظر داشته باشید که از کپی کردن از رقیب هایتان بپرهیزید و محتوای خاص و منحصر به فرد تولید کنید،شما باید تحلیل کنید نه تقلید! 

 



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

در این مقاله قصد داریم که به طور خلاصه اما دقیق و با دقت برایتان توضیح دهی که سئوی داخلی چیست و چگونه می توانید در سایتتان این رو را به درستی رعایت کنید که بتوانید نتیجه خوبی از موتور های جستجو گر دریافت کنید و به آن رتبه دهی مد نظرتان به راحتی برسید پس با ما هماره باشید و نظراتتان را برای ما بنویسید.

قدم اول در سئو هر سایتی سئو داخلی (On Page SEO) آن سایت می باشد ، پس پیشنهاد ما به شما این اس که تک تک خط‌های این آموزش جامع دنبال کنید.
برای دسترسی سریع‌تر قسمت‌های مختلف مقاله سئو داخلی سایت یا On Page SEO می‌توانید از سرفصل‌های زیر استفاده نمایید، همینطور قبل از خواندن این مقاله کاغذ و قلم برداشته و هر قسمتی را که می‌خوانید، بر روی سایت خود پیاده کرده و مورد ارزیابی دقیق قرار دهید.
این مقاله در سال 2020 چندین بار آپدیت شده است.

شروع آموزش سئو داخلی – On-Page SEO

اینترنت بازار پر سروصدایی می باشد . چگونه باید خدمات اینترنتی خود را سریع تر بهبود ببخشیم تا صدایمان شنیده شود؟ در بازاریابی اینترنتی همه چیز از سئو داخلی سایت آغاز می‌شود که باعث رسیدن شما به اوج عملکردتان در وب سایت و دیده شدنتان توسط مخاطبان می‌شود، و بدانید که این فاکتور بسیار مهم، هر زمان که می‌گذرد به اهمیت آن افزوده می‌شود.

درطول چند سال گذشته، قوانین سئو سایت با افزایش تلاش‌های گوگل برای مطمئن شدن از ارائه بهترین نتایج در موتور جستجو به کاربران به‌شدت تغییر کرده‌ است، و این تغییرات همیشه ادامه پیدا خواهد کرد. امروزه نتایج جستجو صفحاتی را نمایش می‌دهند که لزوماً عبارت جستجو شده با کلمه کلیدی موجود در عنوان، تگ‌ها یا توضیحات متا در سایت‌ها مطابقت ندارند و این هوشمندی موتورهای جستجو را نشان می‌دهد.

در حال حاضر با پیشرفت الگوریتم‌های رتبه دهی شامل مرغ مگس خوار (Hummingbird)، پاندا (Panda) و رنک برین (RankBrain) و یا در اواخر سال ۲۰۱۹ با معرفی BERT، اهمیت معنایی در صفحات روزبه‌روز بیشتر می‌شود و همچنین هر روز گوگل باهوش‌تر می‌شود و استراتژی سئوی داخلی شما هم نیز باید همین‌طور شود.

برای درک بهتر به این مثال توجه کنید : برای این منظور باید خدمتتان عرض کنیم که : 
من اصولا سرکلاس‌های آموزش خصوصی سئو این مثال را رای دانشجو های خوبم میزنم ، خانه خودتون رو در نظر داشته باشید، شما طبیعتا یک کنترل کامل بر روی داخل خانه دارید، ولی آیا خارج خانه چی؟ مثلا شما می‌تونید تابلوهای راهنمایی و رانندگی رو تغییر بدید؟ آیا می‌تونید دیوارهای داخل شهر رو به دلخواه رنگ کنید؟ طبیعتا نه ولی داخل خانه چی؟ داخل خانه شما می‌تونید تابلوها و عکس‌هاتون رو هر جا که تمایل دارید نصب کنید و دیوارها رو به هر شکلی که تمایل دارید رنگ کنید. داخل خانه که کنترل دارم یعنی سئو داخلی و خارج خانه که کنترل زیادی ندارم یعنی سئوی خارجی. جلوتر بیاین تا بیشتر باز کنم.

سئو داخلی چیست

اگر عبارت “on-page SEO” را در گوگل جستجو کنید، سایت Moz پاسخ به این جستجو را در قالب یک اسنیپت این‌گونه می‌دهد:

عمل بهینه سازی صفحات اختصاصی سایت در جهت کسب رتبه بالاتر و به دست آوردن ترافیک از موتورهای جستجو.

 

 

سئو داخلی (بهینه سازی داخلی) و سئو خارجی (بهینه سازی خارجی) وابسته و مکمل هم هستند ولی فرق این دو در این است که سئوی داخلی سایت شامل محتوا و کدهای HTML می‌باشد و روندی است که نتیجه حاصل از آن کاملا در دست شما می‌باشد و قابل کنترل است ولی سئوی خارجی شامل بک لینک ها و سایر منابع خارجی هستند و روند نتیجه حاصل از آن به شکل کامل در دست شما نمی‌باشد.

در سئوی داخلی سایت (بهینه سازی داخلی سایت)، تمام جنبه‌های صفحات سایت در نظر گرفته‌شده و زمانی که تمام آن‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند باعث بهبود رتبه در نتایج جستجو می‌شوند.

الگوریتم‌های گوگل در حال پیچیده‌تر شدن هستند، یکی از عوامل عمده تأثیرگذار در سئوی داخلی سایت، ارتباطات است. چه مقدار صفحه شما با جستجوی انجام‌شده مرتبط است؟ و سیاست‌های شما در مرتبط کردن مقاله‌های سایت چگونه بوده است؟ این‌ها مواردی هستند که هنگام توسعه سایت و بررسی فاکتورهای سئو داخلی ، باید به آن‌ها بیندیشید و بهترین استراتژی ممکن برای کسب و کار خود را فراهم سازید.

شما حدود 8 ثانیه وقت دارید که کاربر را تحت تأثیر قرار دهید تا با وب‌سایتتان ارتباط برقرار کند هر چند در گوشی‌ها این زمان بسیار کمتر است و زیر ۵ ثانیه در پلتفرم‌های موبایل فرصت اولیه برای جلب توجه کاربران را دارید (برای تست سرعت سایت خود در گوشی بهترین ابزار thinkwithgoogle است که قدرت گرفته از گوگل می‌باشد و به شما نشان می‌دهد که اگر سرعت پایینی داشته باشید چه میزان باعث ضرر و نرخ دفع کاربری می‌شود، البته در ادامه مقاله به سرعت سایت نگاه کامل‌تری می‌اندازیم).

هرچقدر که بستر تعامل با سایت بیشتر باشد، کاربران زمان بیشتری را در وب‌سایتتان سپری می‌کنند و درنتیجه باعث بهبود تجربه کاربری می‌شود به آن معنا که این تعامل تجربه بهتری برای کاربران و هم برای شما می‌آفریند.

اگر در این زمینه‌های اشاره شده فعالیت بهینه ای داشته باشید، شاهد افزایش بازدید، بالا رفتن ترافیک و گسترده‌تر شدن کسب و کارتان در فضای مجازی خواهید بود.

زمانی که در حال خواندن فاکتورهای مربوط به سئو داخلی سایت در این مقاله هستید، قلم و کاغذی بردارید و با فاکتورهای ذیل، سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که اکثر فاکتورها را اجرا کرده باشید. بدنه و ساختمان سایت را تجزیه و تحلیل کنید تا ببینید که چگونه عمل می‌کند. و دوباره بعد از مدتی به این مقاله سر زده و هم از آپدیت‌های آن آگاه شوید و هم نتیجه حاصل از تغییرات خود را دوباره با فاکتورهای موجود بررسی کنید تا در طول زمان سئوی داخلی سایت شما با کاهش رتبه روبه‌رو نشود چرا که سئوی امروز با سئوی فردا ممکن است متفاوت باشد.

استراتژی سئوی داخلی

Meta Tag (متا تگ ها)

شاید یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های سئو داخلی، قرار دادن تگ ها باشند. بعضی از تگ ها به‌اندازه گذشته برای سئو سایت مهم نیستند، اما اگر به طرز صحیحی نوشته و بهینه سازی شوند می‌تواند باعث افزایش ترافیک سایت شما شود.

meta tags در سئو

Meta Tag ها اطلاعاتی درباره صفحات سایت برای موتورهای جستجو فراهم می‌کنند. به‌منظور رسیدن به رتبه بالاتر، این امر باید براساس ارتباطات و رضایت کاربران انجام شود و علاوه براین، متا تگ های نوشته‌شده توسط انسان نسبت به متاتگ‌هایی که CMS ها به شکل پیش‌فرض و اتوماتیک درج می‌کنند، تأثیر بهتری بر روی کاربران و افزایش نرخ کلیک دارد چرا که انسان حس نزدیک‌تری به هم نوع خود دارد یا یک ربات، و همچنین می‌توان از خلاقیت ذهن انسان در نحوه نوشتن متن‌ها در جهت کسب بازدیدکننده و بهبود نرخ کلیک استفاده کرد.

منظور بنده از ربات چیست؟ خیلی از دوستان از افزونه یوست یا یوآست Yoast استفاده می‌کنند و این افزونه باعث می‌شود ذهن شما شبیه یک ربات باشد. و بدانید هر آنچه که این افزونه سئوی وردپرس به شما می‌گوید به معنای درست بودن نیست.

متاتگ‌های دیگری هم در on page seo وجود دارد مثل متاتگrobots که شما می‌توانید با این متاتگ به ربات‌های جستجوگر اعلام کنید که این صفحه یا این آدرس از سایت را ایندکس نکن (ایندکس یعنی در نتایج جستجو نشان نده) یا لینک‌های این صفحه یا این آدرس از سایت را دنبال نکن، البته دستورات بیشتری می‌توان از طریق این متاتگ مورداستفاده قرارداد و تنظیم کردن آن اهمیت بالایی دارد، حتما حتما پیشنهاد میکنم مقاله متاتگ robots حداقل یک بار نگاهی بیندازید.

Title Tag (تگ عنوان)

تگ های مختلفی در صفحات وجود دارند. مهم‌ترین آن‌ها تگ عنوان صفحه می‌باشد. عنوان چیزی است که کاربران در موتورهای جستجو در نتایج طبیعی (SERP) و تبلیغاتی می‌بینند.

تگ عنوان یا تگ تایتل نشان‌دهنده موضوع صفحه می‌باشد. هنگام رتبه دهی صفحات براثر سرچ کاربر گوگل به مقایسه عنوان صفحه با مطالب صفحه می‌پردازد.

کد مربوط به تگ عنوان صفحه در HTML به‌صورت زیر است:

تگ عنوان یا title که گوگل آن را در نتایج به کاربر نمایش میدهد. (در تصویر به اشتباه کلمه نوشته شده و منظور حرف یا کاراکتر است)

پلاگین Yoast در وردپرس به شما این امکان را می‌دهد تا عنوان های دلخواه ایجاد کنید. توجه داشته باشید که این افزونه صرفاً یادآور برخی نکات در بهینه سازی داخلی سایت است و این هنر وبمستران و مدیران سایت است که چگونه و با چه سیاست‌های هوشمندانه‌ای بتوانند از این افزونه مناسب وردپرس استفاده کنند. برای داشتن عنوان دلخواه بهتر است از تگ های کوتاه و توصیف‌کننده استفاده کنید. اخیراً گوگل تعداد کلمات عنوان صفحه را به 70 حرف یا کاراکتر افزایش داده است.

آپدیت (Sep 05 2018): جدا از طول یک تایتل که مهم است باید به طول پیکسلی عنوان های خود هم دقت کنید و سعی کنید عنوان های سایت خود را کمتر از 600PX ایجاد کنید. این ابزار می‌توانید در این راستا به شما کمک کند.

آپدیت (Aug 24 2020): توجه داشته باشید که ابزار Yoast مشکلاتی دارد و نمی‌تواند به خوبی عناوین را اندازه گیری کنید و به احتمال زیاد وقتی شما به کمک این ابزار یک عنوان سبز رنگ درج می‌کنید آن عنوان را کامل در گوگل نمایش نمی‌دهد.

بهتر است که تعداد کلمات عنوان کمتر از تعداد مجاز تعیین‌شده باشد. اگر از افزونه یوآست سئو استفاده نمی‌کنید می‌توانید از Snippet Optimizerبرای شبیه سازی و نحوه نمایش عنوان و توضیحات در نتایج جستجو استفاده کنید.

سایت Snippet Optimizer

از عنوان های هوشمندانه، جذاب و مربوط به متن صفحه استفاده کنید تا این نشان‌دهنده (عنوان) صفحات شما در برابر رقبایتان بهترین عملکرد را در جذب بازدیدکننده داشته باشد. مطمئن شوید عنوان تمام اطلاعات مربوطه ازجمله کلمات کلیدی و در صورت نیاز محل کسب‌وکارتان را شامل می‌شود.

درحالی‌که توصیه می‌شود از کلمات کلیدی اصلی در عنوان استفاده کنید، گوگل در حال حرکت به سمت ارتباطات و معناگرایی در نتایج است. کاربران کورکورانه اولین نتیجه را انتخاب نمی‌کنند، بلکه عنوان ها و توضیحات را مطالعه کرده و مناسب‌ترین گزینه را انتخاب می‌کنند، بنابراین نهایت دقت را در نحوه نوشتن عنوان مطالب سایت خود داشته باشید. به عنوان مثال ما سعی کردیم عنوان “0 تا 100 آموزش سئو داخلی” را درج کنیم.

تذکر: عنوان سئو یعنی همان تگ title با عنوان صفحه متفاوت است هر چند در برخی سایت‌ها یکسان هستند ولی بهتر است این موارد جدا باشند. اصولا عنوان صفحه با تگ h1 طراحی می‌شود و عنوان سئوی که در نتایج هم نمایش داده می‌شود با تگ title پیاده سازی می‌شود.

Meta Descriptions (متا توضیحات)

متا دیسکریپشن یا متا توضیح، یک متن خلاصه‌ شده از مواردی است که کاربران در صفحه خواهند یافت. درحالی‌که این مورد از فاکتورهای اصلی رتبه دهی و سئوی داخلی نیست ولی موتورهای جستجو تگ متا دیسکریپشن را ایندکس کرده تا موضوع صفحه را بهتر مشخص کنند.

توجه داشته باشید که درست است Meta Descriptions تاثیری به شکل مستقیم در سئو یک سایت ندارد، ولی یکی از اهداف سئو افزایش فروش محصولات در سایت است و یک متا دیسکریپشن خوب، می‌تواند مزیتی رقابتی در نتایج جستجو و افزایش نرخ کلیک بیشتر با احتمال تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری (نرخ تبدیل) ایجاد کند. البته این احتمال وجود دارد که گوگل در آینده توضیحات سفارشی را حذف کند و گزیده‌ای از محتوای صفحه را جایگزین آن کند، همواره توصیه می‌شود تمامی تگ‌های متا را با اطلاعات مناسب پر کنید.

بهترین راه بررسی اینکه کدام‌یک از صفحات فاقد توضیحات متا دیسکریپشن هستند، این است که وب‌سایتتان را در Screaming Frogs SEO Spider بررسی کنید. این ابزار تمامی URL های تحت دامنه شما، متا توضیحات و طول آن‌ها را نمایش می‌دهد. همچنین در ابزار سرچ کنسول گوگل شما می‌توانید متا دیسکریپشن های تکراری  در آدرس های مختلف سایت خود را به راحتی پیدا و رفع کنید.

در اوایل 2016 گوگل طول توضیحات متا را برای دسکتاپ و موبایل افزایش داد. برای دسکتاپ، کاربران تا 200 کاراکتر را می‌بینند، درحالی‌که در موبایل آن‌ها تا 172 کاراکتر را مشاهده خواهند کرد. به‌منظور جذب کاربران در هر دو دستگاه، کاراکترها را بین 165 تا 175 قرار دهید.

آپدیت (Dec 8 2017): چند ساعت پیش از نوشتن این متن در حال آنالیز سایت مشتری میزفا بودیم که متوجه شدیم طول متادسکریپشن بیشتر شده و گاهی برای برخی سایت ها از ۲۰۰ کاراکتر هم بیشتر در SERP گوگل نشان می‌دهد، طبق تحقیقی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که گوگل در حال حاضر در برخی از نتایج، برخی از طول توضیحات سایت را بیشتر قرار می‌دهد که این می‌تواند کمک بسیاری به کاربر برای انتخاب صحیح مقصد خود نمایید. (عکس زیر مربوط به میانگین طول توضیحات سایت‌ها در SERP است، میانگین طول این متاتگ به 228 کاراکتر می‌رسد.)

میانگین طول متادسکرپشن در ماه دسپامبر ۲۰۱۷

آپدیت (July 01 2018):  همان‌طور که در بالا اشاره شده بود گوگل طول متادسکریپشن را افزایش داده بود ولی در این تاریخ که مقاله آپدیت می‌شود ۲ هفته‌ای است به همان روال سابق برگشته و اندازه و طول Meta Description نزدیک به ۱۶۰ کاراکتر است.

آپدیت (Sep 05 2018): هر چند گوگل به تعداد کاراکتر اهمیت می‌دهد ولی طول پیکسلی عنوان و دسکریپشن هم نیز مورد اهمیت قرار دارد. و سعی کنید دسکریپشن سایت شما بیشتر از 930 پیکسل نباشد.

به‌طورکلی آنچه را که کاربران قرار است در هر صفحه بیابند را در این متا به شکل اصولی خلاصه کنید. نام برندتان و مختصری از آن را در یک یا دو کلمه کلیدی قرار دهید. به مخفف سازی و سایر عباراتی که منظور را می‌رسانند توجه کنید و از آن‌ها استفاده کنید. این اولین تعاملی است که بسیاری از کاربران با برند شما خواهند داشت. کاری کنید که خوشایند باشد.

به متا توضیحات مانند متن تبلیغات طبیعی نگاه کنید. به کاربران بگویید با کلیک بر روی لینک به چه چیزی در سایتتان می‌رسند.

به‌منظور رسیدن به ترافیک ثابت سایت، باید از تگ‌های عنوان و دسکریپشن آغاز کنید. اگر محصولی دارید از تخفیفات و پیشنهادهای وسوسه‌انگیز استفاده کنید و کاربران را به کلیک کردن بیشتر ترغیب کنید. زمانی که به‌اندازه کافی کلیک دریافت کردید یعنی این دو متاتگ (متاتگ عنوان و متاتگ توضیحات) به خوبی کارشان را انجام داده‌اند پس‌ از این مرحله همه‌چیز بستگی به تجربه کاربری (UX) و کیفیت محتوا دارد.

تگ های هدینگ (Tags Heading)

صفحه فرود (لندینگ پیج) یا صفحه هدف باید چندین تگ heading شامل h1 تا h6 داشته باشد. مهم‌ترین تگ h1 است. هیچ‌گاه نباید بیشتر از یک تگ h1 در هر صفحه داشته باشید (هیچ‌گاه نه ولی پیشنهاد نمی‌شود چند بار از تگ h1 استفاده کنید مگر یک سری از مباحث سئو فنی را به خوبی بدانید). اما می‌توانید از تعداد دلخواهی از تگ‌های h2 و h3 استفاده کنید. از این تگ ها به‌عنوان subheading استفاده می‌شود.

این نکته را در نظر بگیرید که وقتی می‌گوییم به تعداد دلخواهی می‌توانید از تگ h۲ در صفحات استفاده کنید به این معنی نیست که می‌توانید ۱۰۰ بار در یک صفحه استفاده کنید و یا متن خود را کلا h2 کنید، سعی کنید هیچ‌گاه به شکل غیراصولی از فاکتورهای سئو استفاده نکنید چرا که ممکن است باعث بالا رفتن احتمال پنالتی سایت توسط گوگل شود.

از بیش از یک تگ h1 در صفحات استفاده نکنید. این استفاده نادرست باعث آسیب‌های جدی به سئو سایت ها می‌شود مخصوصاً اگر سایت نو پا باشد و ممکن است گوگل در رتبه دهی به صفحات دچار اشتباه می‌شود یا فکر کند در حال دور زدن آن هستید.

از هدینگ ها (heading) به‌منظور نمایش دادن بخش‌های مختلف صفحه استفاده کنید. تأثیر این موضوع را می‌توان هم از نگاه سئو داخلی سایت (بهینه سازی داخلی سایت) برای ربات‌ها در نظر گرفت و هم اینکه این موضوع کاربرپسند است و کاربران راحت‌تر می‌توانند در مقاله به دنبال پاسخ خود بگردند، مخصوصاً اگر مقاله‌ها همانند این مقاله طولانی باشند.

اهمیت تگ های هدینگ در سئوی داخلی سایت

فاکتور سئو داخلی سایت در تگ های هدینگ و عنوان

به‌عنوان یکی از فاکتورهای سئو داخلی ، استفاده از کلمات به‌کاربرده شده در تگ های heading در عنوان صفحه، دید واضحی نسبت به موضوع صفحه برای کاربران فراهم می‌کند. الگوریتم موتورهای جستجو بخش‌های محتوای زیر هر تگ عنوان را با خوده عنوان مقایسه کرده و بین آن‌ها ارتباط ایجاد می‌کند. Heading باید به منظور شکل دهی به صفحه استفاده شوند. مطمئن شوید که Heading با محتوا همخوانی دارند.

کلمه کلیدی اصلی، باید در بخشی از صفحه و در تگ h1 گنجانده شود. از قرار ندادن h1 یا مخفی کردن آن در صفحه خودداری کنید، زیرا این تگ به کاربران و گوگل اجازه می‌دهد موضوع صفحه را درک کنند. بسیاری از سایت ها مخصوصا سایت های وردپرسی، به طور خودکار عنوان صفحه را در تگ h1 قرار می‌دهند. برای مطمئن شدن از وجود h1، به کدهای HTML صفحه نگاه کنید. به منظور پیدا کردن تگ h1 بر روی یک قسمت از صفحه سایت کلیک راست کرده و گزینه view-source را انتخاب کنید و سپس با زدن دکمه F3 عبارت h1 را تایپ کنید.

در زمان تعیین heading یک سری فاکتورهایی وجود دارد که بهتر است از آن‌ها پرهیز کنید تا جایگاهتان در موتورهای جستجو حفظ کنید، از جمله می‌توان به استفاده غیرضروری از کلمات کلیدی در تگ های مذکور اشاره کرد.

پلاگین Yoast Seo در وردپرس، در بهینه سازی صفحات به شما کمک می‌کند. این پلاگین عوامل داخلی صفحه را در جهت بهبود سئو داخلی صفحات، تحلیل می‌کند. یکی از مزایای این پلاگین هشدار دادن در صورت وجود هرگونه مشکلی از جمله عنوان صفحه، متا توضیحات ، هدینگ‌ ها، تصاویر، محتوا و غیره می‌باشد.

رابطه هدینگ با زیرهدینگ ها در سئوی داخلی

توجه داشته باشید، در صفحات فرود و بعضی سایت ها، کاربران تمام محتوای صفحه را مطالعه نمی‌کنند. آن‌ها مطالب را به‌صورت کلی مرور می‌کنند و به دنبال بخش‌هایی می‌گردند که پاسخگوی سؤال آن‌ها باشد یا برای آن‌ها ارزشمند یا جذاب باشد. تگ های Heading و subheading صفحه را به چندین بخش تبدیل و ارائه مطلب را واضح‌تر می‌کنند. در همین صفحه ما با کمک ابزار گوگل آنالیتیکس متوجه شدیم که کاربران چه بخش‌هایی را مطالعه می‌کنند و کدام بخش‌ها جذاب نیست و نمی‌خوانند. نزدیک به ۳۰ ساعت آموزش ابزار گوگل آنالیتیکس در آکادمی میزفا موجود است.

Subheading به کاربر کمک می‌کند در میان صفحات حرکت کنند. اگر در نوشته‌ها و مقالات خود در حال تغییر موضوع هستید یا دیدگاه متفاوتی نسبت به آن موضوع را شروع کرده‌اید، از تگ های h2 استفاده کنید. اگر همان موضوع را به چند بخش تقسیم کرده‌اید و به subheading نیاز دارید، از تگ های پایین‌تر مثل h3 استفاده کنید.

تگ‌های Heading ها نباید نادیده گرفته شوند. آن‌ها بیشتر از یک پاراگراف استاندارد، مفهوم درون خود دارند. همیشه زمانی که در حال نوشتن مطلبی هستید خواننده‌ها را به خاطر داشته باشید. نباید نوشته‌ها این‌گونه باشند که از یک کلمه کلیدی به‌منظور بهینه سازی، بیش‌ازحد استفاده‌شده باشد چرا که این موضوع می‌تواند سرمایه‌های سایت شما یعنی کاربران را به خسته کند.

به عنوان مثال بنده نیز خود یک بازدیدکننده به شمار میروم، هر زمان که به دنبال مقاله‌ای در سایت‌ها هستم، قبل از خواندن مقاله به عنوان‌ها و زیرعنوان‌های کل صفحه نگاهی کوتاه می‌اندازم و براساس نیازهای خود برآورند میکنم که آیا این همان مقاله ای هست که میخوام یا خیر و اگر عنوان‌ها به خوبی برای رفع نیازهای من قابل فهم نباشد قطعا به دنبال سایت دیگر میگردم.

تاثیر URL در سئو داخلی سایت

URL ها باید کوتاه، مختصر، خوانا و قابل‌فهم باشند. چطور می‌توان URL (آدرس) مناسبی ایجاد کرد؟

در تحقیق درباره اندازه URL به این نتیجه رسیدم که URL های کوتاه‌تر رتبه بهتری می‌گیرند. در این تحقیق طول URL و تعداد فولدرها موردتوجه قرار گرفت. دامنه اصلی به عنوان یک فولدر و هر اسلش بعد از دامنه اصلی نیز به عنوان یک فولدر جدا در نظر گرفته شد.

http://domain.com  (یک فولدر)

http://domain.com/folder (دو فولدر)

http://domain.com/folder1/folder2 (سه فولدر)

نتیجه این تحقیق نشان داد URL های با تعداد فولدرهای کمتر رتبه بهتری می‌گیرند. Rand Fishkin از Moz می‌گوید:

فولدرهای زیاد در آدرس برای کاربران و موتورهای جستجو گم‌راهی بیشتر به همراه دارد و همین‌طور ویرایش URL را پیچیده‌تر می‌کند.Rand Fishkin

 

فولدر بندی آدرس

دقت کنید که هر کلمه در URL باید با استفاده از خط فاصله(-) جدا شود. در نام‌گذاری‌ها از (_) استفاده نکنید. URL را کوتاه نگه دارید. هرچه URL کوتاه‌تر باشد راحت‌تر می‌توان آن را به اشتراک گذاشت. با این کار خوانندگان سریع‌تر به موضوع صفحه پی برده و کمتر درگیر اعداد و ارقام، دسته‌ها، نمادها و سایر موارد می‌شوند.

از کلمه کلیدی در URL استفاده کنید. مانند سایر عوامل سئو داخلی در سایت خود، اجازه ندهید URL غیرطبیعی باشد یا با کلمات کلیدی بیش‌ازحد نامناسب شود. سعی کنید حدود 5 کلمه باشد و اطلاعاتی که کاربر به دنبال آن‌ها است را به‌طور خلاصه نمایش دهد. اجازه ندهید که کاربران با این سؤال روبه‌رو شوند که چه چیزی در این صفحه وجود دارد. عنوان، هدینگ‌ها، متا توضیحات و URL باید کاملاً واضح باشند.

حال شاید برای شما سؤال باشد که آیا لینک فارسی بهتر است یا لینک انگلیسی؟ ما در مقاله url فارسی بهتر است یا url انگلیسی به تشریح کامل این موضوع پرداختیم و پیشنهاد میکنیم حتما مقاله جذاب ذکر شده را مقاله نمایید.

محتوای کاربرپسند و معتبر

زمانی که گوگل به خزیدن در صفحات وبسایت شما می‌پردازد، به دنبال تطبیق محتوا با نیاز کاربر می‌باشد. محتوا باید به‌طور واضح توضیح دهد که چه محصول با خدماتی را ارائه می‌دهد و موضوع صفحه را کاملاً برای کاربر مشخص و شفاف کند.

محتوا پادشاه است؟

در اینترنت محتوای زیادی وجود دارد، و اطمینان از منحصربه‌فرد بودن محتوایتان امری ضروری می‌باشد. یکی از رایج‌ترین گفته‌ها و تیکه کلام‌ها در دنیای سئو و همچنین در بازاریابی محتوا عبارت “محتوا پادشاه است” می‌باشد. در حقیقت، سئو و بازاریابی محتوا در موارد زیادی باهم ارتباط دارند، آن‌ها یکدیگر را تکمیل می‌کنند. محتوا باکیفیت شامل شده از کلمات کلیدی به شکل اصولی و متنی که برای ارزش‌ها و نیازهای کاربر اینترنت است و همین‌طور باید مورد رضایت و خشنودی موتورهای جستجو باشد. این نوع عمل پایه سئو و بخش عمده سئو داخلی صفحات را تشکیل می‌دهد.

به محتوا به عنوان مکالمه‌ی با بازدیدگنندگان نگاه کنید. آیا کاربران وقتی وارد سایت شما می‌شوند علاقه‌مند می‌گردند یا سایت را ترک می‌کنند؟ آیا نیاز آن‌ها بعد از خواندن مقاله رفع می‌شود یا محتوا صرفا برای پر کردن سایت است؟ باید حدس و پیش‌بینی کنید که چه دیدگاهی کاربران سایت با توجه به سیاست های داخلی سایت شما می‌توانند داشته باشند؛ و همینطور باید شرایطی را فراهم کنید تا از بازدیدکننده‌ها بازخوردهای لازمه را بگیرید. زیرا هر بازخورد میتواند راهی در بی‌راهی‌های نامحسوس شما باشد.

هنگامی‌که محتوایی تولید می‌کنید، باید محتوا نشان دهد که شما در این زمینه متخصص هستید. در نظر داشته باشید که بهترین محتواها می‌تواند به صورت مستقیم با بازدیدکننده صحبت کند و ارزشی که به آن‌ها توسط محتوا نمایش می‌دهد می‌تواند آن‌ها را جذب خواندن ادامه مطلب یا خرید محصولی به سرانجام برساند.

به‌منظور بهبود سئو داخلی سایت خود برای افزایش ترافیک سایت، محتوا باید مشکلی را از کاربران برطرف کند و نیاز سرچ کننده، در محتوای شما باشد و درعین‌حال محتوای شما به‌راحتی خوانده شود بدون اینکه ازنظر نوشتاری یا گرامر دچار اشتباهی باشد.

نسبت به الگوریتم های گوگل آگاه باشید

به‌منظور حذف بعضی از وبسایت‌ها در رتبه‌های بالا که دارای محتوای اسپم، تگ‌های اشباع‌شده با کلمات کلیدی و محتوای ضعیف هستند و کلا از روش‌های اسپم در سئو استفاده می‌کنند، گوگل الگوریتم پاندا را در فوریه 2011 راه‌اندازی کرد و به‌صورت منظم آن را به‌روزرسانی می‌کند. اگر همچنان محتوای بی‌کیفیت و ضعیف دارید، وبسایتتان در فضای مجازی پیدا نخواهد شد.

فاکتورهای سئو داخلی سایت می‌تواند تاثیری مستقیم و مهم در پنالتی شدن و یا رفع پنالتی شدن سایت شما داشته باشد، همیشه سعی کنید فاکتورهای موجود در این مقاله را با دقت اعمال کنید، و فکر نکنید که اگر بیش از حد فاکتوری را انجام دهید باعث بهبود سئو شما می‌شود، هر چند هم ممکن است برعکس این موضوع رخ دهد.

در حال حاضر پاندا یکی از مهم‌ترین ابزارهای رتبه دهی است و اگر به‌طور مداوم مطابق انتظارات کاربران پیش بروید رتبه بهتری به دست خواهید آورد. درحالی‌که به‌روزرسانی و گسترش محتوا را ادامه می‌دهید، مطمئن شوید تمرکزتان روی ساخت محتوای باکیفیت است که دارای کلمات کلیدی به شکل بهینه هم باشد و در حین نوشتن همیشه کاربر را در گوشه ذهن‌تان داشته باشید که خود را جای اون قرار دهید و بگوید اگر من به عنوان کاربر باشم چه دیدگاهی نسبت به این مقاله خود پیدا خواهم کرد؟

نسبت به الگوریتم های گوگل آگاه باشید

با افزایش عمر هوش مصنوعی، سئو کارها و بازاریابها تلاش می‌کنند تا از تأثیرات الگوریتم رنک برین (RankBrain) سر دربیاورند. این سیستم در 2015 رونمایی شد و به سومین عامل رتبه دهنده تبدیل‌شده است. نکته اصلی که باید به آن توجه کنید و بارها و بارها گفته‌شده این است که برای انسان بنویسید نه برای ربات. این بهترین راه برای رتبه گرفتن از RankBrain است.

RankBrain عمدتاً به عنوان راهی برای تفسیر جستجوهای مردم به‌منظور یافتن صفحاتی که ممکن است کلمات صفحات مطابقتی با کلمات جستجو شده را نداشته باشند، استفاده می‌شود. بهترین تمرین در نوشتن مقاله بهینه شده، پاسخ به سؤالات کاربران در کوتاه‌ترین زمان ممکن است. گوگل می‌تواند قصد و نیت کاربران را تشخیص داده و بهترین نتایج را برای آن‌ها بازگرداند.

درحالی‌که کلمات کلیدی نقش مهمی در سئوی داخلی ایفا می‌کنند، گوگل بیشتر و بیشتر به معناگرایی روی می‌آورد تا بهترین تجربه کاربری را برای بازدیدکنندگان فراهم کند. به شکل خلاصه گوگل به دنبال مفهوم کلیدی است یا کلمه کلیدی.

آپدیت (Nov 05 2019): آپدیت BERT هم در اواخر ۲۰۱۹ تغییرات زیادی در نتایج گذاشته است، البته در این تاریخ بیشتر بر روی زمان انگلیسی این اثر را داشته است و کمک می‌کند تا جستجوهای طبیعی بهتر به نتیجه برسند. خیلی از جستجوهایی که انجام می‌شود طولانی هستند و از کلمات اضافه مثل “به” و یا “برای” استفاده می‌کنند و گوگل قصد دارد حتی اگر فقط در جستجو یک حرف اضافه جابه‌جا شد نتیجه نزدیک تر و بهتر آن جمله را نمایش دهد.

کلمات کلیدی هدفمند

انتخاب کلمه کلیدی مناسب نه تنها بر روی سئوی داخلی سایت بسیار مورد اهمیت است، بلکه در سئو خارجی هم امری بسیار حیاتی است، درحالی‌که باید محتوا باکیفیت و کاربرپسند تولید کنید، تمرکز روی کلمات کلیدی نیز همچنان حیاتی هست. مثلا در تگ های متا، از کلمات کلیدی برای طرح کلی یک محصول یا خدمات یا متن شاخصی از یک پست از وبلاگ، استفاده کنید.

کلمات کلیدی هدفمند

چرا تعیین کلمات کلیدی یا عبارات کلیدی مهم است؟ استفاده صحیح از آن‌ها، مستقیماً در بازاریابی دیجیتال تأثیر می‌گذارد. هر چه بیشتر درباره کلمات و عبارت های کلیدی در حوزه کسب و کار خود اطلاع داشته باشید و دایره کلمات خود را گسترده‌تر کنید، استراتژی بهتری می‌توانید برای بازاریابی ترسیم کنید.

همیشه مطمئن شوید با تعیین کلمات کلیدی مناسب در جستجو، بیشترین ارزش را برای برندتان فراهم می‌کنید. اهمیت کلمات کلیدی را بیشتر بدانید: ما در پروژه‌های ما حداقل قراردادی که تنظیم می‌شود برای ۶ ماه است و در یک ماه اول صرفا استراتژی کلمات کلیدی چیده می‌شود و عملا بر روی سایت در ماه اول کاری انجام نمی‌شود و این نشان دهنده اهمیت این بخش است.

برای رسیدن به بهترین نتیجه در سئو داخلی سایت، در میان کلمات کلیدی جستجو کنید و از کلمات کلیدی استفاده کنید که فعالیت سایت شما را بهتر توصیف می‌کند. قرار گرفتن درنتیجه اول جستجو درحالی‌که هیچ ترافیکی را به وبسایت منتقل نکند، هیچ ارزشی ندارد.

از Google AdWords قسمت Keyword Planner برای جستجو یا تحلیل چیزهایی که رقبایتان هدف قرار می‌دهند استفاده کنید. Keyword Planner انواع گوناگونی از کلمات کلیدی مشابه که می‌توانید در صفحاتتان قرار دهید را پیشنهاد می‌دهد. از طریق بازاریابی محتوا، کلمات کلیدی استراتژیک را به کار بگیرید. البته اگر در Ads گوگل شما یک کمپین فعال داشته باشید آمار بهتری را Keyword Planner به شما می‌دهد.

به انواع کلمات کلیدی و هر چیزی که به نفع سایت شما است فکر کنید.

کلمات کلیدی اطلاعاتی: عبارتی شبیه “سئو داخلی سایت” زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرد که کاربری قصد یادگیری درباره آن موضوع را داشته باشد.

کلمات کلیدی تعاملی: کلمات کاربرانی را هدف قرار می‌دهند که قصد خرید محصول یا سرویسی را داشته باشند. اساساً این کلمات شامل صفاتی مثل “بهترین” یا “برترین” هستند.

کلمات کلیدی مکان محور: زمانی که کاربران به دنبال کسب‌وکاری محلی یا محل فیزیکی هستند مورداستفاده قرار می‌گیرند.

به‌منظور تعیین رابطه برای کلمه کلیدی جستجو شده با صفحات موجود سایت‌ها، به LSI کلمات کلیدی یا مترادف آن‌ها نگاه می‌کند به‌خصوص گوگل.( LSI چیست ) و الگوهایی را در داخل اصطلاحات، موضوعات و مفاهیم موجود در صفحات ایجاد می‌کند، هر چه تعداد صفحات بیشتری را ایندکس می‌کند بانک اطلاعاتی قوی‌تری در LSI ایجادشده و هوشمندتر می‌شود.

هنگامی‌که محتوای بلندی می‌نویسید، می‌توانید از LSI کلمات کلیدی نیز در مقالات استفاده کنید. مثلاً می‌توانید در مقالات بلند هم از عبارت “سئو داخلی سایت” استفاده کنید و هم از عبارت “بهینه سازی داخلی سایت” .

در LSI گوگل سایت‌ها را بر اساس تعداد عبارات و اصطلاحات کلیدی مرتبط به هم مرتب می‌کند تا به‌جای تعداد عبارات مجزا.

محتوا نباید فقط روی یک کلمه کلیدی تمرکز کند. هدف شما در سئوی داخلی باید کسب رتبه برای تمام کلمات مترادف و جستجوهای مرتبط باشد.

ازآنجاکه کلمه کلیدی موردنظر شما ممکن است در ماه ۵۰ هزار بار جستجو شود، صفحه شما می‌تواند رتبه بالاتری برای جستجوهای مشابه که ماهانه هزار بار سرچ می‌شوند داشته باشد.

محتوایی بنویسید که باعث هدایت ترافیک از بسیاری از جستجوهای مشابه به سایت شما شود. هدف از این کار تولید کلیک با استفاده از عوامل بهینه سازی داخلی صفحات به‌منظور افزایش نرخ کلیک می‌باشد.

لینک های داخلی و خارجی

لینک‌ها بیشترین اهمیت را در سئو داخل سایت متحمل می‌شوند. به دست آوردن لینک از سایت‌های مرجع باکیفیت و سایت‌های معتبر باعث افزایش قدرت دامنه شما می‌شود، درعین‌حال لینک های داخلی در تجربه کاربر و افزایش سئوی داخلی مؤثر هستند. پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله 10 ترفند درباره لینک سازی داخلی را به دقت بخوانید.

به دست آوردن لینک برای وبسایت بخشی از استراتژی سئو خارجی می‌باشد. با استفاده از بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی و سایر روش‌های خلاقانه دیگر، راهی برای لینک سازی خودکار برای سایتتان ایجاد کنید.

لینک های داخلی به سایر صفحات سایتتان، باعث تقویت کلمه کلیدی می‌شود و گوگل را قادر می‌سازد مشخص کند در چه بخش‌هایی کلمه کلیدی را رتبه دهی کند. لینک سازی داخلی بین صفحات و وبلاگ‌ها به افزایش مرور توسط ربات‌های گوگل در بین صفحات سایت کمک می‌کند.

فرق لینک سازی داخلی خوب با لینک سازی داخلی بد

اگر پست جدید یا صفحه مهم جدیدی ایجاد کردید لینک آن را در صفحه اصلی قرار دهید، به این شکل گوگل به‌روزرسانی سایت را راحت‌تر مشاهده می‌کند تا اینکه کل سایت را مرور کند.

مزیت لینک های داخلی سایت، دادن گزینه‌ها اضافی به کاربران برای ماندن در سایتتان است که کمک بسیاری به بهبود نرخ دفع کاربری میکند. هرچه تعامل با صفحات مرتبط بیشتر شود، گوگل بیشتر متوجه می‌شود. در هر جمله یک لینک داخلی قرار ندهید، اما چند لینک را در هر صفحه قرار دهید تا سئو شما بهتر شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

گوگل BERT چیست؟  تاثیر الگوریتم Bert در سئو

 

گوگل همیشه بعد از مدتی تغییرات اساسی را برای رتبه سنجی سایت های دنیا ایجاد میکند و الگوریتم های جدیدی را به بازار مرکزی مجازی اضافه میکند که وب مستران همیشه باید گوش به زنگ این تغییرات کوچک و بزرگ بوده و بعد از اعمال آن ها آن را در سایت هایشان اعمال کنند و آن ها را مورد بررسی و بازبینی قرار دهند تا بتوانند رتبه خوبی از گوگل اخذ کنند. یکی از این بروزرسانی‌های بزرگ BERT بود که در اکتبر سال ۲۰۱۹ معرفی شد. به گفته مسئولین گوگل BERT یکی از بزرگترین بروزرسانی‌ها در پنج سال اخیر است و بر روی یکی از هر ده جستجوی گوگل تاثیر می گذارد. این الگوریتم تغییرات چشمگیری را در نتایج سرچ گوگل و سئو سایت ها داشته است. در این مقاله در مورد الگوریتم گوگل BERT توضیح خواهیم داد و اینکه چه اثراتی بر سئو وب سایت ها داشته است.

اگر بخواهیم کاربرد آنرا به سادگی توضیح دهیم میتوان گفت: BERT پاسخ های مرتبط‌‌ تری برای‌ جستجو های شما پیدا می کند.

گوگل BERT چیست؟

BERT  مخفف Bidirectional Encoder Representations from Transformers است که معنای آن نمایندگی‌های رمزگذاری دوطرفه از ترانسفورماتو‌رها است .این تعریف ممکن است کمی پیچیده بنظر برسد ،پس بیایید آن را اینگونه تعریف کنیم : BERT به گوگل کمک میکند تا زبان انسان‌ها را بهتردرک کند. قبل از اینکه گوگل از این بروزرسانی به عنوان بخشی اساسی در الگوریتم خود رونمایی کند ،از ‌آن به‌عنوان یک شبکه ی طبیعی open source (کدباز) استفاده میکرد و این یعنی هرکس با داشتن دانش فنی درباره کدنویسی میتواند از آن استفاده، و سیستم پاسخگویی به سوال خود را طراحی کند.

گوگل BERT چطور کار می‌کند؟

در گذشته گوگل گاهی اوقات در فهمیدن منظور جستجوهای پیچیده یا قراردادی عملکرد بدی داشت و با توجه به گفته ی او “مردم اغلب رشته هایی از کلمات رو جستجو می کنند که فکر می کنند ما متوجه میشیم ولی درواقع خودشون در حالت عادی اونجوری حرف نمیزنند” این پدیده در دفتر مرکزی گوگل به راحت طلبی در انتخاب واژه ها معروف است و موضوعی است که گوگل دوست ندارد زیاد اتفاق بیافتد.

BERT سعی می‌کند تا از طریق فراگیری ماشینی و پردازش حالات طبیعی زبان (شکلی که انسان ها در واقعیت حرف میزنند) تمام محتوای کلمات در یک جستجو را بررسی کرده و پس از آن به‌جای تمرکز جداگانه به روی کلمات آنها را با مرتب کردن بصورت جمله در بیاورد. قبل از انتشار این سیستم گوگل آزمایش‌های بسیاری انجام داد تا به پاسخ این سوال مهم برسد، که آیا نتایج جستجوها بعد از استفاده کردن از این سیستم بهبود یافته است یا خیر …
تصویر زیر یک نمونه از این آزمایش‌ها است:

در جستجوی بالا حرف اضافه to (به)  مهم است .چرا که با ما نشان می‌دهد فرد مسافر قصد دارد از برزیل به آمریکا سفر کند و نه برعکس. اما همانطور که می‌بینید قبل از BERT گوگل آنرا برعکس شناخته بود ، و از طرفی بعد از آن متوجه شد که یک مسافر برزیلی برای سفر به آمریکا به دنبال ویزا است.

قبل از این بروزرسانی گوگل قادر نیود تا متوجه تفاوت حروف اضافه بشود

و بعد از این بروزرسانی گوگل متوجه تفاوت آن ها شده و نتایج مختلفی را در اختیار ما می‌گذارد.

این تغییرات فقط به اینجا ختم نمی‌شود،بگدارید تا مثال دیگری بزنم:

اگر جمله‌ی “پارک کردن در سربالايی بدون جدول” را جستجو می‌کردیم، گوگل برای کلمه‌‌ی “جدول” اهمیت زیادی قائل می‌شد و برخلاف آن برای کلمه‌ی “بدون” اهمیت خیلی کمی قائل بود و این مسآله باعث می‌شد تا نتیجه‌ی جستجو کاملا خلاف انتظار و خواسته‌ ما باشد. خب این موضوع جزئی می‌تواند باعث اختلاف خیلی بزرگی در جستجوها باشد ، و همانطور که شما در تصویر می‌بینید پس از بوجود آمدن BERT  نتایج جستجوها خیلی مرتبط تر شده است و تجربه‌ی بهتری را برای من ،شما و تمام کسانی که از گوگل استفاده میکندد ایجاد کرده است

از مطابق بودن کلمات کلیدی تا مطابق بودن نیت‌ و مقصود اصلی کلمات کلیدی

در سال ۲۰۱۳ گوگل الگوریتم اصلی خود را بازسازی و آن را Hummingbird نامگذاری کرد . قبل از این بروزرسانی رتبه بندی گوگل درباره اینکه چه صفحاتی مرتبط با موضوع جستجو شده هستند غالبا بر اساس موفقیت هر سایت در بهینه سازی کلمات کلیدی خود بود .

اگر شما کلمات کلیدی را در سئو داخلی سایت خود و در بخش های مهمی مثل تگ ها ،هدینگ و متن اصلی (body) قرار می‌دادید امتیاز بالایی می‌گرفتید .این رویکرد را بعنوان سطح اول در سنجش گوگل در نظر بگیرید. گرچه، یکی از اهداف اصلی Hummingbird درک کردن مفهوم کلمات و ارتباط آنها با یکدیگر(به جای مرتب کردن جای کلمات) بود تا بتواند راحت‌ تر به موضوع اصلی جستجو برسد .

چند سال بعد و در سال ۲۰۱۵ گوگل اولین الگوریتم فرعی خود را به اسم Rankbrain معرفی کرد. چیزی که آن را خاص میکرد استفاده گوگل از اولین الگوریتم هوش مصنوعی خود بود . Rankbrain منظور و نیت پشت هر کلمه را بهتر درک می‌کند و تمرکز خود را به روی ارائه بهترین و مرتبط ترین جواب های ممکن می‌گذارد. (به جای نتایجی با بهترین کلمات بهینه سازی شده )

گوگلRankbrain را یکی از سه الگوریتم اصلی خود در رتبه بندی می داند. بگذریم ،نکته ی مهمی که باید بدانید این است که :گوگل سعی دارد مسیر خود را بیشتر و بیشتر از جفت کردن کلمات کلیدی به سمت رسیدن به هدف و منظور اصلی کلمات در جستجوها تغییر دهد.

تفاوت و شباهت‌هایBERT  و Rankbrain

اول از شباهت‌ها شروع کنیم :

هردو توسط الگوریتم اصلی گوگل یعنی Hummingbird کنترل می شوند.

از هوش مصنوعی استفاده می کنند.

تمرکز خود را بر‌ روی فهمیدن هدف و نیت کلمات می‌گزارند تا به بهترین نتیجه‌های ممکن دست پیدا کنند.

و حالا تفاوت ها :

Rankbrain در درک کردن منظور کاربر در جستجوهای طولانی، تخصصی و حتی آن هایی که کلمات ناشناخته‌ای در خود دارند بهتر عمل می کند BERT می تواند در جستجوهای کوتاه‌ تر با زبان طبیعی (نزدیک به جمله بندی واقعی انسان‌ها) بهتر عمل می کند.

وقتی به این فکر کنید که منظور یک کاربر از استفاده یک کلمه‌ی کلیدی در جستجوی خود چه چیزی است تا بتوانید بهترین جواب ممکن را برای او پیدا کنید طرز فکر خود را از سطح یک (جفت کردن کلمات) به سطح دو نیز (تطبیق دادن نیت کاربر با کلمات کلیدی وارد شده) ارتقاء داده اید .

بهتر‌ است در استراتژی سئو خود را تغییر دهید

در اغلب مواقع کلمات و جملاتی که افراد در بخش جستجو وارد می‌کنند می‌تواند در یکی از سه دسته زیر گنجانده شود:

Informational اطلاعاتی

Navigational

Transactional

کلمات کلیدی Informational یا اطلاعاتی: در این روش با هدف کسب اطلاعات بیشتر از کیوردها استفاده می‌کنید.

کلمات کلیدی Transactional یا معاملاتی :در این نوع از کیوردها هدف‌ انجام یک معامله به صورت آنلاین است.

کلمات کلیدی Navigational : در این روش اطلاعات کاربر در حد اسم  سایت است و هدف او دسترسی به صفحه اصلی سایت مورد نظر است.

بیایید این سه دسته را با یک مثال شفاف کنیم:

فرض کنید یک نفر بدنبال اطلاعاتی درباره‌ی “راه های کاهش وزن بدون قرص های لاغری” است و نمی‌داند بهترین راه حل برای او چیست و این کلمه را در گوگل نیز جستجو می کند (دسته ی اطلاعات). بعد از جستجو صفحات متعددی برای او باز می‌ شوند و با راه حل هایی مثل رژیم های غذایی آشنا میشود و پس از آن ممکن است از همان صفحه جمله ی “رژیم گیاه خواری” را جستجو کند.(دسته ی Navigational) و وقتی که از انتخاب خود مطمن شد از دسته ی سوم استفاده می کند و مثلا “کتاب راهنمای گیاه خواری ” را جستجو کرده و دانلود می کند (دسته ی Transnational).

با توجه به مطالب گفته شده می بینیم که BERT  بیشتر کلمات کلیدی را هدف قرار می دهد که کلی تر هستند (کلمات کلیدی دسته  اول) و هرچه جستجوی کاربر دقیق تر شود و به خواسته‌ی نهایی خود نزدیک شود از تاثیر BERT  نیز کاسته می شود. حالا اگر شما بدنبال آن هستید تا نه تنها جایگاه خود را در گوگل حفظ کنید،  بلکه در مقایسه با رقبای خود رتبه های بالاتری هم داشته باشید، ساده ترین راه برای شما تهیه محتوایی است که جزئیات زیادی را در خود گنجانده اند.

در حالت معمول وقتی که مشغول به تولید محتوا هستید، متخصص سئو از شما می خواهد تا مطالب بسیار طولانی را بنویسید ،که ساده ترین راه برای جایگیری خوب در کلمات کلیدی دسته اول است. بله قطعا شما هم متوجه شده اید که مطالب بسیار بلند رتبه های خوبی در سئو بدست می آورند اما الگوی گوگل تمرکزی ‌به‌روی طول محتوا ندارد بلکه تمرکز خود را به روی کیفیت مطالب است و اینکه آیا شما محتوای تولید شده ی شما میتواند به سوالات کاربران پاسخ بدهد یا خیر.

بیایید یک متن از دنی سالیوان همکار گوگل در بخش موتورهای جستجو را بررسی کنیم :

محتوای این توئییت این است که او از سئو کارها می‌خواهد تا به جای تولید محتوای طولانی و بلند،تمرکز خود را به روی تولید محتواهای جذاب ،خاص و مفید بگذارند. نتیجه ای که می‌گیریم این دست که دفعه بعدی که با ابزار های مختلف بدنبال موضوعات جدیدی هستید تا درباره آن ها تولید محتوا کنید به یاد داشته باشید که محتوای شما باید جزئیات بسیار زیادی داشته باشد تا بتواند به تمامی سوال‌های احتمالی کاربر درباره آن موضوع پاسخ دهد

برای مثال اگر شما کسب و کاری درباره بدنسازی دارید و موضوع انتخابی شما برای مقاله “کاهش وزن بدون استفاده از قررص های لاغری” است، محتوای شما به هیچ وجه نباید درباره قرص ها،پودرهای مکمل و دیگر روش های غیرطبیعی صحبت کند.مقاله ی شما باید تمامآ به راه های طبیعی بپردازد و با جزئیات آن راه ها را شرح دهد.

علاوه بر این موضوع شما باید دست از تمرکز کردن بیش از حد به روی طول مقاله بردارید و به جای آن محتوای با کیفیت و مربوط به موضوع تولید کنید. در آینده و به مرور، از اهمیت طول محتوا بیشتر و بیشتر کاسته میشود چراکه گوگل است که در شناسایی محتوای مقاله‌ی شما بهتر و بهتر می شود.

آیا در این بروزرسانی الگوریتم های گوگل فرصت‌هایی هم وجود دارد؟

همانطور که بالاتر هم صحبت کردیم،همه چیز به این موضوع بازمی‌گردد که شما در ساخت محتوای موردنظر خود چقدر به جزئیات پرداخته اید. لازم نیست که یک مقاله  طولانی بنویسید که ۵۰ موضوع مختلف را شامل می‌شود و بیش از ۱۰۰۰۰ کلمه دارد. موضوعی که اینجا به شدت اهمیت دارد این است که بتوانید برای سوالات کاربران پاسخ های خوب پیدا کنید و در مقایسه با رقبای خود در کمترین زمان ممکن، بیشترین ارزش پیشنهادی را به مخاطبین ارائه کنید. به جستجوی زیر دقت کنید:

موضوع جستجو شده این است که “شرکت داشتن در المپیک چه حسی دارد”

گرچه اولین نتیجه  گوگل تیتر متفاوتی با جستجوی ما دارد(به المپیک رفتن چه حسی دارد) مقاله به این موضوع نمی‌پردازد که شرکت کردن در المپیک برای یک تماشاچی چطور است، بلکه این موضوع را توضیح میدهد که این دوران برای یک ورزشکار چطور است.و این دقیقا همان چیزی است که با توجه به جمله‌ای که جستجو کردیم می‌خواستیم.

BERT به سادگی موفق شد تا موضوع موردنظر ما را متوجه و آن را نمایش دهد.اما نکته ی جالب در این مقاله این است که مقاله‌ی مورد نظر کلا از ۳۱۱ کلمه تشکیل شده است . اگر می‌خواهید تا در مقوله  کلمات کلیدی خوب باشید و همچنین در گوگل رتبه ی خوبی هم داشته باشید پیشنهاد ما این است که درباره ی موضوع مقاله ی خود وارد جزئیات شوید و بهتر از رقیب هایتان به جواب سوال های بازدیدکنندگان بپردازید. محتوای شما می‌تواند ویدئویی،صوتی و یا متن باشد اما تمام سعی خود را بکنید تا تجربه خوبی برای او ایجاد کنید.

نکته مهم: این حرف ها به این معنی نیست که مقالات بلند به درد نخور هستند یا از آنها استفاده نکنید.حرف ما این است که همه  متخصصین سئو تمام تمرکز خود را به روی تولید محتواهای طولانی و بلند گذاشته اند و حتی خیلی از آنها مطالبی را انتخاب می‌کنند که بتوان با ده‌ها روش مختلف آنها را توضیح داد تا محتوا طولانی تر شود.

گوگل همیشه بر روی این موضوع تاکید داشته است که تمرکز خود را بروی کاربرها بگزارید و هرچیزی که به دنبال آن هستید به دست می آید. فلسفه  گوگل تغییری نکرده ولی با پیشرفت ها در زمینه هوش مصنوعی، گوگل روز به روز در زمینه پیدا کردن خواسته های اصلی کاربر بهتر می  شود و سخت تلاش می‌کند تا نیت کاربران در کلمات کلیدی را بیشتر و بیشتری را درک کند.

پس نتیجه می‌گیریم که حالا در عصر مدرن سئو از ترکیب سطح اول (جفت کردن کلمات) و سطح دوم (کنار هم گزاشتن نیت کلمات کلیدی) استفاده میکند تا محتوای مرتبطی در پاسخ جستجوها ایجاد کند .که البته هر دوی آن ها برای موفقیت شما در سئو کلیدی است .با معرفی هوش مصنوعی در Rankbrain ،Hummingbird و حالا هم BERT کاملا واضح است که گوگل تمام تلاش خود را برای ایجاد بهترین تجربه ی کاربری به کار می‌برد. در این شرایط بهتر است تا شما بلند مدت فکر کنید.

خلاصه و نتیجه گیری : 

حتی اگر بعد از این بروزرسانی میزان رفت و آمد سایت شما کمی افت داشته، نگران این نباشید ، این موضوع می‌تواند برای شما خوب باشد. این حرف کمی غیرمنطقی به نظرتان خواهد رسید ولی بیایید تا اینگونه آن را بررسی کنیم : اگر کسی به دنبال این باشد که چطور وزن خود را بدون قرص های لاغری کم کند و به سایت شما وارد شود،و متوجه این موضوع شود که شما در بخشی از مقاله ی خود درباره مزایای این قرص ها حرف می‌زنید احتمالا روی دکمه برگشت کلیک میکند و دنبال یک مقاله ی دیگر می‌گردد.

منظور من این می باشد که نرخ تبدیل سایت شما و ترافیک آن رابطه ندارند. قطعا شما مقداری از رفت و آمد سایت خود را از دست می‌دهید ولی نرخ خروج شما (BOUNCE RATE) نیز به همان اندازه کاهش داشته است. بعلاوه، این موضوع فرصتی است تا محتواهایی تولید کنید که درباره موضوع مورد نظرتان جزئیات بالایی دارند.

اگر شما ترافیک سایت خود رااز دست دادید ، محتوای خود را دوباره بررسی کنید تا ببینید کدام یک از مقالات شما افت کرده است و سپس ببینید که آیا می‌توانید آن را بهتر کنید و یا محتواهای بهتری در آن زمینه تولید کنید که بتواند به سوالات بازدید کنندگان پاسخ دهد.

اگر نمی‌دانید که چطور می‌توانید این بررسی را انجام بدهید این مراحل را دنبال کنید:

وارد سرچ کنسول (Search console) خود شده و روی گزینه ی search results موس را برده و سپس کلیک کنید 

آن بازه زمانی را که در نظر داشتید انتخاب کنید  (مثلا اگر در ماه ‌های اخیر متوجه این افت شده ايد آن را بروی ۳ ماه گذشته بگذارید)

روی compare کلیک کنید تا آنها را مقایسه کنید

و سپس روی گزینه ی queries کلیک کنید تا آنها با معیار بیشترین تغییر برای شما مرتب بشوند

شما باید اول از آنهایی شروع کنید که تعداد کلمات بیشتری را مد نظر دارند ،چراکه آنها سریع تر از بقیه درست می‌شوند و ورودی خود را پس خواهند گرفت و اگر نمی‌دانید که چطور آنها را تغییر دهید و یا ویرایش کنید ، کافی می باشد تا نگاهی به رقیب هایی که بالاترین رتبه را دارند بیاندازید تا با مقایسه خود با آنها کارتان ساده تر شود .

 



:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

 تگ Canonical یکی از آن تگ‌هایی است که همه وبمسترها حداقل یک بار مجبور به حل مشکلات ناشی از عدم استفاده درست از آن شده‌اند. شایع‌ترین خطایی که برای یک متخصص سئو ممکن است پیش آید، مشکل ایندکس نشدن صفحاتی است که سرچ کنسول ادعا در طول کار با آن ادعا خواهد کرد تگ کنونیکال Canonical برای آن‌ها یا به درستی انتخاب نشده یا با متا تگ کنونیکالی که گوگل تشخیص داده است؛ متفاوت است. اینکه چگونه برای صفحاتی که از این نظر مشکل دارند تگ کنونیکال تعریف کنیم بسیار مهم است، و در قدم اول برای آنکه بتوانیم به صورت صحیح و با روش استاندارد از این تگ استفاده کنیم باید ابتدا معنی Canonical را به خوبی درک کنیم و بدانیم چیست و در کجا و چطوری استفاده کنیم، چرا که استفاده نادرست از این تگ علاوه بر اینکه شما و ربات‌های گوگل را حسابی گمراه می‌کند، مانع از گرفتن رنک (Rank) مناسب برای صفحات شما می‌شود. و شما در این مقاله از سایت میزفا نحوه استفاده صحیح از این تگ کنونیکال را یاد خواهید گرفت.

البته ما جدای از Canonical اصطلاح Canonicalization هم داریم و به این موضوع هم میپردازیم.

تگ Canonical چیست

معنی canonical چیست ؟ تمام داستان کنونیکال این می باشد که گوگل نسبت به محتوای تکراری به شدت حساس خواهد بود ، در مقاله پنالتی شدن سایت در گوگل درباره مشکلات محتوای تکراری یا همان Duplicate content صحبت کرده بودیم و حتی کمی درباره تگ کنونیکال در آنجا نوشتیم و گفتیم چه تاثیری در پنالی شدن وبسایت ما در نتایج گوگل دارد.

آیا گوگل به تگ کنونیکال توجه می‌کند؟
زمانیکه ربات‌های گوگل با آدرس‌هایی که محتوای تکراری دارند؛ روبه‌رو می‌شوند باید یکی از آن محتواها را به دیگری ترجیح داده و آن آدرس را به عنوان آدرس اصلی ایندکس کنند، منظور از آدرس همان URL صفحه است. حال شما به کمک این تگ پرکاربرد می‌توانید در این امر به گوگل بگویید که لطفا به جای آنکه خودت ترجیح دهی کدام آدرس URL اصلی است، به حرف من گوش کن. در این حالت باید در نظر بگیرید که تنظیم کردن تگ کنونیکال Canonical به معنی گوش دادن حرف گوگل به شما نیست ولی به احتمال زیاد حرف شما را در اولویت قرار خواهد داد.

اصولا گوگل آدرس اولی یعنی URL اولی که ایندکس می‌کند را اصلی در نظر می‌گیرد، هر چند این حرف بنده همیشه درست نیست ولی این را هم در نظر بگیرید که تصمیم گیری نهایی برای اعمال تگ های کنونیکال در سایت شما ربات گوگل است و نه شما. گوگل در این داکیومنت گفته:

Which is my canonical URL, according to Google?
Use the URL Inspection tool to learn which page Google considers canonical. Note that even if you explicitly designate a canonical page, Google might choose a different canonical for various reasons, such as performance or content.

پس بدانید که اولویت در انتخاب کنونیکال یک صفحه با گوگل است و با شما نیست، با این حال میزفا پیشنهاد میکند که در صفحات خودتان از این متاتگ پرکاربرد استفاده کنید. علت استفاده را در پاراگراف بعدی بخوانید.

علت به وجود آمدن محتوای تکراری در سایت

مطمئنا هیچ متخصص حرفه ای در امر سئو به صورت ارادی صفحاتی با محتوای یکسان تولید نمی‌کند، پس چرا صفحاتی با محتوای تکراری در سایت شما به وجود آمده است؟

آدرس‌های چندگانه (Multiple URLs): این آدرس‌ها در سایت‌های فروشگاهی که با تغییر متغیرهایی مثل قیمت، رنگ و دسته بندی های مختلف و یا مثلا بهترین محصولات و یا پرفروش‌ترین‌ها، تولید می‌شوند.

آدرس‌هایی که با Session های مختلف تولید می‌شوند: آدرس‌هایی که به صورت اتوماتیک توسط سیستم مدیریت محتوای سایت شما و با تغییر Session تولید می‌شوند. آیا صفحاتی دارید که قرار است با پرینتر به خوبی نشان داده شوند؟ آیا از لینک‌های خرده نان( Breadcrumb Links) در آدرس‌دهی استفاده می‌کنید؟

نسخه‌های HTTP، HTTPS و با WWW و بدون WWW یک سایت: اگر به ربات‌های گوگل به صورت درست اعلام نکنید که آدرس‌های

http://example.com

http://www.example.com

https://example.com

https://www.example.com

همگی به یک صفحه اشاره می‌کنند؛ این آدرسها به صورت جداگانه در گوگل انیندکس و ثبت میشوند. (حل این مشکل توسط کد انتقال دائمی یا کد Redirect 301 امکان‌پذیر است.)

کوچک یا بزرگ بودن کلمات انگلیسی که در آدرس صفحات سایت وجود دارد: برای مرورگرها و کاربران کوچک یا بزرگ بودن حروف اهمیتی ندارد اما موتورهای جست‌و‌جو نسبت به این موضوع حساسیت دارند. اگر سایت شما در دسته‌بندی‌های هاست نسبت به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست؛ بدون شک به مشکل خواهید خورد.

آدرس‌های متفاوت برای موبایل: اگر آدرس صفحات شما در زمانیکه کاربر با موبایل از سایت شما دیدن می‌کند با کاربر دسکتاپ متفاوت است.مثلا m.example.com را برای ورژن موبایل صفحه example.com در نظر گرفته باشید.

برخی وبسایت‌ها برای به اشتراک گذاشتن محتوای خود در شبکه‌های اجتماعی URL کوتاه‌تری خواهند داشت و این URL ریدایرکت نخواهند شد ، همانند دیجی‌کالا، درواقع هر محصول دیجی‌کالا با دو URL مختلف را می‌توان نشان داد ولی آن‌ها با تگ کنونیکال مشکل محتوای تکراری را حل کرده‌اند.

دقت کنید در مثال‌هایی که گفتیم لزوما محتوای تکراری تولید نشده است بلکه این تعدد آدرس‌ها است که باعث بوجود آمدن محتوای تکراری در صفحات یکسانی که با چند آدرس در دسترس هستند شده است. همچنین دقت داشته باشید که حل مشکل به وجود آمدن محتوای تکراری فقط به کمک تگ کنونیکال برطرف نمی‌شود و راه‌های دیگری مثل انتقال دائمی صفحات( Redirect 301) و استفاده از بخش URL Parameter در سرچ کنسول برای حل این مشکل وجود دارد. ما در دوره فیلم آموزشی سرچ کنسول جدا از آنکه به مبحث URL Parameter پرداختیم به نحوه ریدایرکت کردن هم به شکل بسیار جامعی پرداختیم تا کمترین محتوای احتمالی را داشته باشید.

کاربرد متا تگ Canonical

همانطور که گفتیم زمانی از تگ کنونیکال استفاده می‌کنیم که بخواهیم به ربات گوگل بگوییم از بین چند صفحه که به نظر می‌رسد محتوای تکراری دارند کدام صفحه را به عنوان صفحه اصلی در نظر بگیر.

 

با کمک تگ کنونیکال به ربات‌های گوگل این را میفهماینم که ، آدرس‌های مختلفی که محتوای منحصر به فرد ندارند و قسمتی از محتوای صفحه دیگری هستند نباید در نتایج جست‌و جو نشان داده شوند.

نحوه استفاده از rel=”canonical”

۱ - https://www.example.com/quality-wrenches.html

۲ - https://example.com/quality-wrenches.html

۳ - https://example.com/quality-wrenches.htm?sort=price

۴ - https://example.com/quality-wrenches.htm/print

برای مثال باید به آدرس های بالا توجه کنیم . تصور کنید در یک فروشگاه اینترنتی، آدرس اول به صفحه اصلی محصولات اشاره خواهد کرد . آدرس دوم بدون www است. آدرس سوم محصولات را بر اساس قیمت مرتب خواهد کرد و آدرس چهارم نسخه قابل پرینت صفحه اصلی می باشد . محصولات این فروشگاه اینترنتی باید فقط با آدرس صفحه اول در گوگل ایندکس شوند، در نتیجه برای همه صفحات ( حتی صفحه اصلی) متا تگ Canonical را به شکل زیر تعریف می‌کنیم.

 

باید دقت کنید که این تگ در قسمت head کدهای html هر 4 صفحه قرار می‌گیرد.

با این کار به ربات‌های گوگل می‌گوییم که اگر ۴ ادرس بالا را مشاهده کرد فقط آدرس ۱ را در نظر بگیرد و در نتایج نشان دهد و ۳ ادرس بعدی هر آنچه که دارند مربوط به آدرس ۱ است.

تگ Canonical در افزونه Yoast وردپرس

اگر سایت شما با سیستم مدیریت محتوای وردپرس نوشته شده است و از افزونه یوآست Yoast برای بهبود وضعیت SEO سایت خود استفاده می‌کنید، می‌توانید به سادگی از قسمتی که در شکل زیر مشخص شده است برای هر صفحه آدرس کنونیکال را تعریف کنید.

 

چند مثال از نحوه استفاده از تگ Canonical در سایت‌های مختلف

قبل از بررسی متا تگ کنونیکال در چند نمونه سایت ایرانی در خاطرتان باشد ،  استفاده از متا تگ کنونیکال به استراتژی‌های هر سازمان بستگی دارد و نسخه‌ای که یک سایت برای نحوه کاربرد تگ Canonical استفاده کرده است؛ ممکن است با استراتژی‌های سایت شما همخوانی نداشته باشد.

بهترین راه این است که سناریوهای مختلفی که در زیر برایتان آورده شده است را با دقت بررسی کنید و سپس با توجه به برنامه‌ای که برای ایندکس شدن صفحات سایت خود در گوگل دارید برای استفاده از متا تگ Canonical اقدام کنید.

مثال ۱ – نحوه استفاده از تگ Canonical در فروشگاه دیجی‌کالا

بیایید نحوه دسته‌بندی صفحات در این فروشگاه را مورد بررسی قرار دهیم . در منو صفحه اصلی دیجی کالا یک سری دسته‌بندی از محصولات مختلف را می‌بینیم. فرض کنید داخل زیر دسته کالاهای مسی می‌شویم. به آدرس صفحه در شکل زیر دقت کنید.

استفاده دیجی کالا از متا تگ کنونیکال

در این صفحه دیجی کالا تمام محصولات مسی خود را یک‌جا جمع کرده است. به قسمت بالای عکس‌ها نگاه کنید که چند فیلتر مختلف برای تغییر نحوه نمایش این اجناس درج شده است. روی یکی از این فیلترها کلیک کنید. حالا به دقت به آدرس صفحه نگاه کنید. در بالا گفتیم یکی از کاربردهای استفاده از تگ کنونیکال زمانی است که با تغییر فیلترهایی مثل رنگ، قیمت، ارزان‌ترین و … آدرس‌هایی جدید تولید می‌شوند.

اعمال فیلتر بر محصولات و عملکرد تگ کنونیکال

حالا بیایییم به این سوال‌ها پاسخ بدهیم:

همه محصولات مسی سایت دیجی کالا در کدام صفحه قرار گرفته اند؟

آیا با کلیک کردن روی فیلتر جدیدترین‌ها، محصولاتی به ما نمایش داده می‌شود که در صفحه اصلی وجود داشته اند؟ یا محصولاتی جدید برای نمایش وجود دارد؟

حالا بیاییم به منبع کد صفحه بالا نگاه کنیم. عبارت rel=”canonical” را در صفحه کد جست‌و‌جو کردیم. نتیجه را در تصویر می‌بینید.

استفاده از رل canonical در سایت دیجی کالا

تگ کنونیکال این صفحه، صفحه اصلی محصولات مسی است. زمانیکه شما به این شکل از متا تگ Canonical استفاده می‌کنید، به ربات‌های گوگل می‌فهمانید که این صفحه فیلتر شده محتوایی دارد که شامل محتوای صفحه اصلی محصولات است و به جای اینکه صفحه با آدرس فیلتر شده در گوگل ایندکس شود، باید صفحه با محصولات اصلی که صفحه کامل‌تری است؛ ایندکس شود.

بیاییم نگاهی به منبع کد صفحه اصلی محصولات مسی نیز بیندازیم، دیجی کالا برای احتیاط بیش‌تر متا تگ Canonical  این صفحه را هم خود صفحه تعریف کرده است تا به گوگل در درک بهتر صفحه اصلی که باید به عنوان صفحه محصولات مسی ایندکس شود؛ کمک کرده باشد و آن ها را به طور واضح تری با گوگل نشان دهد .

استفاده از تگ Canonical در صفحه اصلی محصولات سایت دیجی کالا

اشتباهات رایجی که در استفاده از تگ Canonical وجود دارد

یکی از خطاهایی که ممکن است به وجود آید این است که آدرس صفحه اصلی به عنوان کنونیکال همه صفحات سایت تعریف شود. انجام دادن اینکار به این معناست که به ربات‌های موتورهای جست و جو اعلام کنید که همه صفحات سایت من یک کپی از صفحه اصلی سایت هستند. در این حالت همه صفحات شما از ایندکس گوگل خارج می‌شوند و فقط صفحه اصلی ایندکس می‌شود.

برای یک صفحه بیش از یک تگ کنونیکال تعریف شود : فقط اولین تگ کنونیکال توسط ربات‌های موتورهای جست و جو پذیرفته می‌شود.

(آپدیت ۲۸ – ۴ – ۹۸ ) البته این موضوع جای بحث دارد چرا که در سال ۲۰۱۳ گوگل در این مقاله اشاره کرده که اگر تو رل کنونیکال در صفحه ای از سایت ما مشاهده کند هر دو را نادیده می‌گیرد. با این حال چه نادیده بگیرد و چه اولی را در نظر بگیرد پیشنهاد میکنیم همیشه یک بار از این متاتگ مهم سئو استفاده کنید (پایان آپدیت ۲۸ – ۴ – ۹۸ ).

لینک کنونیکال به درستی تعریف نشود:

فرض کنید آدرس صفحات شما با http، https با www و بدون www  در دسترس است و شما آدرس با https  و www را در فایل .htaccess و .webconfig از روی هاست به عنوان آدرس اصلی تعریف کرده اید. زمانیکه میخواهید برای یک صفحه یک تگ کنونیکال تعریف کنید باید حواستان به نوع آدرس‌دهی آن صفحه باشد و حتما از آدرسی که با https و www ساخته شده است استفاده کنید.

کنونیکال جا به جا تعریف شود:

در یک سایت فروشگاهی لازم است صفحات محصولات به صورت جداگانه ایندکس شوند. اینکه صفحات دسته‌بندی محصولات را به جای صفحه کل محصولات ایندکس کنید، و به جای اینکه صفحه محصولات را به عنوان کنونیکال صفحات دسته بندی تعریف کنید، صفحات دسته بندی را  ایندکس و صفحات محصول را ایندکس نکنید؛ یکی از اشتباهات رایج در استفاده از تگ کنونیکال را مرتکب شده اید.

عدم استفاده درست از رل کنونیکال در صفحه بندی صفحات و یا مقالات: به این نکته دقت کنید که استراتژی شما برای ایندکس شدن صفحاتی که به صورت چند برگی در سایت شما وجود دارد؛ تعیین کننده نحوه استفاده شما از تگ کنونیکال در مورد آن‌هاست. اگر می‌خواهید تمام ترافیک ورودی به صفحه اول یک دسته‌بندی تعلق داشته باشد و لینک‌های موجود در صفحات بعدی قابل follow و index شدن هستند، می‌توانید صفحه اول مربوط به هر دسته‌بندی را به عنوان کنونیکال صفحات بعدی تعریف کنید. اما اگر سناریوی سایت شما در صفحه بندی به شکل زیر است هرگز از تگ کنونیکال استفاده نکنید.
ممکن می باشد داستانی را در یکی از دسته بندی هایی که دارید مورد بررسی و تعریف قرار دهید که ادامه دار باشد . در این‌صورت اگر آدرس صفحه اول از آموزش یا داستان شما به عنوان کنونیکال صفحات بعدی در نظر گرفته شود، قسمتهای بعدی آموزش یا داستان شما در گوگل ایندکس نمیشود. در این حالت بهترین راه استفاده از تگ های rel که مقدار های next  و prev را می‌گیرند؛ می‌باشد.

 



:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

وب سايت پايگاه اصلي هر فروشگاه آنلاين و در کل هر کسب و کاری می باشد اما براي بهبود هر چه بيشتر آن و درك رفتار كاربران، لازم است اطلاعات و الگوهايي در اختيار داشته باشيم كه در اين راه به ما كمك كنند. ابزارهايي مانند گوگل آنالیتیکس در اين راه مفيد مي‌باشند اما اكنون قصد داريم یك ابزار جديد معرفي كنيم.

یکی از ابزار های که می‌توانید به کمک آن نقشه حرارتی برای سایت خود ایجاد نماید سایت Hotjar است. کافی است در سایت ثبت‌نام کرده و کد آن را در داخل سایت خود قرار دهید و بعد از آن مانیتورینگ سایت آغاز خواهد شد.

 

 

هیت مپ (Heat Map) یا همان نقشه حرارتی چیست؟

هیت مپ (Heat Map)، نقشه‌های حرارتی داده‌های گرافیکی و رنگی هستند که ما را قادر می‌سازند تا رفتار کاربرانمان را شناسایی کنیم. در واقع نقشه حرارتی (هیت مپ) یکی از تست های تجربه کاربری است که به ما یک دید بصری از رفتار و واکنشات بازدیدکنندگان را نمایش می‌دهد و به ما کمک می‌کند تا محصول را در راستای اهداف خود بهبود دهیم.

هاتجر Hotjar چیست؟

حتما این موضوع را می‌دانید که هر چیزی که برای مشتریان شما خوب باشد برای کسب و کار شما نیز خوب است اما آیا دانش لازم برای تحقق این موضوع را دارید؟ ممکن است اعداد مهمی مانند میزان ترافیک صفحه و نرخ بازپرداخت را از در ابزار های analytics داشته باشید اما آیا می‌دانید مشتریان شما چه رفتاری دارند؟ در کدام صفحه از وب سایت شما به مشکل برمی‌خورند و چرا اصلا فرآیند نهایی شدن خرید (تبدیل) رخ نمی‌دهد؟ Hotjar ابزاری است که به شما برای پاسخ گویی این موضوع کمک مي‌كند.

Hotjar ابزاري براي تجزيه و تحليل رفتار مشتري و بازخورد گرفتن از آنان است تا با استفاده از ابزارهايي مانند نقشه گرماي (heatmap)،‌ ضبط نشست session recording: فرآيندي كه در آن به نوعي رفتار كاربر وب سايت ضبط شده و بررسي مي‌گردد. و پرسش نامه بتوانيد رفتار كاربران وب سايت را به خوبي تشريح كرده و با استفاده از بازخوردي كه دريافت مي‌شود در راستاي بهبود قدم برداريد.

Hotjar اطلاعاتي را كه به روش هاي سنتي از طريق ابزارهايي مانند Google Analytics دريافت مي‌كنيد را تكميل مي‌كند. اين سرويس تركيبي از دو روش تجزيه و تحليل داده ها و بازخورد گرفتن به شما نشان مي‌دهد كه كاربران وب سايت چه رفتاري بروز مي‌دهند و چه چيزي واقعا براي آن ها اهميت دارد.

۴دلیل برای استفاده از Hotjar در وب سایت تان

اگر وب سايتي داريد كه قصد بهبود آن را داريد به احتمال زياد ابزاري كه موارد زير را در اختيار دارد براي شما اهميت بالايي داشته باشد:

داشتن اطلاعات مناسب درباره نقاط داده (Data points) و اتفاقي كه در آن ها رخ مي‌دهد.

دليل و چرايي رفتار خاصي از مشتريان.

آيا دستيابي به موارد فوق به سرعت و بدون صرف وقت زياد و استفاده از ابزارهايي مانند منحني يادگيري امكان پذير است؟

قيمت مناسب و نشان دادن ارزش كسب شده.

Hotjar تمام موارد فوق را انجام می‌دهد اما بهتر است باجزئيات بيشتر به ۴ مورد مذكور پرداخت.

۱- Hotjar روشی بصری و مستقیم برای درک رفتار کاربر است

اگر صاحب يك فروشگاه آنلاين هستيد،‌به احتمال زياد از ابزارهاي سنتي مانند Google Analytics استفاده مي‌كنيد تا نمايي كلي از وب سايت و روندهاي موجود در آن داشته باشيد. اگر هم يك بازارياب هستيد به دنبال داده هايي خاص مي‌باشيد تا بتوانيد تبديل ها را پيدا كرده و بر گسترش آن ها تمركز كنيد. هيچ محدوديتي در رديابي و بررسي اين اطلاعات و داده ها وجود ندارد اما يكبار نگاهي به اين اعداد بيندازيد و از خودتان اين سوالات را بپرسيد:

چرا اين اعداد؟ چرا رفتار كاربران به نحوي بوده كه به اين اعداد منجر شود؟ آنان در وب سايت شما به دنبال چه چيزي هستند و چه تجربه اي به هنگام استفاده از وب سايت شما دارند؟

پاسخ دقيق به اين سوالات با ابزاري مانند Google Analytics ممكن نيست. استفاده از Google Analytics مانند نگاه كردن به وب سايت از فاصله اي بسيار زياد است. روندها را مشاهده مي‌كنيد،‌ تبديل ها را مي‌بينيد اما نگاهي دقيق تر چه؟ البته هيچ شكي در مزاياي استفاده از Google Analytics وجود ندارد اما منظور اين است كه گاهي داشتن يك تصوير كلي رضايت بخش و چاره ساز نيست. هرمشكلي راه حل مخصوص به خود را دارد و ممكن است مسائل و مشكلاتي وجود داشته باشد كه نيازمند گزارشي دقيق تر است.

Hotjar شما در ارتفاع صفر قرار مي‌دهد

گفتيم كه تصويري كه Google Analytics ارائه مي‌دهد همانند نگاه كردن به وب سايت از فاصله و ارتفاعي زياد است اما با استفاده از Hotjar در ارتفاع صفر قرار مي‌گيريد و می توانيد به خوبي ببينيد كه كاربران چه رفتاري دارند و به طور دقيق تر، وب سايت را از ديد آنان ببينيد.

نقشه حرارتي به شما رفتار كلي كاربران وب سايت را در تك تك صفحات نشان مي‌دهد. كاربران در چه جايي كليك مي‌كنند و در چه جايي scroll مي‌كنند؟ به چه چيزي علاقه مند هستند؟ آيا آن ها مهم ترين عناصر موجود در صفحه را مي‌بينند و با آن تعامل برقرار مي‌كنند؟

فرآيند ضبط به شما اين امكان را مي‌دهد تا كاربر را در سراسر وب سايت مشاهده كنيد (به صورت ناشناس). نتيجه اين ات كه متوجه خواهيد شد در چه جايي به مشكل مي‌خورند، در چه جاهايي به صفحات قبل باز مي‌گردند و يا در چه جاهايي صفحه را ترك مي‌كنند

راه حل اين موضوع همدلي با كاربر و مشتري است. به عبارت ديگر براي حل مشكل او بكوشيد و خود را در جايگاه او قرار دهيد(به وضوح بحث مفصل درباره اين موضوع از چارچوب اين مقاله خارج است).

انواع نقشه حرارتي یا هیت مپ

نقشه هاي حرارتي موجود در Hotjar انواع مختلفي دارند كه هر كدام بسته به نوع استفاده شما مي‌توانند به كار گرفته شوند.

نقشه حرارتي كليكي(Click heatmap)

این نقشه حرارتي صفحه اصلی نشان می‌دهد که در آن کاربران روی صفحه کلیک می‌کنند بخش داغ تر (قرمزتر)  قسمت هايي است كه بيشتر بر روي آن كليك شده است و در مثال بالا، كاربران عمدتا بر روي محصول و نوار جست و جو كليك كرده اند. هنگامي كه نشانگر ماوس خود را بر روي هر قسمت ببريد،‌ ميزان كليك بر حسب درصر به شما نشان داده مي‌شود.

نقشه حرارتي حركتي(Move heatmap)

اين نوع از نقشه هاي حرارتي به شما نشان مي‌دهد كه كاربران نشانگر ماوس خود را بيشتر در چه مكان هايي قرار مي‌دهند حال ممكن است بر روي آن قسمت كليك كنند و ممكن است كليك نكنند. الگوي اين نقشه حرارتي مشابه مورد قبل است اما به ما نشان خواهد داد كه كاربران پيش از كليك كردن، نشانگر خود را در چه جاهايي قرار مي‌دهند.

نقشه scroll (Scrollmap)

با اين نقشه حرارتي مي‌توان مشاده كرد كاربران به چه ميزان در وب سايت Scroll مي‌كنند. قرمز به این معنی است که یک بخش از صفحه توسط همه مشاهده شده است اما رنگ آبی تیره به این معنی است که یک بخش توسط کمتر از ۲۵٪ کاربران مشاهده شده است.

همچنين مي‌توانيد ميانگين يا page fold يك صفحه را ببينيد. page fold ناحيه اي از صفحه است كه به هنگام بارگيري صفجه براي اولين باز قابل مشاهده است. اين به اين معني است كه هر چيزي كه در زير page fold قابل مشاده است به شرط آن كه كاربر وب سايت Scroll كند. اين نوع از نقشه به ويیه به هنگام اولويت بندي مطالب موجود در وب سايت مفيد است. ما می خواهیم ابتدا مهمترین اطلاعات را نشان دهیم تا اطمینان حاصل کنیم مخاطب قبل از پیمایش يا scroll كردن آن را می‌بیند.

نكته اي كه لازم است به عنوان يك نكته اضافي بدانيد اين است كه‌ ميزان scroll كردن دو معني دارد. يا صفحه براي كاربران جذاب بوده و تا آخرين قسمت آن scroll كرده يا جذابيتي نداشته كه يا صفحه را ترك كرده يا سريعا scroll كرده تا به آخر صفحه برسيد بلكه به نكته جذابي برسد.

۲- Hotjar به شما كمك مي‌كند بازخورد بگيريد كه در درك رفتار مشتري مفيد است

فرض كنيد با استفاده از نقشع حرارتي و ضبط نشست ها،‌به يك الگو دست يافتيد. در اين الگو مشتري مدام Scroll مي‌كند و به نظر سردرگم است و نمي‌داند بايد چه كاري انجام دهد. اين كه ميت به تغيير كنيد و بي هدف تغييرات اساسي ايجاد كنيد اشتباه است. تنها كافي است از كاربران سوال كنيد به دنبال چه چيزي هستند؟ يا بهتر بود چه تغييراتي صورت مي‌گرفت.

نكته مثبتي كه در Hotjar وجود دارد اين است كه با تلفيق ابزارهاي تحليلي و بازخورد گرفتن درك رفتار كاربران را امكان پذير مي‌كند. داشتن بينش بصري درباره كاربران و رفتار آنان مهم است اما چيزي كه مهم تر است اين است كه چه چيزي آن ها را به وب سايت كشانده؟ چه چيزي باعث ترك وب سايت شده؟ كدام موضوع باعث تبديل شده و …

On-page Polls:

نظرسنجی های روی صفحه يا On-page Polls به شما اين امكان را خواهند داد كه در لحظه از كاربران سوال بپرسيد. اين نظرسنجي ها در واقع پاپ آپ(pop-up) مي‌باشند.

آیا می‌خواهید بدانید چرا كاربران موجود در صفحه تبديل نمي‌شوند؟ اين سوال را از كساني كه فرآيند تبديل در آن ها صورت نگرفته (صفحه را ترك كرده و موارد ديگر) برسيد و از پاسخ ها براي رفع مشكل موجود استفاده كنيد.

آیا تا به حال به اين فکر کرده اید که هنگام خروج از یک صفحه چه چيزي در فكر كاربران شما وجود دارد؟ با استفاده از بازخورد انگيزه آن ها از خروج را بررسي كنيد.

ممكن است نشست هايي كه ضبط كرده ايد متوجه شويد كه تعدادي از كاربران بر روي يك نقطه كليك مي‌كنند. مي‌توانيد با يك نظرسنجي بررسي كنيد كه به دنبال چه چيزي هستند.

همه چيزي كه قصد بيان آن را داريم اين میباشد که با استفاده از ابزاري كه به شما معرفي كرده ايم، بازخورد گرفتن بسيار مفيد تر و كاربردي تر مي‌شود.

 

Incoming Feedback :

بازخورد وارد شونده يا Incoming Feedback یک ویجت قابل ارتقا در کنار صفحه وب شما است که به کاربران اجازه می‌دهد از ميزان علاقه به وب سايت شما بازخورد ارائه دهند.

مسئله اي كه حائز اهميت می باشد اين است كه چه بازخوردي؟ براي مثال ممكن است كاربران بخواهند به شما چيزي درباره قيمت بگويند بنابراين بازخوردي كه مي‌گيريد بايد بسته به مشتري و بر اساس سلايق آن ها باشد.

استفاده از بازخورد در حال يا ongoing feedback بهترین روش سیستماتیک براي ايجاد مركزي براي گفت و گو و تعامل با مشتري درباره وب سايت و يا حتي درباره محصولات است. اين نوع از بازخورد گرفتن خود نيازمند بحث مفصل ديگري است.

هرگز نمي‌دانيد كه چه فرصتي قرار است پيش روي شما قرار بگيرد بنابراين اين ويجت همانند يك فرصت هميشه در دسترس است كه مي‌توانيد از آن براي بهبود استفاده كنيد.

پرسشنامه:

پرسشنامه به شما اين امكان را مي‌دهد تا پس از بازديد كاربران از سايت،‌ بازخورد آنان را جمع آوري كنيد و درباره مشكلات احتمالي چاره اي بينديشيد.

نظرسنجی (poll) و بازخورد وارد شونده (incoming feedback) براي بازخورد گرفتن در همان لحظه بازديد كاربران از وب سايت مفيد است اما پرسشنامه به آن ها اين امكان را مي‌دهد تا سنجيده تر و پس از صرف زمان پاسخ دهند.

پاسخ دهندگان جواب هاي بهتري ارائه مي‌دهند و شما می‌توانید درباره انگیزه ها، انتظارات و نتایج حاصل از تجربه تعامل آنها با شما چیزهای زیادی بیاموزید. براي مثال اگر بازارياب هستيد پس از خريد به مشتري ايميل دهيد و با سوالاتي از اين قبيل تجربه آنان را ارزيابي كنيد: تجربه كلي آن ها چگونه بود؟ چه مواردي امكان داشت آنان را از خريد منصرف كند؟ در چه مواردي پيشنهاد بهبود دارند؟

اين سوالات كه از نوع آني نمي‌باشند،‌ به مشتري اين امكان را مي‌دهند كه با صرف وقت و دقت به آنان پاسخ داده بنابراين براي كسب و كار شما از اهميت ويژه اي برخوردار است.۳- Hotjar به شما بینش(insight) سریع و بدون منحنی یادگیری با شیب زیاد می‌دهد

ابزارهای تحلیلی در بسیاری از جاها به کمک شما می‌آید تا با درک رفتار کاربران به فعالیت های خود با دقت بیشتری ادامه دهید. این ابزارها معایبی به همراه دارند. اول این که شیب منحنی یادگیری به هنگام استفاده از آن ها زیاد و بینشی (insight) که به دست می‌آورید دارای شیب کم است و هزینه های راه اندازی و عدم صرفه جویی در منابع نیز به همراه دارد. شاید اصلا بهتر باشد کاربران را حضوری به دفتر خود دعوت کرده و از آن ها شخصا سوال کنید که چه رفتاری در وب سایت شما دارند! شاید این طور هزینه های کمتر و بینش بهتری به دست بیاورید.

یکی دیگر از مواردی که ممکن است مشکل آفرین باشد این می‌باشد که گاهی برای بررسی کامل و داشتن اطلاعات کافی نیاز به استفاده از چندین ابزار تحلیل و گزارش دهی است که برخی نیز رایگان نمی‌باشند اما با استفاده از Hotjar تنها یکبار هزینه می‌کنید و در زمان نیز صرفه جویی خواهد شد. به علاوه شیب منحنی یادگیری آن زیاد نیست.

نصب آن به آسانی نصب یک کد رهگیری snippet در وب سایت است.

نتیجه این است که هیچ فشاری بر شما وارد نخواهد شد و لازم به ذکر است که Hotjar از تگ منیجرهای (tag manager) اصلی مانند Google Tag Manager پشتیبانی می‌کند و بر روی انواع پلتفرم های دیگر نیز قابل نصب است. به عنوان مثال می‌توانید آن را به Shopify خود بیفزایید. یکی از مزیت های نصب Hotjar ارائه راه حل های مختلف افزایش نرخ تبدیل شما است. به هنگام بهینه سازی وردپرس نیز این موضوع برقرار است.

 

اطلاعات Hotjar برای همه است

نیازی به دکترای علوم داده ندارید تا بتوانید داده های موجود در Hotjar را تجزیه و تحلیل کنید. هر شغلی که دارید، از طراح UX گرفته تا بازاریاب می‌توانید داده ها و اطلاعاتی که Hotjar در اختیار شما قرار داده را تشریح کنید. هر شخصی می‌تواند با نگاه به نقشه های حرارتی آن ها را به راحتی تفسیر کند و یا با دیدن چند نشست ضبط شده مشکلات را شناسایی کند و یا با استفاده از بازخوردها در راستای بهبود قدم بردارد.

نکته

اگر کل سازمان رفتار کاربر را بررسی کرده و بازخورد مشتری را بخواند، تأثیرات  مثبتی بر UX و رضایت مشتری خواهد گذاشت. اگر مأموریت شما این است که مشتری و کاربر را در اولویت قرار دهد لازم است مشتری را به خوبی بشناسید و Hotjar در این موضوع به شما کمک خواهد کرد.

۴- خرید و نشان دادن ارزش در Hotjar بسیار آسان است

Hotjar برای تیم هایی در هر اندازه که هستند مفید است. چه یک استارت آپ نوپا باشید و چه شرکتی که مرحله بلوغ خود را سپری می‌کند و چه شرکتی که در سطح جهانی فعالیت می‌کند، Hotjar با بینشی که در اختیار شما قرار می‌دهد شناخت کاربر و بهبود را برای شما هموار می‌کند.

Hotjar  هشت ابزار قدرتمند تحلیل رفتار و بازخورد گرفتن را با هم ترکیب می‌کند و نیازی نیست برای مثال به دنبال ابزاری باشید که برای شما نقشه حرارتی تهیه کند و یا با ابزاری دیگر به دنبال رفع ایرادات موجود در وب سایت برای کاربران باشید. همه این ابزار ها در Hotjar تجمیع شده است.  نسخه پایه یا basic آن رایگان است و باپرداخت میزان مناسبی پول می‌تواند آن را گسترش دهید. لازم به ذکر است که مسائل حفظ حریم شخصی نیز در آن رعایت شده است.

چگونه می‌توان از Hotjar برای درک و بهبود تجربه وب سایت استفاده کرد؟

هنگامی که صحبت از استفاده از Hotjar برای بهبود وب سایت و بهبود رتبه وب سایت و یا آن نتیجه ای که کاربر هنگام ورود به سایت به دست می آورد اجرا بشود ، تست های مختلفی برای بررسی قابلیت استفاده و تجریه کاربر وجود خواهد داشت که هرکدام برای بهبود سایت مورد استفاده قرار خواهد گرفت . با اجرای این تست ها می‌توان نقاطی که نیاز بهبود دارند را شناسایی کرده و در راستای بهبود آن ها عمل کرد. در این مقاله به کاربردهای اصلی و مزایای استفاده از Hotjar پرداختيم اما دركنار اين موارد،‌استفاده هاي ديگري نيز وجود دارد كه با Hotjar امكان پذير مي‌باشند. در زير مواردي وجود دارد كه استفاده كاربردي از Hotjar را نشان مي‌دهند:

مقايسه كليك ها قبل و بعد از ايجاد ترفندها با UX

محتوای نادیده گرفته شده را حذف كرده و یا در آن تجدید نظر کنید.

تراز كردن صفحه با همان كلماتي كه كاربران در بازخوردهاي خود بيان كردند.

کدام نوع تصویر بهترین تصوير ممکن است.

بدانید که آیا CTA ها توجه شما جلب می‌کنند یا خیر.

از مشتریان بپرسید چه چیزی باعث شده فرآيند تبديل صورت نگيرد.

بازخوردهاي رایج را به سؤالات متداول تبديل کنید.

به مشتری یا رئیس خود اثبات کنید كدام تصميمات مناسب هستند و كدام يك نيست.

تصورات غلط best practiceها(بهترين الگوهاي موجود در يك زمينه خاص) را به چالش بكشيد.

فرم ها را براي ايجاد سرنخ بيشتر تغيير دهيد.

طرح بازسازی بر اساس اعتراض هاي بازدید کنندگان.

با آزمايش محتواي بهتر را شناسايي كنيد.

چرا صفحات آزمايشي به خوبي كنترل نمي‌شوند.

چه محتوایی برای حرکت به سمت بالاتر یا پایین تر در صفحه لازم است.

عناصري كه باعث حواس پرتي مي‌شوند را شناسايي كنيد.

ايرادات و موارد بي كيفيت را فيلتر كنيد.

قبل از ترک صفحه مستقیماً با بازدید کنندگان صحبت کنید.

با شناسایی فرصت های بزرگ براي تست هاي خود اولويت بندي انجام دهيد.

مشخص کنید که چه مطالب جدیدی بايد به صفحه اضافه کنید.

قبل از ایجاد عناصر جدید فرضیه هاي خود را تأیید کنید.

ایده های جدیدي براي آزمون A / B ایجاد کنید.

رضايت نامه هاي ارزشمند از مشتریان جمع آوری کنید(مثل ارسال ايميل).

UX را در رزولوشون هاي مختلف امتحان كنيد(براي انواع تلفن همراه، ‌لب تاب و …)

روش های بسیار دیگری برای استفاده موفقیت آمیز از Hotjar برای درک بهتر تجربیات کاربران و بدست آوردن نظرات آن ها وجود دارد. امروزه بيش از ۳۵۰ هزار شركت از Hotjar استفاده مي‌كنند كه نشان از قابليت هاي بالاي آن دارد.

استفاده از هاتجر Hotjar

اكنون كه با استفاده از این مقاله به خوبي با اين نرم افزار مبتني بر وب سایت آشنا شدید ،‌ وقت آن رسيده كه نحوه استفاده از آن را هم برایتان شرح دهیم . براي استفاده از Hotjar ابتدا لازم می باشد در وب سايت آن يعني www.hotjar.com يك حساب كاربري ايجاد كنيد. سپس بايد اقدام به نصب آن كنيد. با استفاده از Google Tag Manager يا هر سيستم مديريت تگ پيشرفته اي مي‌توانيد اين كار را انجام دهيد. هنگامي كه وارد حساب خود شديد،‌ بايد شناسه يا ID‌ وب سايت را وارد كنيد.

 

با كليك كردن بر روي explore مي‌توانيد گزارش هاي مختلفي را به دست بیاورید . اين گزارش ها همانطور كه پيشتر نيز بيان شد شامل نقشه هاي حرارتي،‌ نشست هاي ضبط شده و … خواهد بود . در قسمت بالاي سمت راست، مي‌توانيد بلاك يا فعال بودن IP وب سايت خود را مورد بررسی قرار دهید .

 



:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()