نوشته شده توسط : عبادی

نحوه انتقال سایت از HTTP به HTTPS

1 – خرید گواهینامه SSL یا استفاده از Let’s Encrypt

 

برای شروع ، شما به یک گواهینامه معتبر SSL نیازمندید. گواهینامه‌های SSL یک فایل کوچک هستند که کلیدی به اطلاعات یک سازمان خاص اضافه می‌شوند و پس از نصب شدنشان بر روی سایت باعث فعال شدن پروتکل HTTPS برای افزایش امنیت وب سایت و سرور می‌شوند. در حال حاضر تعداد قابل توجهی گواهینامه SSL مختلف وجود دارد که شما می‌توانید از بین آن‌ها یکی را که به درد کسب و کارتان می‌خورد انتخاب کنید. دو وب سایت زیر بهترین وب سایت‌های فروش گواهینامه SSL هستند که شما می‌توانید از طریق وب سایت‌های خدمات ارزی از آن‌ها SSL مورد نیاز خود را خریداری کنید:

GoGetSSL

SSLs.com

در این وب سایت‌ها شما می‌توانید یک گواهینامه Comodo Positive SSL cert را با هزینه‌ای کمتر از  ۹ دلار خریداری کنید.

گرچه وب سایت‌های ایرانی بسیار معتبری نیز برای خریداری و تهیه گواهینامه‌های SSL وجود دارد ولی به جهت حفظ رقابت در کشور (نمی‌خوایم دعوا راه بیاندازیم ?) این وب سایت‌ها را معرفی نمی‌کنیم ولی بدانید که همچین وب سایت‌‌هایی هستند و با جست‌وجو در اینترنت می‌توانید از آن‌ها خرید انجام دهید.

تفاوت انواع گواهینامه SSL :

تایید کننده دامنه (Domain Validation) : گواهی نامه DV هم گفته می‌شود، این گواهی نامه تایید بر روی تک دامنه‌ و ساب دامنه دارد،  بدون تایید به تایید سازمان یا شرکت و یا شخص می‌توان آن را تهیه کرد. (تنها تایید ایمیل آدرس لازم دارد) ، ارزان و تحویل به صورت آنی است. (همانند عکس پایین گواهی نامه عادی)

تایید کننده تجاری/سازمانی (Business/Organization Validation) : گواهی نامه OV هم گفته می‌شود، تایید تک دامنه و ساب دامنه ، تایید کننده مراودات تجاری و سازمانی با حداکثر امنیت و اعتماد دهی ، تحویل در یک تا سه روز کاری. (همانند عکس پایین گواهی نامه عادی)

تایید کننده گسترده (Extended Validation) : گواهی نامه EV هم گفته می‌شود، تایید تک دامنه و ساب دامنه ، تایید کننده مراودات تجاری و سازمانی با حداکثر امنیت و اعتماد دهی ، تحویل در دو الی هفت روز کاری و دارای نوار سبز رنگ تایید. (همانند عکس پایین گواهی نامه گسترده)

شاخص های اعتماد :

در حال حاضر گواهینامه‌های SSL دو نوع مختلف تاییدیه را برای وب سایت‌ها در نظر گرفته‌اند. اولین نوع آن تاییدیه گسترده می‌باشد که یک نوار سبز رنگ نمایش‌دهنده نام شرکت شما در صفحه مرورگر نمایش داده می‌شود، این گواهینامه از لحاظ قیمت بسیار گران قیمت می‌باشد. دومین نوع گواهینامه‌ها ، تاییدیه به صورت تجاری یا تایید دامنه می‌باشد که یک قفل سبز رنگ کنار آدرس وب سایت شما می‌آید و نام شرکت به نمایش گذاشته نمی‌شود.

در زیر تفاوت این دو را مشاهده می کنید :

تفاوت گواهینامه‌های SSL

همچنین اگر امکان خرید گواهینامه  SSL را ندارید می‌توانید از Let’s Encrypt استفاده نمایید که گواهینامه‌ای رایگان ولی بدون هیچ مبلغ گارانتی‌ای می‌باشد. این گواهینامه به شما به صورت ۳ ماهه رایگان تحویل داده‌ می‌شود و شما می‌توانید از آن در وب سایتتان استفاده کنید و کمی اعتماد را به مشتریان خود بدهید. فقط بهتر است بدانید که این گواهینامه امنیت وب سایت شما را تضمین نمی‌کند. برای تهیه این گواهینامه می‌توانید از CertBot استفاده کنید.

گواهینامه SSL رایگان توسط certbot

2 – نصب گواهینامه SSL بر روی وب سایت

در زیر راه‌های ساده نصب و فعالسازی گواهینامه SSL بر روی وب سرور‌های مختلف را برای شما قرار داده‌ایم. بسته به اینکه چه نوع وب سروری دارید ، مراحل نصب متفاوت است. (در زیر آموزش فعالسازی گواهینامه SSL شرکت Comodo را لینک گذاری کرده‌ایم.)

آموزش نصب گواهینامه SSL بر روی وب سرور آپاچی (Apache)

آموزش نصب گواهینامه SSL بر روی وب سرور انجینکس (NGINX)

آموزش نصب گواهینامه SSL بر روی وب سرور مایکروسافت IIS ورژن ۷ و ۸

آموزش نصب گواهینامه SSL بر روی سی پنل

اگر شما می‌خواهید از طریق certbot یک گواهینامه رایگان Let’s Encrypt دریافت کنید نیز می‌توانید از آموزش‌های مختلفی که در قسمت مستندات این ربات قدرتمند موجود است استفاده کنید.

فعالسازی Let’s Encrypt بر روی وب سرور آپاچی در سیستم عامل اوبونتو

فعالسازی Let’s Encrypt بر روی وب سرور انجینکس در سیستم عامل اوبونتو

بررسی صحت گواهینامه:

برای بررسی صحت گواهینامه، شرکت‌های معتبر خارجی اقداماتی انجام داده‌اند که از این طریق شما می‌توانید گواهینامه‌هایی را که تهیه کرده‌اید را بررسی کنید و از صحت و قدرتمندی آن‌ها اطلاع یابید. در زیر دو نمونه از این وب سایت‌ها که صحت گواهینامه SSL شما را بررسی می‌کنند را قرار داده‌ایم.

آزمایشگاه بررسی SSL

بررسی صحت گواهینامه SSL (توسعه داده شده توسط KeyCDN)

3 – بروزرسانی تمامی لینک گذاری های سخت به HTTPS

استفاده از لینک گذاری‌های خانوادگی در وب سایت خیلی به وب سایت کمک می‌کند ولی برای یک انتقال ساده به HTTPS این لینک‌گذاری‌ها شما را مجبور به جست‌وجو و موشکافی کل وب سایت از کد‌های HTML گرفته تا دیتابیس می‌کند.

بروزرسانی این لینک‌گذاری‌های سخت در پلتفرم‌ها متفاوت است . برای مثال در وردپرس ما پیشنهاد می‌کنیم از ابزار Database Search and Replace Script ساخته شرکت Interconnect IT استفاده کنید. شما می‌توانید لینک‌ها را به صورت دستی تغییر دهید ولی در صورتی که یک وب سایت بزرگ داشته باشید تغییر لینک‌ها به صورت تک تک از دیتابیس کار را برای شما دشوار می‌کند. همچنین جداول Meta Data نیز در نظر بگیرید که بسیار جداولی طولانی و پر از لینک‌ هستند که کار را از آنچه به نظر می‌رسد سخت تر می‌کنند.

من پیشنهاد می‌کنم در صورتی که می‌خواهید از ابزار جست‌وجو و تبدیل استفاده کنید ، عملیات تغییر را در یک سرور پشتیبان برای توسعه انجام دهید و درصورتی که کارتان نتیجه بخش بود آن را انتقال دهید. یا در صورتی که وقت یا امکان چنین کاری را ندارید حداقل یک پشتیبان از اطلاعات قبل از هر عملی تهیه کنید. وب سایت هایی هستند که فضای ذخیره سازی بالایی برای بک آپ به شما ارائه می‌دهند و هزینه کمی هم دریافت می‌کنند.

برای فعالسازی ابزار جست‌و‌جو و جایگزینی شرکت Interconnect IT آن را از وب سایت شرکت دانلود کنید و در روت وب هاست خود آپلود کنید.

روت وب هاست

بعد از انجام این عملیات در کنار دامنه وب سایت خود /search-replace-db را قرار دهید و به صفحه جست‌وجو و جایگزینی وارد شوید. مانند تصویر زیر :

صفحه جست و جو و جایگزینی

در این قسمت شما می‌توانید تمامی لینک‌های وب سایت خود را به لینک جدید تبدیل کنید. توجه داشته باشید که تمامی فرمت های لینک‌ها اعمم از همراه با www. و بدون www. را باید در این قسمت جست‌و‌جو و جایگزین کنید.

http://mydomain.com

به

https://mydomain.com

http://www.mydomain.com

به

https://www.mydomain.com

پیشنهاد می‌شود که در ابتدا شما Dry Run را فعال کنید تا ببینید که چه لینک‌هایی تغییر پیدا می‌کند و بعد از اینکه از لینک‌ها مطمئن شدید روی Live Run کلیک کنید تا عملیات تبدیل انجام شود.

تبدیل لینک‌ گذاری‌های سخت به HTTPS

نکته : این عملیات کلیه لینک‌های شما شامل لینک وب سایت و وردپرس، لینک گذاری‌های سخت صفحات و مطالب و برچسب‌های استاندارد را بروزرسانی می‌کند.

اگر نتوانستید از ابزار بالا استفاده کنید ، تنها راهی که برایتان باقی می‌ماند استفاده از افزونه Really Simple SSL plugin می‌باشد. این افزونه رایگان به شما کمک می‌کند که به راحتی وب سایت وردپرسی خود را نسبت به گواهینامه SSL همگام سازی‌ کنید.

افزونه Really Simple SSL plugin

این افزونه بیشتر مشکلات وب سایت را حل می‌کند. برای مثال مسائل loadbalancer را حل می‌کند .

تمامی لینک‌های قدیمی شما را به HTTPS تبدیل می‌کند و تا جای ممکن از .htaccess برای این کار استفاده می‌کند و اگر این روش جواب نداد وارد فایل‌های جاوا اسکریپت می‌شود.

آدرس وب سایت و وردپرس را به HTTPS تبدیل می‌کند.

تمامی آدرس‌های http:// به صورت هوشمند به HTTPS تبدیل می‌شوند و به جز آدرس وب سایت و وردپرس هیچ تغییری در دیتابیس شما اعمال نمی‌شود.

 

4 –  تبدیل لینک فایل‌های JS متفرقه و Ajax به HTTPS

در بیشتر مواقع شما ممکن است که بخواهید از فایل‌های JS از ورودی‌های خارجی استفاده کنید ولی بعضی از ارائه دهندگان ممکن است که از SSL استفاده نکنند و این باعث به مشکل خوردن شما شود. با توجه به این موضوع شما باید همیشه در این رابطه بررسی کنید تا از لینک‌هایی کاملا امن و برمبنای پروتکل HTTPS استفاده کنید.

مشکل در یک وب سایت وردپرسی

برای مثال اگر شما از گوگل سرویس‌ هاستینگ خود را تهیه می‌کنید ، باید مطمئن شوید که فایل‌های شما در CDN با قابلیت HTTPS نگهداری می‌شوند. برای مثال فایل جی‌کوئری مخصوص CDN گوگل https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.min.js می‌باشد.

بررسی وب سایت برای پیدا کردن بخش‌های نا امن :

یک توسعه دهنده با نام jitbit یک ابزار بررسی SSL کوچک ولی بسیار پر استفاده را آماده سازی کرده است که از این طریق شما می‌توانید وب سایت خود را بررسی کنید و محتوا‌ی نا امن وب سایت را شناسایی کنید.

5 –  ریدایرکت ۳۰۱ به آدرس با پروتکل HTTPS

حالا بهتر می باشد که به مهم ترین بخش انتقال دامنه برسیم یعنی ریدایرکت http به https با کد  ۳۰۱ آدرس وب سایت . این بخش اصلی ترین قسمت انتقال آدرس سایت می‌باشد چرا که در صورتی که این کار را انجام ندهید انگار نه انگار که وب سایت شما به HTTPS تبدیل شده است و همچنان وب سایتتان با HTTP باز می‌شود.

همچنین در نظر بگیرید که اگر ریدایرکت های نوع دیگری را برای این صفحات استفاده کنید مطمئن باشید که به سئو وب سایت خود آسیب جدی‌ای وارد کرده اید، پس باید توجه داشته باشید که حتما با ریدایرکت ۳۰۱ آدرس وب سایت خود را به HTTPS تبدیل کنید.

 

اینکه از چه پلتفرمی در وب سایت خود استفاده می‌کنید اصلا اهمیت ندارد و هیچ وقت نداشته است و ما اصلا پیشنهاد نمی‌کنیم که از طریق افزونه‌ها این کار را انجام دهید. با یک جست‌وجوی ساده می‌توانید نحوه ریدایرکت ۳۰۱ را در وب سرور خود بیابید. برای مثال در زیر ما دو وب سرور انجینکس و آپاچی را برای شما کد‌های ریدایرکتشان را قرار داده ایم . برای دیگر وب سرور‌ها لطفا در گوگل جست‌و‌جو کنید.

 

وب سرور انجینکس :

کد‌های زیر را در بخش کانفیگ انجینکس قرار دهید :

 

server {

listen 80;

server_name domain.com www.domain.com;

return 301 https://domain.com$request_uri;

}

وب سرور آپاچی :

کد‌های زیر را در فایل .htaccess آپاچی قرار دهید :

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} off

RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

 

6 –  بروزرسانی فایل robots.txt

هرگونه لینک‌ گذاری‌های سخت و همچنین قوانین مسدودیت را در robots.txt خود بررسی کنید و تمامی دایرکتوری‌ها و فایل‌های تحت پروتکل HTTP را به HTTPS تغییر دهید.

7 –  نصب گواهینامه SSL بر روی CDN

بیشتر CDN ها امکانات مختلفی را برای فعالسازی گواهینامه SSL بر روی خود دارند. برای مثال کلودفلر به کاربرانی که از سرویس CDN خود استفاده می‌کنند و دامنه بین المللی دارند، یک گواهینامه SSL رایگان هدیه می‌دهد که پس از پایان قابل تمدید است. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با CDN کلودفلر می‌توانید به مقاله ای که در رابطه با این CDN در پایگاه دانش میزفا نوشته‌ام مراجعه فرمایید.

متاسفانه اگر از CDN کلودفلر استفاده می‌کنید و دامنه IR و ایران برای وب سایت خود تهیه کرده اید باید اعلام کنم که CDN کلودفلر امکان استفاده از SSL را به طور کلی به شما نمی‌دهد و حتی نمی‌توانید در CDN کلودفلر از گواهینامه SSL شخصی خودتان استفاده‌ کنید. (تحریمیم ?)

اگر دامنه بین المللی دارید، حتی سرویس رایگان CDN کلودفلر نیز به شما یک گواهینامه رایگان SSL هدیه می‌دهد که یک گواهینامه رایگان COMODO می‌باشد و به صورت خودکار بر روی وب سایت شما فعال می‌شود و شما می‌توانید آن را در وب سایتتان استفاده کنید. همچنین اگر گواهینامه دیگری را تهیه کرده‌اید می‌توانید با فعالسازی سرویس ویژه کلودفلر گواهینامه شخصی خود را نیز به آن اضافه کنید.

8 –  بروزرسانی لینک‌های مبدا در CDN

شما همچنین باید مطمئن شوید که لینک‌های مبدا خودتان را در CDN تغییر داده باشید.

برای مثال اگر از KeyCDN استفاده می‌کنید ، از داشبورد KeyCDN وارد بخش Zones شوید.

صفحه Zones در KeyCDN

در بخش Zones بر روی کلید Manage مخصوص Zone مورد نظر خود کلیک کنید و کلید Edit را انتخاب کنید.

بخش Edit در KeyCDN

حال که صفحه pull zone باز شد. آدرس وب سایت خود را از پروتکل HTTP‌ به پروتکل HTTPS تغییر دهید.

بخش Pull Zone در KeyCDN

9 –  فعالسازی HTTP/2 در CDN

از داشبورد KeyCDN وارد بخش Zones شوید.

صفحه Zones در KeyCDN

در بخش Zones بر روی کلید Manage مخصوص Zone مورد نظر خود کلیک کنید و کلید Edit را انتخاب کنید.

بخش Edit در KeyCDN

بر روی Show Advanced Features کلیک کنید.

فعالسازی Show Advanced Features

پروتکل HTTP/2 را فعالسازی کنید و روی کلید Save کلیک کنید.

فعالسازی پروتکل HTTP/2

10 –  تبدیل تمامی لینک‌ گذاری‌های سخت CDN به HTTPS

دقیقا همانند مرحله سوم در وردپرس در این بخش نیز ما تمامی لینک گذاری‌های سخت وب سایتمان را در CDN از HTTP‌ به پروتکل امن HTTPS تبدیل می‌کنیم.

تغییر لینک‌گذاری‌های سخت بر مبنای پروتکل HTTP‌ به HTTPS

در انجام این کار دقت نظر فرمایید زیرا اعمال انجام شده تاثیر مستقیم بر روی سئو سایت شما دارد. همچنین مطمئن شوید که پس از تکمیل کار آدرس ها با پروتکل‌های HTTP‌ را حذف کنید. در KeyCDN بخشی به نام Delete Me وجود دارد که می‌توانید از آن برای حذف این آدرس‌های سخت استفاده کنید.

نوار اکشن در Database Search and Replace Script

11 –  سئو : کنسول گوگل ، سایت مپ و Fetch

پس از انجام این عملیات‌ها وقت آن است که وب سایتتان را در کنترل پنل وب مستر گوگل نیز به HTTPS تغییر دهید. برای اینکار شما راهی جز ایجاد یک وب سایت جدید در سرچ کنسول وب مستر گوگل ندارید ، بنابراین حالا روی Add a Property کلیک کنید. و آدرس وب سایت خود را همانند زیر وارد کنید.

اضافه کردن دامنه به سرچ کنسول گوگل

سایت مپ :

سایت مپ ها به روند ایندکسینگ وب سایت شما تاثیر خاصی نمی‌گذارند ولی برای اینکه شما خودتان از لینک‌های ایندکس شده خود با خبر شوید مفید هستند و همچنین از این طریق شما میتوانید مشکلات موجود در لینک‌های خود را نیز ببینید.

اگر در نسخه HTTP وب سایت خود سایت مپ را متصل کرده‌اید ، در این نسخه HTTPS نیز باید این کار را انجام دهید.

افزودن سایت مپ به سرچ کنسول گوگل

نکته : برای موتور‌های جست‌وجوی دیگر مانند یاندکس ، یاهو و بینگ نیز باید این راه‌ها را انجام دهید و  پروتکل جدید وب سایت را به موتور‌های جست‌وجو بشناسانید.

Fetch :

ما پیشنهاد می‌کنیم برای کمک به ربات‌های گوگل و همچنین سریع‌تر شدن روند ایندکس‌شدن نسخه HTTPS وب سایتتان از ابزار Fetch گوگل استفاده کنید. این ابزار باعث بررسی سریع ربات‌ها در وب سایتتان خواهند شد و روند ایندکس وب سایتتان را افزایش می‌دهند. (این کار به صورت خودکار نیز انجام می‌شود ولی کمی بیشتر از انجام دستی زمان می‌برد)

۱ – وارد بخش Fetch گوگل شوید و فیلد را خالی گذاشته و روی Fetch کلیک کنید.

ابزار Fetch گوگل

۲ – پس از انجام این کار روی گزینه Submit to index کلیک کرده و با انتخاب گزینه Crawl this URL and its direct links تمامی صفحات متصل به صفحه اصلی وب سایتتان را مورد بررسی ربات گوگل قرار دهید.

گزینه Crawl this URL and its direct links

12 –  سئو : ثبت دوباره فایل Disavow

آپدیت (Dec 24 2017): این مرحله ، مرحله‌ای است که بیشتری‌ها فراموش می‌کنند که انجام دهند، هر چند از نگاه بنده (پوریا آریافر) چندان اهمیت ندارد، به هر حال پس از انجام مرحله ۱۱ شما باید فایل Disavow پروتکل قبلی (پروتکل http) را از طریق این لینک گوگل دریافت کنید و در نسخه یا همان Property جدید که با آدرس HTTPS  در گوگل وب مستر است، فایل Disavow را آپلود کنید.

فایل Disavow چیست ؟ این فایل شامل بک لینک‌های اسپم و مضر برای سایت شما است که می‌تواند تاثیر منفی در سئوی سایت شما داشته باشد، ولی این موضوع اما و اگرهای بسیاری دارد، مثلا شما از چه طریقی اسپم بودن لینک را تشخیص می‌دهید؟ تجربه؟ ابزارهای آنلاین؟ نظر سئوکار؟ میزان صحت تشخیص شما چقدر می‌باشد؟ آیا گوگل با شما هم عقیده است؟ به هر حال توصیه نمی‌شود شما چنین عملی را انجام دهید و بهتر است این موضوع را به یک متخصص سئو بسپارید. ولی در کل می‌توان گفت که اگر به یقین رسیدید لینکی از سایت و یا لینک هایی از سایت اسپم است، زمانی اقدام به Disavow کنید که تعداد لینک‌ها به سمت سایت شما بسیار باشد.

نکته مهم: گاهی بنده مشاهده کردم دوستان برای پاک کردن آدرس سایت قدیمی خود در گوگل، آدرس قدیمی سایت خود را در فایل Disavow در Property همان آدرس آپلود و ارسال می‌کنند، این عمل کاملا غلط است و تاثیرات منفی به همراه دارد.

شما وقتی لینک‌های آدرس یک سایت را Disavow می‌کنید، یعنی به شکلی به گوگل می‌گویید لینک‌های آن سایت را برای من nofollow کن. یعنی بی تاثیر کردن لینک‌های سایت لینک دهنده.

این مرحله را شما وقتی باید انجام دهید که قبلا در نسخه http سرچ کسنول خود (یا همان Property قدیمی با آدرس http) فایلی از لینک‌ها را Disavow کرده باشید، و حال در اینجا می‌گوییم که دوباره در Property جدید آن فایل را دوباره Disavow کنید به این علت که ممکن است با تغییر آدرس سایتمان، گوگل با پیدا کردن دوباره لینک‌های اسپم سایت معرفی شده در Propery قبلی، تاثیر بر آدرس جدید را بگذارد، بیشتر این عمل جنبه محکم کاری را دارد ولی باز می‌گویم که بهتر است این عمل توسط متخصص سئو صورت بگیرد، در غیر این حالت، از Disavow کردن لینک‌هایی که مطمئن نیستید اسپم هستند یا خیر خودکاری کنید.

خب برای ثبت دوباره فایل Disavow به این لینک مراجعه کنید و فایل را در سرچ کنسول گوگل وارد کنید.

اتصال فایل Disavow

از موفق بودن عملیات اطمینان حاصل کنید .

یک نمونه از عملیات موفق

13 –  برورسانی آدرس وب سایت در گوگل آنالیز

سپس شما نیاز دارید که اطلاعات وب سایتتان در گوگل آنالیز را بروزرسانی کنید. کافیست که در گوگل آنالیز به بخش Account بروید و سپس بخش تنظیمات را مشاهده کنید. بعد از ورود به بخش تنظیمات ، می‌بایست اطلاعات وب سایت خودتان را از پروتکل HTTP به HTTPS تغییر دهید. این کار را برای Property Settings نیز انجام دهید. با این کار اطلاعات شما از دست نمی‌رود و تمامی آمار شما از ابتدا باقی خواهد ماند.

بروزرسانی گوگل آنالیز

14 –  بروزرسانی‌های دیگر

در اینجا چند نمونه از بروزرسانی‌های لازمی که شما باید برای انتقال از HTTP به HTTPS انجام دهید را بررسی می‌کنیم.

برچسب‌های استاندارد وب سایتتان را با پروتکل HTTPS همگام سازی کنید. اگر از ابزار مختلف وردپرس برای این کار استفاده کنید (مانند نمونه ای که در بخش سوم به آن اشاره کردیم) برچسب‌های استاندارد شما به صورت خودکار بروزرسانی خواهند شد. اگر از یک پلتفرم دیگر استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که برچسب‌ها بروزرسانی شوند.

لینک‌های PPC شخص ثالث خود را بروزرسانی کنید. (لینک‌‌هایی مانند AdWords ، Bing Ads و FB Ads)

لینک‌های مخصوص سرویس‌های ایمیل مارکتینگ را بروزرسانی کنید.

لینک‌های شبکه‌های اجتماعی خود را بروزرسانی کنید.

تمامی لینک‌های خروجی و بک‌لینک‌های خود را بروزرسانی کنید.

ابزار شمارنده لایک شبکه‌های اجتماعی خود را بروزرسانی کنید.

گوگل ۱۳ راه حل برای انجام پس از مهاجرت به HTTPS را در صفحه گوگل پلاس خود منتشر کرده است که اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید پیشنهاد می‌کنم حتما آن را بررسی نمایید.

خلاصه و نتیجه گیری پایانی : 

همانطور که مشاهده کردید راه‌های مختلفی برای مهاجرت  و انتقال صحیح از HTTP به HTTPS وجود دارد ولی اینکه شما کدام یک را انتخاب می‌کنید به خودتان بستگی دارد ولی راهی که امروز ما پیشنهاد کردیم یک راه عملی و خوب است که شما از این طریق می‌توانید عملکرد وب سایت خود را از طریق پروتکل HTTP/2 بهبود ببخشید و به افزایش رتبه سایت خود در گوگل خود کمک کنید، هر چند انتقال به این پروتکل نزدیک به ۲۰۰ میلی ثانیه باعث کاهش سرعت سایت می‌شود ولی این امر نیز چندان مهم نیست. حالا دیگر شما مطمئن هستید که وب سایتی امن دارید و ورود‌های شما دیگر بر مبنای یک فایل تکست ساده نیست و همه رمزگذاری خواهد شد.

اگر به دنبال منابع بیشتر در این زمینه هستید پیشنهاد میکنم مقاله سایت pixelprivacy را هم مطالعه کنید.

اگر راه یا امکان دیگری در نظر دارید که می‌توانید با ما در میان بگذارید فراموش نکنید که من ، همکارانم در گروهمان و کاربران وفادارمان از کارتان استقبال کرده و قدردان کارتان خواهیم بود.

 



:: بازدید از این مطلب : 575
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

لینک فارسی بهتر است یا لینک انگلیسی

 

توجه: برای راحتی بهتر عباراتی مثل: لینک، URL ، پیوند یکتا، آدرس سایت، نامک و یا Slug را یک معنا فرض می‌گیریم، هر چند فرق های کوچکی با هم دارند. مثلا نامک که در وردپرس هست و به انگلیسی Slug گفته می‌شود برای این صفحه persian-url-or-english-url است درحالی که URL کل آدرس است، یعنی: https://mizfa.com/blog/persian-url-or-english-url/

نکته‌ای که باید بهش توجه کنید اینکه سئوی خوب، مجموعه‌ای از صدها فاکتور مختلف هست و در کل سئو خیلی به فاکتور url بستگی نداره ( url به همون آدرس، لینک یا نامک یک صفحه میگن ولی برای درک بهتر url چیست رو بخونید) و این مسئله در عمل ثابت شده، ما در ایران سایت‌های بسیار بزرگی داریم که از url فارسی در صفحات خودشون استفاده می‌کنن و همچنین کلی سایت موفق داریم که url های صفحاتشون به شکل انگلیسی هست، (URL فینگیلیش رو لطفا اصلا بهش فکر نکنید) حتی برخی ها از هر دو نوع استفاده می‌کنن، ولی طبق دلایل منطقی و تجربه شخصی خودم و خیلی از مهندسین سئو به این نتیجه رسیدیم که لینک انگلیسی به نگاه ما نزدیک هست. دوباره تاکید میکنم که این موضوع یک نظر کاملا شخصی است. ولی شاید بپرسید علت چیه؟
منابع معتبر درباره url ها چی میگن؟ اگر بیایم از تمام مقاله‌های مربوط به url در سایت‌های برتر تو حوزه سئو فاکتور بگیریم به این جمله میریم:

url هایی بهتر هستند که کوتاه، دارای معنا و همچنین مرتبط به پست باشند

جمله بالا از مطالعه ده ها سایت مختلف در زمینه سئو است و در این سایت‌ها اهمیت زیادی به نوع زبان آدرس داده نشده و شاید علتش این باشه که اکثر این سایت‌ها به زبان انگلیسی هستند پس این مورد براشون چالش انگیز نبوده. ولی در ادامه براتون منبع معتبر از گوگل میارم که میگه آدرس فارسی خوبه یا انگلیسی.

حالا قبل از خوندن ادامه مقاله از شما سوالی دارم و دوست دارم بهش فکر کنید و نظرتون رو بگید، مزیت های یک لینک فارسی نسبت به یک لینک انگلیسی چی هست؟ آیا موردی رو پیدا می‌کنید؟

دلایل برتر بودن url انگلیسی چیست

کوتاه بودن لینک انگلیسی نسبت به لینک فارسی

یک مشکل url فارسی طولانی بودن اون است. url انگلیسی یا همون لینک انگلیسی نسبت به url فارسی به شدت کوتاه هستند. شما کافیه یک تست انجام بدید در یک پست از ۵ کلمه انگلیسی در نامک (لینک پست) استفاده کنید و در یک پست دیگه ۱ کلمه فارسی در نامک بنویسید و بعدش هر دو url رو کپی و در شبکه های اجتماعی مثل تلگرام انتشار بدید، فکر میکنید کدوم url طول بیشتری داره؟ بله درسته، url فارسی درحالی که ۴ کلمه کمتر داشت ولی طولانی‌تر بود و از تعداد کاراکترهای بیشتری تشکیل شده هست.

سئو مناسب url انگلیسی نسبت به url فارسی

همون‌طور که قبلا گفتیم هر چه url پست‌های سایت ما کوتاه‌تر باشه به بهینه سازی اصولی سایت نزدیک‌تر هست، پس با توجه به حرف‌های بالا و منطق می‌تونیم بگیم که پست‌ها با نامک انگلیسی در سئو مناسب‌تر هست.
ولی بدونید این یک نگاه تک بُعدی است و ما در این مقاله داریم درباره یک فاکتور کوچیک سئو حرف میزنیم و درباره کل سئو نمیگم.
دوستانی که وردپرس هستند برای تغییر کل ساختار آدرس باید قسمت تنظیمات و پیوند یکتا بشوند. البته در قسمت پیوند یکتا، فارسی یا انگلیسی مقاله ها و پست ها مطرح نیست. بلکه بیشتر ساختار آدرس کلی وبسایت در این قسمت پیاده سازی میشه.

کاربرپسند بودن آدرس انگلیسی نسبت به آدرس فارسی

یک لینک فارسی در تلگرام

وقتی پست‌ها یا مقالات شما با نامک انگلیسی درج میشه url کاربرپسندتر خواهد بود و به راحتی با یک نگاه میشه موضوع مقاله‌ها رو حدس زد ولی پست‌هایی که با نامک فارسی درج میشن url با حروف نامشخص در محیط‌های دیگه مثل شبکه های اجتماعی نشون داده میشن و اصلا با نگاه به لینک نمیشه حدس زد که مقاله مورد نظر درباره چی هست.
پس با لینک های انگلیسی تجربه کاربری (User Experience) بهتری سایت ما خواهد داشت. مقاله User Experience چیست را حتما مطالعه کنید تا به درک بهتری از نگاه‌های کاربران برسید.
ما در میزفا به تجربه کاربری بسیار اهمیت میدهیم و بر همین اساس بالای ۹۰ درصد از آدرس‌های سایتمان را انگلیسی قرار داده‌ایم.

به خاطر سپردن و تایپ کردن راحت‌تر url انگلیسی نسبت url فارسی

خیلی از مدیران، وبمستران، متخصصین سئو و طراحان سایت بدون سرچ کردن، مستقیم آدرس سایت‌های مورد نظر خودشون رو تایپ می‌کنند و وارد صفحه‌ای خاص از یک وب سایت میشن، حال اگر لینک یا url سایت فارسی باشه کار سختی هست و تقریبا در ۹۹ درصد موارد کسی لینک فارسی رو در نوار آدرس مرورگر خودش تایپ نمی‌کنه چون همون طوری که گفتیم کار دشواری هست ولی url انگلیسی به راحتی امکان پذیر هست، این مورد ممکنه برای بعضی از کابران عادی هم صدق کنه و نیازهایی خاصی به یک پست داشته باشن و لازم باشه هر روز سر بزنن، پس بهتره به راحتی کاربر در اعمال سئو داخلی سایتمون اهمیت بدیم.

ایندکس شدن سریع تر url انگلیسی نسبت به url فارسی

تجربه شخصی که خوده بنده داشتم نشون داده که لینک های انگلیسی سریع‌تر و راحت‌تر ایندکس میشن و موتورهای جستجو بیشتر دوستشون دارن و به نظرم باعث افزایش سرعت سایت هم میشه، چون url انگلیسی هندل کردنش برای سرور راحت‌تره تا فارسی، و سریع‌تر پاسخ میده، هر چند شاید این مورد قابل محسوس نباشه ولی حداقل در سرورهای اشتراکی که بیشترین میزبانی رو داره قابل توجه هست.

ایجاد شرایط سخت برای آنالیز در ابزارهای مختلف وبمستری

مشکل در url های فارسی به همین جا ختم نمیشه و گاهی در برخی ابزارهای آنالیز و ابزارهای سئو هم دیده میشه. خیلی وقت‌ها شما نیاز داری از ابزارهای مختلفی در جهت بهینه سازی و ارتقا رتبه سایت خود در گوگل استفاده کنی، مثلا یکی از این ابزارهای مهم سرچ کنسول است، مشکل زمانی آغاز میشه که ساختارهای آدرس ما فارسی هست و با چشم نمی‌توان تشخیص داد که آدرس‌های زیر برای کدام پست یا صفحه است. درحالی که در آدرس‌های انگلیسی این شرایط به راحتی در اختیار وبمستر و مختصص سئو قرار میگیره.

نمایی از آدرس های فارسی در وبمسترتولز یا سرچ کنسول نسخه قدیم

آپدیت (Jan 01 2020) عکس بالا قدیمی هست ولی از سال ۲۰۱۹ در نسخه جدید این مشکل حل شده و عکس پایین نسخه جدید است.

نمایی از آدرس های فارسی در سرچ کنسول نسخه جدید

البته عکس بالا مربوط به وبمسترتولز یا سرچ کنسول نسخه قدیم است، سرچ کنسول نسخه جدید چنین مشکلی ندارد و آدرس فارسی را به صورت زیر نمایش می‌دهد. البته آموزش سرچ کنسول را ما در میزفا به صورت کامل ارائه دادیم.
در اینجا فقط یک ابزار بررسی شد، احتمال اینکه بسیاری از ابزارها از ادرس فارسی به صورت کامل پشتیبانی نکنند بسیار است.

این همه درباره مشکلات آدرس فارسی صحبت کردیم ولی باید بگم در برخی سایت‌ها ما از ادرس فارسی استفاده می‌کنیم. چرا که برخی موضوعاتی وجود دارند که بر سئو اولویت دارن، در انتهای مقاله کمی به این مورد اشاره خواهم کرد.

چند نکته درباره url

 

درک گوگل بالاس. گوگل به خوبی میتواند بین کلمات فارسی و انگلیسی ارتباط برقرار کند و اگر شما مثلا در پست عنوانی با عبارت “سئو” را در نظر  داشته باشید و در url به شکل انگلیسی “SEO” نوشته باشید متوحه می شود url با عنوان ارتباط معنایی خواهد داشت .

مثل افزونه yoast seo ربات نباشید. افزونه یوآست سئو وردپرس و افزونه‌های مشابه دیگه یک پلاگین هستند و یا بهتر هست بگم شبیه یک ربات که صرفا فاکتورهایی رو یاداوری میکنه و توی خیلی جاها اون انعطاف پذیری نداره پس اگر متن فارسی دارید و url انگلیسی و بعدش این افزونه پیغام میده که کلمه کلیدی در url وجود نداره نشان از ضعف ربات‌ها در برابر انعطاف پذیری افکار انسان هست.

گوگل در پست SEO Starter Guide به خوبی اشاره میکنه که چه url از نگاه خودش مناسب است. به شکل خلاصه میگه، آدرس سایت رو با پاراکترهای IDs محصولات خود درج نکنید، یا مثلا از اسم‌های عمومی مثل page1.html  استفاده نکنید. همینطور مثال زده و گفته در آدرس‌ها سعی نکنید همش از کلمات کلیدی مثل baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.html استفاده کنید. و دوباره نکاتی گفته و اشاره داره که از پوشه‌های دنباله‌دار زیاد مثل .../dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html در پیوندهای یکتا استفاده نکنید. و همینطور گفته در استفاده از کلماتی که ربطی به محتوای شما ندارد در نامک (آدرس) اجتناب کنید. توصیه گوگل برای انتخاب یک آدرس مناسب

آپدیت (April 19 2018) کارشناس گوگل آقای John Mueller حدودا یک ماه پیش از این تاریخ آپدیت در این ویدیو به سوال یکی از کاربران پاسخ داد، سوال این بود که ایا استفاده از کاراکترهای محلی و غیرانگلیسی  در url مشکلی نداره؟ آقای John Mueller اشاره کردند که مشکلی نداره و اگر استانداردهای گوگل رعایت بکنن استفاده از کاراکترهای محلی حتی میتونه بهتر هم باشه. و ایشون پیشنهاد دادن که اگر سایت شما محلی است پس url ها هم محلی باشه، که منظور از محلی بود در کشور ما همان زبان فارسی است.

نتیجه:

چه از url فارسی استفاده کنید چه از url انگلیسی خیلی فرقی ندارد، مهم این که به شکل اصولی استفاده شه، و سئو به زبان url یک سایت خیلی وابسته نیست ولی از جنبه‌های مختلف که اشاره شد اهمیت خاصی داره و جلوی دید کاربرانی هست که در SERP به دنبال سایت مورد نظر میگردن.

کاراکتر مناسب برای ادرس سایت – url استاندارد

url غیر استاندارد، به لینک هایی میگویند که از حروف غیر مجاز تشکیل شده باشد .البته url به دو شکل کلی وارد میشود یا بر اساس query string و یا به حالت معمولی وارد می شود . query string یک رشته است و به سمت سرور مقادیری را ارسال میکند . query string با علامت سوال در url شروع می شود و درونش متغیر می باشد که با علامت مساوی از مقدار آن جدا بشود و با علامت & مغییرها از هم جدا میشوند .پس بهتر است کاراکترهای علامت سوال (؟) و امپرسند (&) و مساوی (=) فقط در Query String استفاده شود . یک نمونه مثال query string از سایت ویکی‌پدیا برایتان آورده ایم :

http://example.com/over/there?name=ferret

 

مواردی که یک url استاندارد رو تشکیل میده عبارت‌اند از:

حروف انگلیسی

عدد

حروف فارسی

خط تیره (-)

حروف غیر مجاز در url زیاد است. البته ممکنه گوگل این جور url رو ایندکس کنه ولی ضعف‌ها و مشکلاتی دارن که ممکنه در برخی سرورها و در شرایطی خاص با مشکل مواجه شه.پس توصیه میشه که استفاده نکنید:

فاصله (یک فضای خالی یا space)

Underline (_)

نقطه (.)

مد (~)

Number (#)

کاراکتر Number (#) فقط برای نشانه گذاری و اسکرول کردن صفحه در سمت کاربر توصیه میشه استفاده کنید.

سئو گاهی حرفی برای گفتن نداره – سخن اخر

گاهی وقت ها استراژی یک کسب و کاری حکم میکنه که آدرس فارسی باشه و یا انگلیسی باشه، گاهی وقت ها تجربه کاربری میگه فارسی باشه و یا ممکنه بگه انگلیسی باشه، خلاصه اگر استراژی دیجیتال مارکتینگ و یا تجربه کاربری چنین تصمیم هایی بگیرن، به نظر بنده سئو تابع این تصمیم است.
هر چند میشه با یک سری ترفندهای جالب هم آدرس انگلیسی داشت و هم آدرس فارسی، اینطوری تجربه کاربری، سئو و … رو میتونید داشته باشید و به قولی اینجا نه سیخ میسوزه و نه کباب. ولی این موضوع خارج از این مقاله است.

با خوندن این مقاله میزفا الان باید بدونید که آیا آدرس فارسی بهتر است یا آدرس انگلیسی و همینطور تاثیر URL در  سئو. ولی یک مورد مهم به شما بگم، اگر بعد از خوندن این مقاله متوجه شدید که ادرس فارسی برای سئو بهتره و اثر خوبی داره شاید هنوز به خوبی با سئو آشنایی ندارید و یا اگر برعکس فکر میکنید که برای سئو آدرس انگلیسی بهتره باز همین داستان تکرار میشه. برای همین پیشنهاد میشه مقاله با دقت بیشتری بخونید و همینطور درباره سئو و فاکتورهاش بیشتر تحقیق کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

تاثیر سرور در سرعت سایت

 

انتخاب هاست مناسب در سرمایه گذاری در آن، به عنوان اولین قدم در ساخت یک وب سایت ایده آل است. هاستی با پیکربندی حرفه‌ای می‌تواند کمک فراوانی برای کسب و کار آنلاین شما باشد، بنابراین بهتر است با کسب اطلاعاتی درباره آن، هاسب موردنظر و مناسب خود را برای سایت انتخاب کنید.
ما به ۴ مورد مهم مربوط به تنظیمات هاست در جهت بهبود سرعت سایت می‌پردازیم.

Leverage browser caching

شما می‌توانید از طریق هدرهای که وظیفه منقضی کردن فایل‌ها در  مرورگر کاربر را دارند بگویید آیا منبع یک وب سایت مورد درخواست ذخیره شود یا از کش مرورگر می‌توان آن را دریافت کرد. هنگامی که یک هدر برای منبع تعیین می‌کنید، مانند تصاویر JPEG، مرورگر آن منابع را در حافظه پنهان ذخیره می‌کند. مرتبه دیگر که بازدید کننده به صفحه می‌آید شاهد بارگذاری سریع‌تر صفحه خواهد بود و همانطور که مرورگر آن تصاویر را دردسترس خود دارد. حتما پیشنهاد میکنم مقاله حل ارور Leverage browser caching را مطالعه نمایید.

فعال باقی گذاشتن Keep-Alive

در حقیقت HTTP Keep-Alive با اتصال به TCP اجازه می‌دهد تا مدت زمان تاخیر کاهش یابد و به درخواست های بعدی نیز کمک می‌کند. بنابراین با ارائه دهنده خدمات میزبان هاست خود تماس برقرار کنید و به آنها بگویید که بررسی کنند. بیشتر شرکت های میزبان هاست قابلیت مورد نظر را فعال می‌کنند زیرا فعال بودن چنین ویژگی بدیهی است، مگر دلایلی مالی و یا سیاست های خاصی را آن هاستینگ داشته باشد، با خواندن مقاله رفع مشکل Keep-Alive شما را در درک بهتر ادامه متن بسیار یاری خواهد کرد.

Enable gzip compression

Gzipping موجب کاهش پاسخگویی HTTP شده و به کاهش مدت زمان پاسخگویی کمک شایانی می‌کند. این یک روش آسان برای کاهش مدت زمان بارگزاری صفحه خواهد بود برای بهره‌گیری از این روش کافی است یکی از روش‌های موجود در مقاله فعال سازی gzip را مطالعه نمایید.

یاهو در این باره می‌گوید:

Gzip محبوب ترین و کارآمدترین روش فشرده سازی بوده که در حال حاضر دردسترس است. از این رو نزدیک به 70 درصد میزان پاسخ گویی را کاهش می دهد. تقریبا 90 درصد ترافیک اینترنتی امروز از طریق مرورگرهایی که ادعا پشتیبانی از Gzip را دارند، ناشی می شود.

استفاده از یک CDN

یک شبکه تحویل محتوا CDN یا همان Content Delivery Network مجموعه ای از سرورهای وب بوده که در میان مکان های مختلفی توزیع می شود تا مطالب به شکل موثرتری روی کاربران ارائه شود. سرور انتخاب شده برای ارائه محتوا به یک کاربر خاص معمولا براساس اندازه گیری نزدیکی شبکه صورت می گیرد. برای مثال سروری با کمترین میزان hops شبکه و یا سروری با سریعترین زمان پاسخ انتخاب می شود. ما در مقالهCDN چیست به نکات برتر و جالبی درباره CDN اشاره کردیم، جمع بندی این نکات زمان زیادی را می‌گیرد، پس حتما خواندن آن را پیشنهاد میکنم. برای افزایش سرعت وردپرس خود می‌توانید از W3 Total Cache به کار گیرید، چرا که از تنظیمات مختلف CDN پشتیبانی می‌کند.

تاثیر منابع در سرعت سایت

در نکات بالا به مواردی که مربوط به سرور بود پرداختیم، از آنجایی که شما دسترسی کاملی به سرور خود ندارید، عناصر محتوایی تنها چیزهایی هستند که می‌توانید به دستکاری آنها بپردازید. مواردی از قبیل:

کاهش تغییر مسیر (Minimize redirects)

ریدایرکت باعث ایجاد یک چرخه درخواست پاسخ اضافی در پروتکل HTTP و در نهایت تاخیر در باز شدن یک صفحه از سایت می‌شود. در بهترین حالت، هر ریدایرکت، یک رفت و برگشت اضافی ایجاد می‌کند و در بدترین حالت ، امکان دارد چندین رفت و برگشت اضافی در پروتکل HTTP نیز به موجود آورد. در نتیجه، شما باید استفاده از تغییر مسیر را به منظور بهبود عملکرد وب سایت خود به حداقل برسانید. ریدایرکت ها باعث کاهش سرعت صفحه شما می‌شوند، زیرا رفتن به صفحه‌ای و سپس تغییر مسیر از آنجا باعث هدر رفتن زمان می‌شود. حتما پست مربوط به رفع ارور Minimize Redirects را مطالعه نمایید.

حذف رشته علامت سوال از منابع استاتیک (Remove query strings from static resources)

وجود query strings در منابع سایت ما باعث می‌شود که آن منابع در سمت کاربر کش نشود و اگر منابع همانند CSS یا JS در سمت کاربر کش نشود خطاهایی نظیر Leverage browser caching هم رخ خواهد داد و مشکلات بسیار دیگری را فراهم می‌کند، استفاده از query strings باعث می‌شود فایل‌های استایل (CSS) و جاوا اسکریپت در بسیاری از مرورگرها و همین‌طور CDN ها کش نشود. ولی این موضوع فقط یک طرف قضیه است، چرا که برخی ها وجود query string را مناسب می‌دانند، برای بهبود این موضوع و روشن شدن آن مقاله رفع ارور Remove query strings from static resources را بخوانید تا بتوانید باعث بهبود عملکرد وب سایت شوید.

مشخص کردن یک مجموعه کاراکتر (Specify a character set)

یک کاراکتر در هدرهای HTTP مشخص کنید تا سرعت رندر مرورگر افزایش پیدا کند. اگر در بررسی سایت خود در ابزار GTmetrix با خطای Specify a character set روبه‌رو شدید، پست رفع خطای Specify a character set را بخوانید.

کدهای خود کم کنید ( Minify your codes)

بهینه سازی نظرات ، بخش های CDATA ، فضاهای سفید، عناصر خالی و اندازه صفحه شما را کاهش خواهد داد. همچنین زمان تاخیر لود سایت را بهبود می‌بخشد و سرعت بارگذاری نیز کم می شود. شما می‌توانید از ابزارهای آنلاین برای فشرده سازی اسناد استفاده کنید و یا از پلاگین‌هایی که باعث بهینه سازی سایت شما می‌شود، ما در مقاله‌های رفع خطای Minify HTML ، رفع خطای Minify CSS و همینطور رفع خطای Minify JavaScript به شکل بسیار کاملی توضیحات لازمه را ارائه دادیم.

از درخواست های بد دوری کنید (Avoid bad requests)

لینک های دارای مشکل به صفحه 404/410 ختم می شوند. این باعث می شود درخواست های نامناسب بی پاسخ بماند و باید URLهای معیوب را برطرف کنید چرا که زمان لود سایت را هم بالا می‌برد. از online broken link checker  یا پلاگین وردپرس WordPress link checker به شکل رایگان استفاده کنید. اگر نیاز به توضیحات جامع و کاملی داشتید مقاله رفع خطای Avoid bad requests را حتما مطالعه نمایید.

حفظ منابع از یک آدرس سازگار (Serve resources from a consistent URL)

برای منابعی (همانند فایل‌های JS و یا CSS) که در چندین صفحه مورد استفاده قرار گرفته‌اند، مطمئن شوید که هر منبع به یک URL یکسان متکی است. اگر یک منبع با چند آدرس مختلف باز شود و محتوای یکسانی داشته باشد. این حالت ممکن است موجب افزایش هزینه DNS شوید که قطعا مطلوب نخواهد بود و برخلاف نظر مخاطب می‌باشد. از طرفی حجم، لود زمان و تعداد درخواست ها نیز بالا می‌رود. برای مثال اگر شما در دو آدرس mysite.example.com و yoursite.example.com یک فایل JS را درج کرده باشید و در صفحه اصلی از هر دو فایل js استفاده کنید مشکلاتی که ذکر کردیم رخ می‌دهد، به شکل خلاصه از فراخوانی محتواهای یکسان در آدرس های متفاوت جلوگیری کنید، خواندن مقاله رفع خطای Serve resources from a consistent URL حتما برای شما مفید خواهد بود.

کاهش جستجو دی ان اس (Reduce DNS lookups)

جستجو DNS زمانی معنی پیدا می کند که می خواهید IP آدرس یک هاست را بدست آورید. مرورگر تا زمانی که جستجو کامل نشود نمی‌توان کاری انجام دهد. کاهش نام هاست های منحصربفرد ممکن است زمان پاسخ دهی را افزایش دهد. پیشنهاد میکنم حتما مقاله جذاب و کامل رفع خطای Reduce DNS lookups را مطالعه نمایید. همینطور مقاله 8 راه افزایش سرعت و کاهش زمان لود DNS Lookups در جهت تکمیل این مقاله نیز می‌باشد.

قرار دادن CSS در بالا و JS در پایین (Put CSS at the top and JS at the bottom)

قرار دادن stylesheets در سند سر صفحه ممنوع بوده بنابراین مرورگر رندر را مسدود می سازد تا نیاز به عناصر redraw صفحه نباشد. در بیشتر موارد کاربران با یک صفحه سفید رو به رو می شوند تا زمانی که صفحه به طور کامل بارگذاری شود. این همچنین به شما کمک می کند که یک صفحه وب استاندارد مطابق با استاندارد W3 ایجاد کنید. به همین دلیل است که گفته می شود کد جاوا اسکریپت را در پایین صفحه قرار دهید. توضیحات بیشتر درباره این فاکتور بسیار تاثیرگذار را در مقاله حل Defer parsing of JavaScript بخوانید.

 

ما در این سایت بارها درباره بهینه سازی و سئو عکس ها صحبت کردیم و در اینجا به شکل خلاصه به این موارد می‌پردازیم.

تاثیر تصاویر و عکس ها در سرعت سایت

ابعاد تصویر را مشخص کنید (Specify image dimensions)

مرورگر شما قبل از آن که صفحه ای را بارگذاری کند به رندر کردن تصاویر درون آن می‌پردازد. تعیین ابعاد تصویر کمک می‌کند تا سرعت بارگذاری را کاهش داد. اگر ابعاد مشخص نشده باشد پس از بارگیری تصاویر، مرورگر شما سرعت بارگذاری آن افزایش می‌یابد. برای انجام این کار در  مشخصات ارتفاع و عرض تصویر را مشخص کنید. در مقاله رفع ارور Specify image dimensions  به نکات جالبی اشاره کرده‌ایم.

بهینه سازی تصاویر (Optimize images)

تصاویر اهمیت بسیاری در سایت داشته و باید به آن توجه داشت. اگر تصویری استفاده کنید که رنگ مطلوب یا کیفیت مناسبی ندارد قطعا مورد توجه کاربران و بازدیدکنندگان وب سایت قرار نمی‌گیرد. بنابراین هرگاه به تولید محتوایی در سایت خود می‌پردازید سعی کنید به موضوع انتخاب تصویر توجه بسیاری داشته باشید. سعی کنید تصاویری که در سایت خود ذخیره می کنید از نوع JPEG باشد زیرا این فرمت بسیار متداول بوده و به شکل بهینه شده ای است. شما با فشرد چند کلید CTRL+SHIFT+ALT+S یک تصویر را ذخیره کنید و آن را در فتوشاپ به بهینه سازی بپردازید. در مقاله رفع ارور Optimize images به تشریح این موضوع و انواع راه‌حل‌ ها برای CMS های مختلف نظیر وردپرس و جوملا پرداخته‌ایم.

یکی کردن عکس‌های کوچک

به این ترفند به زبان انگلیسی Combine images using CSS sprites گرفته می‌شود، ادغام تصاویر به روش CSS Sprites که باعث می‌شود عکس های کوچک سایت که هر کدام آدرس جداگانه برای لود شدن دارند را در قالب یک عکس بزرگ‌تر در سایت فراخوانی کنیم، یعنی اگر ۱۰ عکس کوچک دارید، آن‌ها را ادغام نماییم و به یک عکس بزرگ‌تر تبدیل کنیم، این کار جدا از اینکه باعث کاهش کلی حجم سایت می‌شود، باعث کاهش تعداد درخواست‌ها هم نیز میگردد. در مقاله آموزش CSS sprites بیشتر به این موضوع پرداختیم و مثال جالبی از سایت دیجی کالا در این مقاله زده شده است و حتما مقاله را مطالعه نمایید.

 

راه‌های دیگری برای سرعت بخشیدن به صفحه وب وجود دارد که ما در دوره آموزش GTmetrix به شکل تخصصی‌تر و کامل‌تری پرداختیم و همینطور در دور آموزش ویدیویی افزایش سرعت سایت هم نیز به شکل بی‌نظیری ۸ ساعت صرفا درباره سرعت سایت به صورت عملی آموزش داده‌ایم و ان را برای شما در سایت گذاشته ایم خوشحال می شویم به آن ها سر بزنید و نظرات خود را برای ما بیان کنید.، اما در این مقاله ما سعی کردیم از مهمترین مواردی که حتی وبلاگ نویسان ساده هم باید توجه کنند، یاد کنیم. البته سرعت سایت هدف اصلی نیست اما اگر سایتی مدت زمان بارگذاری طولانی داشته باشد، قطعا راه رسیدن آن به موفقیت دشوار خواهد بود. وب سایت های مختلفی وجود داشته که سرعت بارگذاری سریعی دارند و توانستند به موفقیت برسند.

نکته بسیار مهم :  پیش از انجام تغییرات، حتما  بک آپ تهیه کنید، سوالات و دیدگاه‌های خود را می‌توانید در نظرات به اشتراک بگذارید.

کلمات کلیدی: نکات مهم افزایش سرعت وردپرس، ترفندهای افزایش سرعت، ترفندهای بهبود سرعت، نکات طلایی برای بیشتر کردن سرعت سایت، بهترین نکات برای بالا بردن سرعت سایت، نکات تاثیرگذار در افزایش سرعت، ترفندهای بهینه سازی سرعت سایت

 



:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 15 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

متا تگ robots چیست و چگونه میتوان آن را تنظیم کرد؟ چطور یک صفحه یا سایت را به وسیله متا تگ روبوت noindex کنیم؟ یا به عبارت دیگر چطور  صفحه ای از سایتمان را از نتایج گوگل (ایندکس گوگل) حذف کنیم؟ ما در این مقاله بسیار مفید میزفا قصد داریم توضیحات مهم و کاربری به همراه ۴ مثال مهم از متاتگ روبات را به شما ارائه بدهیم. حتما مقاله زیر را با دقت بخوانید.

نکته: عبارات متاتگ “robots” ، “ربات” ، “روبات” و “روبوت” همه یک معنا دارند ولی پیشنهاد می‌شود به شکل robots در خاطر بسپارید که این نوع نوشته اصولی‌تر است.

اهمیت متاتگ robots در سئو

هرروز در دنیای سئو روش‌های مختلفی برای بهینه سازی و افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو مخصوصاً گوگل استفاده می‌شود ولی یکی از روش‌های قدیمی که تأثیر خوبی بر دید موتورهای جستجو دارند، استفاده بهینه از متاتگ‌ها در صفحات سایت است. یکی از مهم‌ترین متاتگ ها در سئو، متاتگ robots می‌باشد.

با استفاده از متاتگ robots شما می‌توانید یک سری از دستورات مهم را به موتورهای جستجو بفهمانید و گاهی برای ارجاع  این دستورات باید برای هر موتور جستجو یک متاتگ اختصاصی درج کنید. متاتگ robots جزو سئو داخلی سایت محسوب می‌شود چرا که تغییرات و اعمال آن بر روی صفحات سایت به شکل کامل در دست مدیر و یا مشاور سئو آن سایت می‌باشد.

متاتگ robots چیست؟ با متاتگ robots شما می‌توانید به ربات‌های موتورهای جستجو اطلاع بدید که این صفحه یا سایت را ایندکس نکن یا لینک‌های این صفحه یا سایت را دنبال نکن، و البته برعکس، هر چند اگر شما از دستور <META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX, FOLLOW">  استفاده نکنید به شکل پیش فرض گوگل صفحه را ایندکس و لینک‌ها را دنبال می‌کند.

اصلا ایندکس یا دنبال کردن یعنی چه؟

ایندکس (index) یعنی آقای ربات شما این حق را دارید این صفحه را بررسی کنید و در نتایج جستجو کنید و حال برعکس ایندکس می‌شود نوایندکس (noindex) که خلاف این موضوع را اشاره می‌کند.

دنبال کردن (Follow) یعنی آقای ربات شما این حق را دارید لینک‌های این صفحه را بررسی کنید و در صورتی که خود لینک a نوفالو نبود آن را دنبال کنی. و برعکس آن یعنی دنبال نکردن (nofollow).

برای جلوگیری از ایندکس شدن سایت روش‌های مختلفی وجود دارد ولی بهترین و مطمئن ترین روش برای جلوگیری و بستن صفحات سایت از نتایج گوگل همین متاتگ html است.

البته در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد و از طرفی دستورات بیشتری می‌توان از طریق این متاتگ مورداستفاده قرارداد که در ادامه مقاله میزفا به جزئیات آن‌ها به همراه مثال می‌پردازیم.

در این نوع متاتگ اصولاً دو نوع اتریبیوت مهم داریم.
اتریبیوت اول که name نام دارد که اکثر مواقع مقدار  robots را می‌گیرد مگر برای یک ربات خاص که در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم. اتریبیوت دوم Content هم مقادیر مختلفی برای دادن دستور به ربات‌های موتورهای جستجو می‌گیرد که این مقادیر (دستورات) به شرح زیر است.

انواع دستورات متاتگ robots

دستور noindex

با دستور noindex به ربات‌های موتورهای جستجو این ابلاغ را می‌کنیم که این صفحه خزش یا ایندکس نشود. توجه داشته باشید که اگر آگاهی کامل از ایندکس نشدن صفحات خوددارید از دستور noindex استفاده کنید مثلاً اگر محتوای تکراری دارید و موارد دیگر. در غیر این صورت استفاده نشود بهتر است.

دستور index

دستور index به معنی اجازه دسترسی برای ایندکس کردن رادارند. برعکس دستور noindex عمل می‌کند.

دستور nofollow

دستور nofollow شبیه اتریبیوت rel=”nofollow” در تگ‌ها a هستند که به این نوع لینک‌ها، لینک‌های نوفالو می‌گویند. حال دستور nofollow در متاتگ یک صفحه به آن معناست که هیچ‌یک از لینک‌ها را ربات‌های موتورهای جستجو دنبال نکنند ولی لینک نوفالو صرفاً برای یک لینک به‌کار برده می‌شود. اگر قصد دارید مطالعه‌ای درباره لینک‌های نوفالو داشته باشید مقاله جالب لینک نوفالو را به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما بخوانید.

دستور follow

به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که لینک‌های موجود در صفحه را دنبال کند برعکس دستور nofollow است.

دستور none

این دستور معادل دستورات noindex و nofollow است به این معنی که سایت را ایندکس و لینک‌هایش را دنبال نکن. شما می‌توانید برای چنین کاری یا از دو دستور noindex, nofollow استفاده کنید یا از دستور none. هرچند به شکل کلی توصیه نمی‌شود ولی با آگاهی کامل از این دستورات استفاده کنید.

دستور noimageindex

اسپایدرهای موتورهای جستجو (همان ربات‌ها) با این دستور اجازه دسترسی به عکس‌های صفحات را نخواهند داشت. البته اگر عکسی در جای دیگر لینک شده باشد موتور جستجو می‌تواند آن را ایندکس کند.

Notranslate – prevents the page being translated in the Google SERPs

دستور notranslate

مخصوص ربات گوگل است و اجازه نمی‌دهد تا ربات گوگل در SERP ترجمه‌ای انجام دهد.

دستور noarchive

دستور noarchive برای این است که موتورهای جستجو نسخه‌ای از صفحات شمارا در کش خود قرار ندهند

دستور nocache

همان کار دستور noarchive را می‌کند ولی دستور nocache فقط برای موتور جستجوی MSN/Live اعمال می‌شود.

دستور nosnippet

اگر قصد دارید توضیحات نوشته یا همان تگ Description را در نتایج جستجو نمایش ندهید می‌توانید از دستور nosnippet برای آن صفحه استفاده کنید.

دستور noodp

کار این دستور عدم نمایش توضیحات سایت ما که در سایت‌های دایرکتوری مثل dmoz وجود دارند را در نتایج جستجو است. به این معنی که سایت dmoz از هر سایتی یک سری اطلاعات جمع‌آوری می‌کند و ممکن است موتورهای جستجو در نتایج از آن اطلاعات در زیر لینک‌های سایت ما استفاده کنند. هرچند دیگر سایت dmoz فعالیتی انجام نمی‌دهد. به سایت‌های دایرکتوری اصولا ODP گفته می‌شود.

دستور noydir

همانند دستور noodp است ولی به دایرکتوری سایت یاهو اشاره می‌کند. این دستور می‌گوید که هیچ موتورجستجویی از توضیحات سایت من که در دایرکتوری یاهو است در نتایج استفاده نکند. هر چند دایرکتوری یاهو خیلی وقت است دیگر فعالیت نمی‌کند و منسوخ شده است.

چند نکته مهم درباره  متاتگ ربات (Meta tag robots)

اگر از دستور noindex استفاده نکنید به شکل پیش‌فرض برای موتورهای جستجو index است و یا اگر از دستور nofollow استفاده نکنید به شکل پیش‌فرض follow است. این موضوع برای تمام دستورات صدق می‌کند و اگر استفاده نشوند ربات‌ها دسترسی به همه موارد رادارند.

حروف بزرگ و کوچک در دستورات اهمیتی ندارد و به این معنی که هر سه دستور زیر یک معنا را برای ربات‌ها دارند. و این موضوع را گوگل اعلام کرده که برای Googlebot متاتگ‌های زیر فرقی ندارد.

<meta name=”ROBOTS” content=”NOFOLLOW”>

<meta name=”robots” content=”nofolloW”>

<meta name=”rObOtS” content=”nOfOlloW”>

 

ربات‌های خزنده و یا بعضی ربات‌های موتورهای جستجو ممکن است متاتگ درج‌شده در صفحات را نادیده بگیرند. مخصوصاً ربات‌های اسپم یا مالور (malware robots) که برای آسیب‌پذیری، سایت‌ها را بدون توجه به متاتگ‌ها اسکن می‌کنند. و به دنبال ایمیل کاربران یا موارد دیگر هستند.

فرض کنید لینک A در صفحه A وجود دارد و دستور nofollow در صفحه A درج‌شده است و در این صورت لینک A توسط ربات‌های استاندارد و موتورهای جستجو دنبال نمی‌شوند حال اگر صفحه B بدون دستور nofollow بود و دارای لینک A هم باشد آن موقع ربات‌ها به لینک A دسترسی دارند و می‌توانند آن را دنبال کنند. گاهی ممکن است به شکل ناخواسته لینک‌هایی از طریق صفحات دیگر توسط ربات‌ها دنبال شوند.

شما می‌توانید از این دستورات برای یک موتور جستجوی خاص استفاده نمایید. یعنی اگر قصد دارید فقط دستوراتی را برای موتور جستجوی گوگل اعمال کنید کافی است به‌جای عبارت robots در متاتگ عبارت googlebot را درج نمایید. یک متاتگ گوگل ساخته شد.

 

اگر شما قصد دارید از چند دستور برای یک صفحه استفاده کنید لازم نیست برای هرکدام از دستورات یک متاتگ robots درج کنید. کافی است دستورات را با یک کاما از هم جدا کنید. همانند مثال زیر:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">

حتما شما هم در سایت خود چندین صفحه فرود نیز دارید (صفحه فرود چیست). متاتگ robots این صفحات را حتما چک کرده و در صورتی که تمایل دارید صفحات فرود در نتایج جستجو دیده شوند به خزندگان اجازه خزیدن و ایندکس شدن را بدهید.

تنظیمات متاتگ در وردپرس به کمک افزونه یوآست سئو

شما به کمک افزونه Yoast سئو در وردپرس می‌توانید برای کل سایت و یا هر صفحه تنظیمات متاتگ robots را تغییر دهید. اگر در هنگام درج پست به قسمت پایین مربوط به افزونه یوآست توجه کرده باشید در قسمت تنظیمات می‌توانید تغییرات لازم را اعمال کنید.

 

تنظیمات بالا صرفا فقط برای یک صفحه از سایت اعمال می‌شود برای تغییر تنظیمات کلی متاتگ robots توسط این افزونه به قسمت عنوان‌ها & متاها رفته و در سربرگ‌های گونه‌های فرسته، طبقه‌بندی، بایگانی‌ها و دیگر می‌توانید تنظیمات روبات متا را index یا noindex کنید.

امیدوارم مقاله متا تگ روبوتس (متا تگ robots) مورد استفاده شما در عمل بوده باشد، در نظر داشته باشید که این نوع متاتگ بهترین شیوه برای جلوگیری از ایندکس شدن صفحات سایت شما است هر چند روزهای دیگری هم وجود دارد که ما در مقاله گزارش removals که مربوط به نحوه حذف سایت از گوگل است، به آن اشاره کردیم.

 



:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

همانطور که می‌دانید سیستم مدیریت محتوای وب سایت دروپال ، توسط سازمان ها و ادارات طرفداران بسیار زیادی دارد. دروپال یک سیستم مدیریت محتوای متن باز و یا یک فریم ورک است که در حال حاضر حدود ۲.۲ درصد کل وب سایت‌های جهان از آن استفاده می‌کنند و تمامی نوع‌های مختلف وب سایت نظیر وبلاگی ، سازمانی ، شرکتی ، دولتی و غیره را می‌تواند شامل شود.

دروپال از سال ۲۰۰۱ منتشر شد ، حدودا ۲ سال قبل از وردپرس بود که وارد بازار وب شد و پس از وارد شدن وردپرس و محبوبیت فوق العاده آن برای بسیاری سوال پیش آمد که با توجه به امکانات وردپرس چرا هنوز هم افراد از دروپال استفاده می‌کنند؟! متخصصان این سوال را اینطور پاسخ می‌دهند :

امنیت : امنیت سایت اهمیت بسیاری دارد و دروپال از بالاترین درجه امنیتی و بهترین درجه گزارش خطا در سیستم خود استفاده می‌کند که در مقابل رقیب این سیستم مدیریت محتوا وردپرس برای حفظ امنیتی می‌بایست چندین افزونه و تنظیمات را روی آن اعمال کرد.

مقیاس پذیریدروپال بدون محدودیت تا چندین هزار صفحه را پشتیبانی می‌کند که در مقابل وردپرس به علت ساختار وبلاگی‌اش تا حداکثر ۱۰۰ صفحه را پشتیبانی می‌کند.

قدرتمندیسیستم ماژولار و قدرتمند دروپال توسط توسعه دهندگان طراحی شده است و به علت متن باز بودن آن در قابل توسعه نیز می‌باشد.

بسیاری از وب سایت‌های سازمانی نظیر وارنر بروس ، جایزه Emmy ، دانشگاه آکسفورد و غیره از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند.

نمودار استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا تا سوم دسامبر ۲۰۱۷

دروپال در بازی با اعداد :

۳۸ هزار همکار کدنویس در سراسر دنیا

۳۸ درصد پروژه موفق از هر ۵۰ پروژه

بیشتر از ۱ میلیون کاربر در وب سایت Drupal.com

با توجه به این موضوع سیستم مدیریت محتوای دروپال ، رقیب قدرتمندی برای دیگر سیستم های مدیریت محتوای حاضر و معروف می‌باشد و بنابراین بحث بهینه سازی این سیستم مدیریت محتوا نیز از اهمیت به شدت بالایی برخوردار است.

با توجه به گوگل trends نمودار جست‌و‌جوی کلمه دروپال در مقابل دیگر مدیریت محتوا‌ها از وضعیت متعادل‌تری برخوردار است. با این‌حال ، این خیلی تعجب‌آور است که روند صعودی جوملا تا سال ۲۰۰۹ فوق العاده بود ولی پس از سال ۲۰۱۰ همینطور در حال کاهش هست ، تا جایی که در حال حاضر در گوگل Trends جایگاهی مانند Drupal دارد. وردپرس نیز به نوسان همچنان ادامه داده است و هنوز به عنوان پر مصرف‌ترین سیستم مدیریت محتوا به حساب می‌آید.

نمودار Google Trends

 

ما در مقاله چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم به سیستم وردپرس پرداختیم ولی در این مقاله می‌خواهیم به نحوه بهینه سازی سیستم مدیریت محتوا دروپال بپردازیم تا کاربران شما تجربه کاربری بهتری را احساس کنند.

افزایش‌سرعت‌عملکرد دروپال

چرا باید به افزایش سرعت دروپال اهمیت دهید؟ به علت اینکه سرعت وب سایت شما مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین فاکتور ترافیک، تبدیل، درآمد و رتبه‌بندی سئو شما می‌باشد. در زیر به نکاتی از یک تحقیق موردی شرکت Radware در زمینه زمان لود صفحه می‌پردازیم.

وب سایت Shopzilla ، پس از بهینه سازی سرعت لود صفحه از ۶ ثانیه به ۱.۲ ثانیه توانست افزایش در‌آمد ۱۲ درصدی‌ کسب کند.

گوگل می‌گوید که ۲۰ درصد ترافیک وب سایت بابت هر ۱۰۰ میلی‌ثانیه ای که وب سایت شما تاخیر می‌خورد از دست می‌رود.

یاهو می‌گوید بابت هر ۴۰۰ میلی‌ثانیه بهبود سرعت لود وب سایت ، ۹ درصد ترافیک وب سایت افزایش پیدا می‌کند.

موزیلا می‌گوید ، به علت افزایش ۲.۲ ثانیه‌ای وب سایتشان، سالیانه بیشتر از ۶۰ میلیون دانلود برای مرورگر فایرفاکس خود کسب می‌کند.

آمازون می‌گوید بابت هر ۱۰۰ میلی‌ثانیه بهبود سرعت ۱ درصد به درآمدشان اضافه می‌شود.

در زیر به نکاتی واضح و ساده در زمینه چگونگی بهینه‌سازی دروپال و همچنین سریع نگه داشتن آن برای اطمینان از بازگشت بازدید‌کنندگان می‌پردازیم.

ما در این آموزش از دروپال نسخه ۷.۴۱ استفاده می‌کنیم ولی توجه داشته باشید که دروپال ۸ نیز در ۱۹ نوامبر ۲۰۱۷ منتشر شده است و تغییراتی کوچکی مانند اضافه شدن پشتیبانی از PHP7 و غیرفعال‌سازی پشتیبانی از اینترنت اکسپلورر ۶ ، ۷ و ۸ به آن اضافه شده است.

 

از آخرین نسخه استفاده کنید و آن را ازمایش کنید : 

استفاده از آخرین نسخه هسته دروپال یکی از پراهمیت ترین‌ بخش‌هاییست که به علت اهمیت بالای آن در ابتدای بحث مطرح کرده ایم. در آخرین نسخه‌های هسته دروپال مشکلات و باگ‌های امنیتی و نرم افزاری حل می‌شوند و عملکرد سیستم بهبود می‌یابد. بنابر این بهتر است که هسته دروپال ، پوسته‌ها و افزونه‌های وب سایتتان را بروز نگه دارید.

برای بروزرسانی ، از بخش Reports (گزارش‌ها) وارد بخش Available Updates (بروزرسانی‌های موجود) شوید.

در آن شما می‌توانید به صورت دستی از طریق گزینه Check Manually (بررسی دستی) آخرین بروزرسانی‌های موجود را پیدا کنید.

بروزرسانی دروپال

از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید:

متصل کردن یک شبکه تحویل محتوا (CDN) به دروپال یک راه سریع و ساده برای کاهش زمان لود وب سایتتان می‌باشد. با انجام این‌کار ، شما می‌توانید مطمئن شوید که ساختار‌های مختلف وب سایتتان نظیر تصاویر ، فایل‌های CSS و اسکریپت‌هایتان از چندین مکان مختلف در سراسر جهان با سرعتی فوق العاده به کاربرانتان تحویل داده می‌شوند.

شبکه تحویل محتوا

کش را به وب سایتتان اضافه کنید:

دروپال بر خلاف دیگر سیستم‌‌های مدیریت محتوا بخشی برای کش در هسته خود پیاده سازی کرده است و به طور کلی برای بهینه سازی سرعت سایت یکی از ساده ترین راه ها می‌باشد که به صورت پیشفرض غیر‌فعال است و باید آن را از طریق بخش تنظیمات فعال‌سازی کنید. برای فعال‌سازی آن بخش کش صفحات دروپال را دنبال کنید.

کش صفحات دروپال :

از بخش Configuration (تنظیمات) وارد بخش Development (توسعه) و سپس وارد بخش Performance (عملکرد) شوید.

تیک گزینه Cache pages for anonymous users و Cache blocks را فعال کنید. همچنین می‌توانید lifetime کش وهمچنین زمان انقضای کش را تعیین نکید.

پس از انجام تنظیمات روی گزینه Save Configuration (ذخیره تنظیمات) کلیک کنید.

 

با این‌حال مانند دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا دروپال نیز افزونه‌هایی برای کش دارد که در زیر نام‌های آنها را مشاهده می‌کنید:

 

Memcache

File Cache

Redis

Boost (این افزونه تمامی صفحات دروپال را به صفحات مسطح HTML تبدیل می‌کند.)

همچنین شما می‌توانید افزونه‌های بیشتری در زمینه کش را از caching modules دریافت و نصب نمایید.

Views Caching

افزونه views module یکی از پر طرفدار ترین افزونه‌های کش دروپال می‌باشد.

برای فعال‌سازی آن ابتدا از تب مدیریت ، وارد بخش نمودار‌ها و بخش Views شوید.

روی گزینه Edit (ویرایش) مخصوص آن View که می‌خواهید ویرایش کنید، کلیک کنید.

گزینه Advanced box را باز کنید.

روی گزینه Time-based کلیک کنید و روی Apply (all displays) کلیک کنید.

کش Views

سپس زمان‌های مورد نظرتان را تعیین کنید و روی گزینه Apply (all displays) کلیک کنید.

کش Views

در زیر چند نمونه از افزونه‌های در خصوص کش Views نیز معرفی شده است :

Views Content Cache

Cache Graceful

Views Cache Bully

کش پنل کاربری :

دیگر افزونه پرطرفدار مردم که به صورت نورمال از آن در دروپال استفاده می‌کنند افزونه panels module می باشد. با این افزونه پنل کاربری مدیریتتان نیز در مرورگرتان کش می‌شود. به فعالسازی این افزونه را در زیر به صورت کامل پرداخته ایم.

وارد بخش مدیریت ، نمودار‌ها (structure) ، صفحات (pages) شوید.

سپس از بخش Variants ، بخش Content و بخش Caching روی change کلیک کنید.

 

سپس روی Simple cache کلیک کنید و روی Next کلیک کنید.

کش پنل کاربری دروپال

همچنین بعد از آن شما می‌توانید زمان مخصوص کش را تعیین کنید و بعد از باید روی گزینه Save‌ کلیک کنید.

کش پنل کاربری دروپال

نوع‌های دیگر کش :

رفع خطای Add Expires headers

رفع خطای Remove query strings from static resources

رفع خطای Enable gzip compression

 

تصاویرتان را بهینه سازی کنید:

بیشتر از ۵۶ درصد حجم صفحات وب را تصاویر آن شامل می‌شوند. بنابراین بهینه سازی تصاویر باعث کاهش زمان لود بسیار تاثیر گذاری خواهد شد و چیزیست که ما همیشه برای بهینه سازی وب سایت‌های دروپالی پیشنهاد می‌کنیم.

دروپال ۶ و دروپال ۷ هنگام آپلود تصاویر فشرده سازی در تصاویر JPEG انجام می‌دهند. به صورت پیش‌فرض در دروپال ۷ این فشرده سازی ۷۵ درصد می‌باشد که برای تغییر آن مراحل زیر را دنبال کنید.

از منوی Configuration (تنظیمات) وارد بخش Image Toolkit شوید.

شما می‌توانید از آن طریق درصد کیفیت را برای فشرده سازی تصاویر انتخاب کنید و روی گزینه Save Configuration کلیک فرمایید. (قابل ذکر است که هرچه درصد کیفیت بالاتر باشد، کیفیت تصویر و حجم نیز بالا‌تر خواهد بود)

بهینه سازی تصاویر در دروپال

همچنین پلاگین هایی نیز در وردپرس موجود است که میتوانید آن ها روی ورد پرس سایتتان نصب کنید و از آن ها بهره کافی ببرید

Image Optimize

ImageMagick

لود تنبل تصاویر : این نکته را بسیار جدی بگیرید

لود تنبل تصاویر می‌تواند خیلی ساده باعث افزایش سرعت لود صفحاتتان با تنها لود کردن تصاویر قسمت‌های قابل مشاهده در صفحه مرورگر شود. معروف‌ترین افزونه دروپال در این زمینه که حدودا ۱۸ هزار دانلود نیز تا الان‌ داشته است افزونه Image Lazyloader می‌باشد.

لود تنبل تصاویر در دروپال

ما همچنین پیشنهاد می‌کنیم که افزونه Image Resize Filter نیز استفاده کنید تا تصاویرتان نسبت به سایز صفحه وب مقیاسشان کم شود و تا جای ممکن از CSS برای کاهش مقیاس استفاده نشود.

صفحات خطای 404 :

به جز استفاده از افزونه 404s ، شما می‌توانید از ابزار‌های خارجی مانند Online Broken Link Checker یا Screaming Frog برای پیدا کردن صفحات پیدا نشده ۴۰۴ استفاده کنید. این به شما امکان این را می‌دهد که منابعتان برای پیدا کردن صفحات 404 مصرف نشود. دروپال برای خطا‌های ۴۰۴ خیلی منابع مصرف می‌کند. به طور میانگین افزونه پیش‌فرض دروپال برای پیدا کردن صفحات ۴۰۴ حدود ۶۰ تا ۱۰۰ مگابایت از حافظه RAM سرور شما را مشغول می‌کند.

افزونه Fast 404 این مشکل را رفع می‌کند و کاری می‌کند که زمان یافتن خطا‌های ۴۰۴ با مصرف حافظه RAM کمتر از ۱ مگابایت پیدا و رفع شوند.

افزونه‌های غیر ضروری را غیر‌فعال کنید:

مانند هر پلتفرم مدیریت محتوای دیگری ، افزونه‌های اضافه باعث کندی سرعت دروپال می‌شود. بنابر‌این پیشنهاد نمی‌شود که در وب سایت دروپالی خود بیشتر از ۵۰ افزونه استفاده کنید. در زیر نمونه‌هایی از افزونه‌ها اضافه شده است که شما در صورتی که نیازی به آنها ندارید می‌توانید آن‌ها را غیر‌فعال کنید.

 

Administration Development tools

Devel

Devel node access

Field UI

Rules UI

Views UI

Module Filter

Blog

Forum

Taxonomy

Search

Help

Shortcut

Dashboard

Database Logging

Color

Toolbar

Tracker

Statistics (آمار ، این افزونه بر روی دیتابیس شما اطلاعات را بعد از هر لود صفحه بروزرسانی می‌کند و پیشنهاد می شود در صورتی که از گوگل آنالیز استفاده می‌کنید این افزونه را غیر فعال کنید)

 

متراکم سازی CSS و JS :

با متراکم سازی فایل‌های CSS و جاوا‌اسکریپت شما می‌توانید عملکرد Frontend و زمان دانلود فایل‌های وب‌سایتتان را بهبود بخشید و باعث شوید که مرورگرتان نیازی به ذخیره‌سازی تعداد زیادی فایل نباشد و همچنین تعداد درخواست‌های HTTP نیز کاهش یابد.

برای‌ فعال‌سازی مراحل زیر را طی کنید :

 Configuration (تنظیمات) ⬅️ بخش Development (توسعه) ⬅️ Performance (عملکرد)

تیک گزینه‌های Aggregate and compress CSS files و Aggregate JavaScript files را فعال کنید.

روی گزینه ذخیره تنظیمات کلیک کنید.

نکته : این امکان برای کاربران وارد شده به حساب کاربری و وارد نشده فعال است.

متراکم سازی CSS و JS

در صورتی که می‌خواهید به صورت تخصصی تری به متراکم سازی فایل‌های CSS و جاوا‌اسکریپت بپردازید پیشنهاد می‌کنم از افزونه Advanced CSS/JS Aggregation استفاده کنید.

معکوس کردن سرور‌های پروکسی :

قراردادن یک اپلیکیشن برای ذخیره سازی کپی کش‌های شما در سروری جداگانه امکان پذیر است. این کار را معکوس سازی سرور‌های پروکسی یا چیزی به نام شتابدهی HTTP می‌نامند. Varnish برای وب سایت‌های پر ترافیک بسیاری زیادی مانند Wikipedia ، فیس‌بوک ، توییتر و غیره استفاده شده است. در حال حاضر دو افزونه برای انجام عملیات Varnish در دروپال وجود دارد که در زیر لینک‌های آن‌ها را قرار داده‌ایم.

Varnish

Cache Expiration

ترفند‌های اضافی :

از یک Client Side برای فرم های خود استفاده کنید. افزونه Clientside Validation یکی از بهینه‌ترین انتخاب هاست و از طریق کد‌های Jquery فعالیت می‌کند.

از یک هاست با پشتیبانی از دروپال استفاده کنید.

لاگ دیتابیس را از طریق افزونه Syslog-ng غیرفعال کنید.

از طریق افزونه DB Tuner متوجه شوید که چرا وب سایتتان آهسته کار می‌کند.

افزونه PHP Filter را غیرفعال کنید.

یک هاست سریع انتخاب کنید:

و در آخر ، انتخاب یک هاست سریع و امن یکی از پر اهمیت ترین کار‌هاییست که باید برای بهبود سرعت و عملکرد وب سایتتان انجام دهید. ما پیشنهاد می‌کنیم که از هاست‌های ارزان قیمت اشتراکی استفاده نکنید به این علت که منابع در بین چند صد وب سایت تقسیم می‌شود و سرعت بالایی را به شما نمی‌دهد.

پیشنهاد ما تهیه یک هاست ابری یا یک سرور ابری می‌باشد که تمامی منابع مخصوص شماست. دلیل اصلی این پیشنهاد دسترسی شما به منابع می‌باشد.

خلاصه:

ما می‌توانیم از راه‌های زیادی عملکرد دروپال را بهینه سازی کنیم و فقط باید بدانید که باید کجا را اصلاح کنید. با پیاده سازی یک CDN برای عملیات کش ، بهینه سازی تصاویر ، لود تنبل تصاویر ، تعمیر صفحات ۴۰۴ ، متراکم سازی فایل‌های CSS و JS و غیرفعالسازی افزونه‌های غیر‌ضروری می‌توانید وب سایتتان را بهینه سازی کنید.

اگر راه دیگری برای بهینه سازی دروپال می‌شناسید ، با ما در میان بگذارید و همیشه به یاد داشته باشید که ما همیشه در میزفا پاسخگوی سوالات شما در زمینه‌های مختلف هستیم.

 



:: بازدید از این مطلب : 136
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

خطوط وضعیت پروتکل HTTP چه هستند؟ ما در این مقاله یک فهرست کاملی از خطوط وضعیت HTTP یا همان HTTP status درج کرده‌ایم و مهم‌ترین این کدها را به مرور زمان در سایت میزفا تشریح خواهیم کرد. توجه داشته باشید که این کدها می‌تواند در سئو ، تجربه کاربری و همینطور فروش تاثیر ویژه‌ای داشته باشد.

نکته: کد وضعیت HTTP یا HTTP status code و یا کد وضعیت اچ تی تی پی، یک اصطلاح هستند و همینطور خط وضعیت HTTP یا HTTP status line و یا خط وضعیت اچ تی تی پی، یک معنی دارند.

خط وضعیت HTTP، اصطلاحی است که به کد وضعیت HTTP زمانی که با عبارت HTTP همراه شده است، اطلاق می‌شود، ما کدهای وضعیت HTTP مختلفی را تعریف کرده‌ایم که مهم‌ترین آن‌ها کدهای وضعیت 4XX و کدهای وضعیت 5XX هستند.

البته اگرچه از فنی نادرست است اما خطوط وضعیت HTTP در بیشتر اوقات تحت عنوان کدهای وضعیت HTTP مورد اشاره قرار می‌گیرند.

دسته‌بندی کد وضعیت HTTP

همان گونه که در پایین مشاهده می‌کنید، کدهای وضعیت HTTP، اعداد صحیح سه رقمی هستند؛ رقم نخست آن‌ها برای شناسایی یا تعریف کد مورد نظر در یک دسته‌بندی خاص استفاده می‌شود که یکی از پنج حالت زیر است:

1XX: اطلاعات – به این معنی که درخواست، پذیرفته شده است یا فرایند همچنان ادامه دارد.

2XX: تایید می‌کند که عمل با موفقیت انجام شد و یا با موفقیت دریافت شد. همانند کد 200

3XX: راهنمایی مجدد یا هدایت لازم دارد – برای تکمیل درخواست خود، به چیز دیگری نیاز دارد. همانند ریدایرکت 301

4XX: خطای سرویس‌گیرنده (سمت کاربر) که نشان می‌دهد درخواست قابلیت تکمیل ندارد یا اینکه کاربر چیزی را نادرست وارد می‌کند.

5XX: خطای سرویس‌دهنده (سمت سرور) که حاکی از ناتوانی سرور در تکمیل یا انجام درخواستی است که ظاهراَ معتبر بوده است.

درک این کدها در برنامه ای که ما استفاده میکنیم بسیار مهم است مثلا اگر برنامه ما یک سایت هست و از CMS مثل وردپرس استفاده میکنیم مهم است که این سیستم بتواند خطاها را درست تشخیص دهد تا بتوان براساس نوع کد به بررسی سایت و یا حل مشکلات پرداخت. اصولا به موارد بالا کد وضعیت یا خط وضعیت گویند ولی گاهی مثلا با اسم‌های خطای 404 شناخته می‌شود و به همین دلیل ما هم در دسته عیب یابی خطاها نیز این مقاله را قرار داده‌ایم.

اگر نرم‌افزار (برنامه مورد استفاده در سایت شما) در مورد کدی خاص، اطلاع ندارد، دستکم می‌تواند رده‌ آن را شناسایی کند. به عنوان نمونه اگر کد وضعیت 404 برای برنامه‌ی کاربردی نامشخص است، می‌تواند با این کد همانند کد 400 رفتار کند چرا که کد 404 با کد 400 در یک دسته‌بندی (رده) قرار می‌گیرد، بنابراین می‌توانیم این گونه فرض کنیم که (کد 404) به این معنا است که اشتباه یا خطایی رخ داده است که منشا آن به سرویس‌گیرنده (سمت کاربر) برمی‌گردد.

خطوط وضعیت HTTP (کدهای وضعیت HTTP + معنای آن)

کد وضعیت

معنای آن در فارسی به همراه اطلاحات انگلیسی آن

100

ادامه – Continue

101

پروتکل انتقال – Switching Protocols

102

پردازش – Processing

200

حله یا بسیار خوب – OK

201

ایجاد شده است – Created

202

پذیرفته شده است – Accepted

203

اطلاعات غیرمجاز – Non-Authoritative Information

204

بدون محتوا – No Content

205

تنظیم مجدد محتوا – Reset Content

206

محتوای ناقص (جزئی) – Partial Content

207

چند وضعیتی – Multi-Status

300

چند گزینه‌ای – Multiple Choices

301

انتقال دائم (معروف به ریدایرکت 301) – Moved Permanently

302

تغییر مسیر موقت – Found

303

دیگری را ببینید – See Other

304

اصلاح نشده – Not Modified

305

استفاده از پراکسی – Use Proxy

307

تغییر مسیر موقت (ریدایرکت موقت) – Temporary Redirect

308

تغییر مسیر دائم – Permanent Redirect

400

درخواست بد – Bad Request

401

غیرمجاز – Unauthorized

402

پرداخت الزامی است – Payment Required

403

ممنوع – Forbidden

404

یافت نشد – Not Found

405

روش غیرمجاز – Method Not Allowed

406

غیرقابل پذیرش – Not Acceptable

407

تایید پراکسی الزامی است – Proxy Authentication Required

408

مهلت زمانی درخواست، پایان یافته است – Request Time-out

409

تعارض و یا تضاد – Conflict

410

رفته (گذشته) – Gone

411

طول مورد نیاز – Length Required

412

پیش‌ نیاز لازم انجام نشد – Precondition Failed

413

موجودیت درخواست خیلی طولانی است – Request Entity Too Large

414

درخواست نشانی اینترنتی خیلی طولانی است – Request-URI Too Large

415

(این) نوع رسانه پشتیبانی نمی‌شود – Unsupported Media Type

416

بُعد درخواست، رضایتبخش نیست – Request Range Not Satisfiable

417

انتظار برآورده نشد – Expectation Failed

421

درخواست گمراه‌کننده – Misdirected Request

422

هویت غیرقابل پردازش – Unprocessable Entity

423

قفل شده – Locked

424

وابستگی از بین رفت – Failed Dependency

425

مجموعه نامرتب – Unordered Collection

426

نیازمند به ارتقارسانی – Upgrade Required

428

پیش‌نیاز لازم است – Precondition Required

429

درخواست‌های بسیار زیاد – Too Many Requests

431

فیلدهای درخواست سرصفحه خیلی بزرگ است – Request Header Fields Too Large

451

به دلایل قانونی غیرقابل دسترس است – Unavailable For Legal Reasons

500

خطای سرویس‌دهنده‌ی داخلی – Internal Server Error

501

قابل اجرا نیست – Not Implemented

502

دروازه‌ی بد – Bad Gateway

503

خدمات در دسترس نیست – Service Unavailable

504

وقفه در دروازه – Gateway Time-out

505

این نسخه از HTTP قابل پشتیبانی نیست – HTTP Version Not Supported

506

متغیر قابل انتقال – Variant Also Negotiates

507

فضا ذخیره‌سازی ناکافی است – Insufficient Storage

508

حلقهشناسایی شده است – Loop Detected

510

تمدید نشده – Not Extended

511

احراز صلاحیت شبکه مورد نیاز است – Network Authentication Required

 

فرق بین 302 با 307

شاید برای شما سوالی پیش آید که کد 302 و کد 307 که هر دو تغییر مسیر موقت هستند چه تفاوتی با هم دارند؟ فرق اصلی این دو کد در این هست که در کد 302 می‌توان از یک متد به متد دیگر رفت ولی در کد 307 امکان پذیر نیست، توضیحات بیشتر درباره متدها

فرق بین 301 و 308

تفاوت و فرق اصلی این کدها هم همانند کدهای بالا است و کد 301 قابلیت تغییر متد را داراست. به شکل خلاصه:

Temporary

Permanent

 

302

301

Allows changing the request method from POST to GET

307

308

Doesn’t allow changing the request method from POST to GET

منبع جدول

خطوط وضعیت HTTP غیر رسمی

خطوط وضعیت HTTP که در زیر به آن ها اشاره شده است ممکن می باشد به وسیله‌ی خدمات یا سرویس‌های شخص ثالث به عنوان پاسخ‌های خطا استفاده شود اما در هیچ RFC مشخص نشده است.

کد وضعیت

معنای آن در فارسی به همراه اطلاحات انگلیسی آن

103

محل بررسی (چک‌پوینت) – Checkpoint

420

روش با شکست مواجه شده است – Method Failure

420

آرامش خود را ارتقا ببخشید – Enhance Your Calm

440

پایان زمان ورود – Login Timeout

449

تلاش دوباره – Retry With

450

مسدود شده به وسیله‌ی برنامه‌های کنترل توسط والدین که در ویندوز است – Blocked by Windows Parental Controls

451

تغییر مسیر – Redirect

498

نامعتبر است – Invalid Token

499

کد مورد نیاز است – Token Required

499

درخواست به وسیله‌ی آنتی‌ویروس‌ها ممنوع شده است – Request has been forbidden by antivirus

509

پهنای باند بیش از حد مجاز است – Bandwidth Limit Exceeded

530

سایت متوقف شده است – Site is frozen

 

توجه: مهم است که به یاد داشته باشید که با وجود این که کدهای وضعیت HTTP ممکن است با شماره‌های مربوط به پیغام‌های خطایی که در متون دیگر است ، مانند کدهای خطای مربوط به مدیریت دستگاه به اشتراک گذاشته شود اما این بدان معنا نیست که این دو (کد وضعیت و شماره‌ها) در هر حالبه هم مرتبط هستند.

این عکس هم اطلاعات خوبی درباره تقسیم بندی کدها در قالب استانداردها به شما میده – منبع عکس

سایت ویکی پدیا هم در مورد این مقاله اشارات خوبی کرده است که میتوانید به آن سر بزنید

این مجموعه از مقالات سئو همه در جهت تکمیل شدن آموزش رایگان سئو می‌باشد و به امید آن که مورد استفاده شما گردد.
اگر به دنبال خطاهای بیشتری هستید قسمت ارورهای 5xx و ارورهای 4xx را مطالعه نمایید.
و در آخر خوشحال می‌شویم تجربیات و سوالات خود را در قسمت نظرات مطرح کنید تا بتوانیم با هم ارتباط بر قرار کرده و یا این که بیشتر با هم آشنا شویم :)



:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

فایل robots.txt چیست

فایل robots.txt یک فایل متنی است که به‌وسیله آن خط‌مشی برای ربات موتورهای جستجو تعیین می‌کنیم که چه آدرس‌هایی را خزش و ایندکس کنند و چه آدرس‌هایی را خزش و ایندکس نکنند. توجه داشته باشید که ماهیت خزش با ایندکس فرق دارد. یک ربات باید در ابتدا خزشی را صورت بدهد و سپس تصمیم می‌گیرد که آن را در دیتابیس موتورهای جستجو ذخیره کند یا نه. اگر ذخیره شود عمل ایندکس رخ‌داده است. ما در این مقاله از سایت میزفا به نحوه ایجاد و ساخت فایل robots.txt می‌پردازیم و شما با خواندن این مقاله صرف نظر از اینکه چه نوع CMS (وردپرس، جوملا و …) دارید، می‌توانید این فایل را ایجاد و مدیریت کنید.
موتورهای جستجو با خزیدن در میان صفحات سایت شما، آن‌ها را ایندکس می‌کند و با دنبال کردن لینک‌ها وارد صفحات یا سایت‌های دیگر می‌شوند. هر ربات استانداردی قبل از خزیدن صفحه‌ای از یک دامنه، ابتدا فایل robots.txt را می‌خواند و بر اساس دستورات موجود در این فایل، اجازه خزیدن را پیدا می‌کند تا بتواند ایندکس را انجام دهد. پس باید دقت داشته باشید که چه صفحاتی را برای خزیدن منع می‌کنید چراکه اگر به‌اشتباه صفحات مهم خود را مخصوصاً صفحات فرود یا همان لندینگ پیج را از طریق این فایل برای ربات‌ها مسدود کنید ضربه بدی به سئو سایت و درنتیجه تجارت آنلاین خود وارد می‌کنید. (اهمیت و نحوه ساختن صفحات فرود یا لندینگ پیج را می‌توانید به همراه مثال در مقاله جامع صفحه فرود چیست بخوانید)
فایل robots.txt مختص ربات‌ها است اما جالب است بدانید که چنین فایلی برای انسان‌ها هم نوشته می‌شود. این فایل humans.txt نام دارد و حاوی پیامی برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت شما است و اصولاً به زبان انگلیسی نوشته می‌شود.
نمونه فایل robots.txt و فایل humans.txt برای سایت گوگل:

https://www.google.com/robots.txt

https://www.google.com/humans.txt

فایل robots.txt یا متاتگ روبات

اگر می‌خواهید آدرسی از صفحات و لینک‌های آن توسط روبات بررسی شود اما در نتایج جستجو نمایش داده نشود، درنتیجه باید بجای فایل robots.txt از متاتگ ربات استفاده کنید. اگر قصد دارید این روش را به شکل بهینه انجام دهید مقاله متاتگ robots ما را حتماً بخوانید تا به نکات جالبی درباره این متاتگ دست پیدا کنید.

فایل robots.txt باید در چه آدرسی قرار دهیم؟

بعد از ساخت فایل robots.txt با فرمت ASCII یا UTF-8 این فایل حتماً در آدرس http://domain.com/robots.txt مورد دسترسی ربات‌ها قرار گیرد (بجای domain.com نام دامنه سایت خود را قرار دهید). حال دو نکته درباره این موضوع:

اگر ربات خزنده قصد داشته باشد به زیر دامنه‌های ما سر بزند باید برای هر زیردامنه یک فایل robots.txt جداگانه ایجاد کنیم.

اگر سایت شما هم با www و هم بدون www باز می‌شود باید فایل robots.txt را در هر دو حالت یکسان تنظیم کنید؛ همین موضوع برای http و https هم صدق می‌کند ولی به این نکته توجه داشته باشید که اگر سایت به این شکل در دسترس باشد باعث ایجاد محتوای تکراری می‌شود که برای سئو داخلی سایت به‌شدت ضرر است و یکی از دلایل پنالتی شدن سایت در گوگل می‌باشد، چراکه تمام زیر دامنه‌ها از نگاه گوگل یک سایت مجزا محسوب می‌شود. ولی درباره این فایل بدانید که اگر زیر دامنه‌های شما جداگانه باز می‌شود گوگل برای خواندن فایل robots.txt دامنه http را اولویت قرار می‌دهد.

http://www.site.com

https://www.site.com

http://site.com

https://site.com

نکته مهم دیگر اینکه که فایل robots.txt حتما باید با حروف کوچک نوشته شود. این فایل همانند URL نام این فایل نسبت به حروف بزرگ و کوچک حساس است. به عنوان مثال آدرس‌های زیر کاملا با هم فرق دارند و فقط اولین آدرس صحیح می‌باشد.

mizfa.com/robots.txt

mizfa.com/robotS.txt

mizfa.com/robots.TXT

mizfa.com/Robotx.txt

mizfa.com/ROBOTS.txt.

نحوه ساخت فایل robots.txt

اگر بعد از مراجعه به آدرس http://domain.com/robots.txt خطایی مشاهده کردید یعنی سایت شما فایل robots.txt را ندارد. برای ساخت robots.txt کافی است به کنترل پنل هاست سایت مراجعه کنید، حال اگر کنترل‌پنل هاست از نوع سی‌پنل باشد محیطی شبیه عکس زیر دارد.

ساخت robots.txt در سی پنل

در ریشه یا روت سایت یک فایل ساده ایجاد کرده و فرمت و نام آن را robots.txt درج کنید. گوگل در مقاله Create a robots.txt file به آموزش ساخت فایل robots.txt اشاره کرده است و ما هم در ادامه این مقاله به نمونه دستورات در فایل Robots.txt اشاره خواهیم کرد اما قبل از هرچیز بهتر است ابتدا به تعریف سه کلمه‌ی کلیدی بپردازیم تا شما نیز بهتر با ان ها آشنا شوید فراموش نکنید که میتوانید نظراتخود را با در میان بگذارید .
User-agent : نام ربات موردنظر را جلوی این عبارت می‌نویسیم که البته حساس به حروف کوچک و بزرگ نیست ( به عبارت دیگر non case sensitive است). با استفاده از کیورد user-agent می‌توانید ربات خاصی را هدف گرفته یا به‌طورکلی، دستوری را خطاب به همه آن‌ها درج کنید. گاهی بعضی از موتورهای جستجو ربات‌های مختلفی نیز دارند همانند موتور جستجوی گوگل که برای تصاویر، اخبار و موارد دیگر ربات خاص خود را دارد. در ادامه مثال‌های متنوعی خواهیم زد تا بهتر به این امر پی ببرید.
لیست ربات‌های معروف موتورهای جستجو در عکس زیر:

لیست ربات‌های معروف

 

اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره ربات‌های گوگل کسب کنید این مقاله سایت گوگل را مطالعه فرمایید.
Disallow : مقابل این کیبورد، دایرکتوری‌ای را درج می‌کنید که قصد ندارید توسط ربات ایندکس شود. بعد از عبارت User-agent می‌توانید در هرچند بار که لازم باشد از Disallow استفاده نمایید. به این نکته مهم توجه کنید که ربات موتورهای جستجو به حروف کوچک و بزرگ در دایرکتوری‌ها حساس هستند. در ادامه مثال‌های متنوعی خواهیم زد تا بهتر به این امر پی ببرید.
Allow برعکس دستور Disallow است هرچند دستور Allow غیررسمی است ولی توسط اکثر ربات‌های معروف شناخته‌شده است.

نمونه دستورات در فایل Robots.txt

قبل از هرچیز بدانید که:
* به همه اشاره دارد، مثلاً همه‌ی ربات‌ها یا همه‌ی کاراکترها. در مثال‌های زیر به خوبی متوجه کاربرد * می‌شوید.
/ به تنهایی به معنی همه‌ی آدرس‌ها است.
$ به پایان مسیر یک URL اشاره می‌کند.

مثال یک – عدم دسترسی به کل سایت

در نتیجه در خط اول مثال زیر با درج * همه ربات های موتورهای جستجو را خطاب قرار می‌دهیم و در خط دوم با درج / به عدم خزش و ایندکس تمام آدرس های دامنه اشاره می‌کنیم. بنابراین دستور زیر یعنی: هیچ‌یک از موتورهای جستجو مجاز به خزیدن سایت شما نباشند.

User-agent: *

Disallow: /

 

مثال دو – دسترسی به کل سایت

دستور زیر برعکس دستور بالا می‌گویید همه ربات‌های موتورهای جستجو به کلیه آدرس‌های سایت دسترسی دارند.

User-agent: *

Disallow:

 

خلاصه تصویری از دو مثال بالا

مثال سه – عدم دسترسی به دایرکتوری خاص

دستور زیر به این معناست که ربات گوگل به پوشه blog و همه زیرپوشه‌های blog دسترسی ندارد. درواقع عدم دسترسی هم شامل آدرس mizfa.com/blog و هم شامل آدرس‌های به‌مانند mizfa.com/blog/example می‌شود. در این شرایط بقیه ربات‌ها به‌جز ربات گوگل دسترسی به این دایرکتوری را دارند.

User-agent: googlebot

Disallow: /blog

 

مثال چهار – اولویت ربات ها

همان‌طور که گفتیم موتورهای جستجو ممکن است تعداد ربات‌های زیادی برای موارد خاص داشته باشند برای همین اولویت هم برای آنان مهم است. درصورتی‌که در فایل robots.txt دستوراتی را درج کرده باشید که چند بلاک مختلف آن‌ها برای یک ربات (خزنده) صادق باشد، ربات موتور جستجو همیشه دستوری را که به‌طور واضح‌تر به آن ربات خاص اشاره می‌کند انتخاب کرده و دستورات همان بخش را اجرا خواهد کرد. مثلاً فرض کنید اگر فایل robots.txt همانند دستور زیر یک بلاک مخصوص Googlebot و یک بلاک مخصوص Googlebot-Video وجود داشته باشد. در این حالت اگر ربات عکس گوگل (Googlebot-Image) وارد سایت شما شود، در میان این بلاک‌ها از اولی پیروی خواهد کرد و اگر ربات ویدیو گوگل (Googlebot-Video) وارد سایت شود، از بلاک دومی پیروی خواهد کرد و دستورات بلاک اولی را نادیده گرفته چراکه بلاک دومی برای آن در اولویت است.

User-agent: Googlebot

Disallow: /Photo

User-agent: Googlebot-Video

Allow: /blog

مثال پنج – Regular Expression

شما می‌توانید از عبارات منظم (Regular Expression) هم برای استفاده در دستورات فایل robots.txt استفاده کنید. البته این عبارات منظم به شکل رسمی در این فایل تعریف‌نشده‌اند ولی اکثر ربات‌های معروف در دنیا از عبارات منظم نیز پشتیبانی می‌کنند. مثلاً در دستور نیز اشاره‌شده که کلیه ربات‌ها به فایل‌ها با پسوند pdf که در فولدر (دایرکتوری) test وجود دارند، نباید دسترسی داشته باشند.

User-agent: *

Disallow: /test/*.pdf$

 

مثال شش – تعیین استثنا برای دسترسی به محتوای دایرکتوری

حال قصد داریم کمی درباره وردپرس حرف بزنیم و یک فایل robots txt برای وردپرس به شکل بهینه شده و مناسب ایجاد کنیم. دستور زیر که در بسیاری از سایت‌های وردپرس استفاده می‌شود به این معناست که تمام ربات‌ها به پوشه wp-admin دسترسی نداشته باشند ولی به فایل admin-ajax.php که در این پوشه هست دسترسی پیدا کنند. البته بودن چنین دستوراتی در فایل robots.txt ضرری هم ندارد هر چند ربات توانایی وارد شدن به محیط ادمین وردپرس را ندارد ولی خطا در کدنویسی هم از سمت گوگل و هم از سمت ما طبیعتا امکان‌پذیر است. اگر توجه کرده باشید ما در این مقاله یک بار از کیورد User-agent استفاده کردیم و سپس ۲ خط دستور وارد کردیم، شما می‌توانید به تعداد دلخواه دستورات لازم را در هر خط وارد نمایید.

User-agent: *

Disallow: /wp-admin/

Allow: /wp-admin/admin-ajax.php

 

مثال هفت – اشتباه رایج

یکی دیگر از دستورات رایج و اشتباه از نگاه یک متخصص سئو در فایل robots.txt وردپرس که در بسیاری از سایت‌های معروف ایرانی استفاده می‌شود کدهای زیر می‌باشند. بنده شخصاً در هیچ‌یک از سایت‌های معتبر خارجی که دارای سیستم مدیریت محتوا وردپرس هستند چنین کدهایی را پیدا نکردم. عدم دسترسی به wp-includes که در آن یک سری فایل‌های مهم مثل جی کوئری است باعث می‌شود سایت به آن شکلی که باید برای موتور جستجو نمایش دهد، خروجی نگیرد. سایت‌های مثل یوآست، نیل پتل، searchengineland و ده‌ها سایت معروف وردپرس که در مبحث سئو صاحب‌نظرهای جهانی هستند از چنین دستوراتی که باعث عدم دسترسی به فایل‌های wp-includes می‌شود استفاده نمی‌کنند، حتی سایت یوآست در این مقاله اشاره‌کرده چنین دستوراتی اشتباه است و باعث مسدود شدن ربات‌ها به بعضی فایل‌ها می‌شود که برای سئو سایت خوشایند نیست.

User-agent: *

Disallow: /wp-admin/

Disallow: /wp-includes/

نکته: در مثال فوق disallow کردن /wp-includes/ را به عنوان اشتباه رایج معرفی کرده‌ایم، نه /wp-admin/.  درج /wp-admin/ در فایل robots.txt وردپرس یک روش پیشفرض است و ترجیح دادیم در هرمثال آن را قرار دهیم. (البته Disallow کردن /wp-admin/ نسخه‌ای نیست که بشود برای همه وبسایت‌ها پیچید و کاملاً بستگی به سایت دارد)

مثال هشت – عدم دسترسی به آدرسی با کاراکتر خاص

دستور زیر وقتی کاربرد دارد که شما در آدرس‌های خود کاراکتری مانند ? را داشته باشید چراکه گاهی به دلیل مشکلات فنی در سایت، مقاله شما ممکن است با آدرس‌های مختلف و با مقادیر متفاوت انتشار پیدا کند. به همین منظور دستور زیر را به شکل موقت درج می‌کنید تا ربات‌ها آدرس‌های دارای کاراکتر علامت سؤال را ایندکس نکنند.

User-agent: *

Disallow: /*?

در مثال پایین با درج $ تأکید می‌کنیم که اگر در انتهای آدرسی علامت سوال (?) بود، آن آدرس باید Disallow شود. در نتیجه مثال پایین یعنی هیچ رباتی اجازه‌ی خزش آدرس‌هایی که با ? تمام می‌شوند را ندارند. در این شرایط آدرس‌هایی که با ? به اتمام نمی‌رسند در نظر گرفته نمی‌شوند.

User-agent: *

Disallow: /*?$

اگر به دنبال مثال های بیشتری هستید مقاله Robots.txt Specifications گوگل هم می‌تواند برای شما مفید باشد.

تست فایل robots.txt در سرچ کنسول گوگل

در نهایت بعد از ساختن فایل robots.txt نوبت به تست و صحت کارکرد آن می‌رسد.

آپدیت 2020: توجه داشته باشید در ورژن جدید سرچ کنسول امکان تست فایل robots.txt وجود ندارد. برای تست این فایل از این لینک وارد شوید. اگر با خطایی مواجه شدید URL سایت (مثلا http://mizfa.com) را در سرچ کنسول به عنوان property جدید اضافه کنید و مجدد آزمایش کنید.

گوگل در قسمتی از سرچ کنسول خود شرایط رایگانی برای تست فایل robotx.txt فراهم کرده است.  به این منظور وارد سرچ کنسول (وبمسترتولز) شوید. ( اگر به دنبال یادگیری حرفه ای سرچ کنسول هستید حتما سری به آموزش سرچ کنسول وبسایت میزفا بزنید)


در منوهای موجود سرچ کنسول “Crawl” را انتخاب کنید.

 

سپس زیرمنوی  “robots.txt Tester.” را انتخاب کرده تا ابزار تست این فایل را مشاهده کنید.

 

در سمت راست دستوراتی را مشاهده می‌کنید که در فایل robots.txt درج کرده بودید. این نشان دهنده این است که شما به درستی این فایل را ایجاد کرده‌اید و مکان آن صحیح است.

 

اگر قصد دارید مطمئن شوید که آیا ربات به آدرسی دسترسی دارد یا نه، می‌توانید در قسمت “Enter a URL to test if it is blocked” آدرس را وارد کنید و نوع ربات گوگل را هم مشخص نمایید و دکمه تست را بزنید

 

اگر با پیغام “ALLOWED” مواجه شدید به معنای آن است که ربات گوگل به آن دایرکتوری دسترسی دارد در غیر این صورت با پیغام “BLOCKED” روبه‌رو می‌شوید که بنی بر آن است که ربات دسترسی به آن آدرس (دایرکتوری) را ندارد.

اطلاعات بیشتر درباره تست فایل robots.txt در سایت گوگل مشاهده کنید.

چند نکته پایانی درباره فایل robots.txt

ربات‌های خزنده و یا بعضی ربات‌های موتورهای جستجو ممکن است به دستورات موجود در فایل robots.txt که درج‌شده را نادیده بگیرند. مخصوصاً ربات‌های اسپم یا مالور (malware robots) که برای آسیب‌پذیری، سایت‌ها را بدون توجه به این مسائل اسکن می‌کنند. و به دنبال ایمیل کاربران یا موارد دیگر هستند.

ممکن است متدهای فایل robots.txt را با متاتگ robots به اشتباه بگیرید برای همین پیشنهاد می‌شود که حتما مقاله کوتاه و مفید تفاوت فایل robots.txt با متاتگ robots را بخوانید.

موتورهای جستجو محتوای فایل robots.txt را کَش می‌کنند اما معمولا محتوای کش شده را روزی حداقل یک بار به روز رسانی می‌کنند. با این حال شما اگر تمایل دارید بعد از تغییرات در این فایل، موتورهای جستجو سریع‌تر کش را آپدیت کنند فایل خود را در این آدرس گوگل ارسال کنید. صحبت از Cache شد، آیا می‌دانستید که کش کردن سایت تأثیرات فوق‌العاده‌ای روی سرعت وبسایت‌هایی با ترافیک بالا دارد؟ راه و چاهش در مقاله بهترین افزونه کش وردپرس!

خب امیدوارم از آموزش ساخت فایل robots.txt و نکات پیرو آن استفاده کرده‌باشید و صرف نظر از اینکه از وردپرس، جوملا یا هر CMS دیگری استفاده می‌کنید بتوانید براحتی robots.txt بسازید. هرچند برای ایجاد فایل robots.txt برای وردپرس و دیگر سی ام اس ها مثل جوملا مثال‌هایی ارائه دادیم؛ اما فراموش نکنید که امکان ندارد یک فایل را به عنوان بهترین فایل robots.txt مناسب وردپرس یا CMSهای دیگر درنظر گرفت و برای همه‌ی سایت‌ها از همان یک فایل استفاده کرد.

 



:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

ارور 502 Bad Gateway چیست

خطای 502 Bad Gateway یک کد وضعیت HTTP  از نوع خطاهای 5xx است به این معنا که یک سرویس‌دهنده (سرور) در اینترنت، پیغامی نادرست از سرور دیگر دریافت کرده است. البته معنی لغوی آن دروازه نادرست است.

خطای دروازه نادرست در هر سایت می‌تواند سفارشی شود مثلا سایت میزفا میتواند براساس ساختار و نیاز خود نحوه نمایش خطا ۵۰۲ را تغییر دهد. اگرچه این امر نسبتاَ غیرمعمول است؛ سرورهای وب مختلف خطای 502 رو به شکل‌های مختلف نشان می‌دهند. برخی از روش‌های متداول نمایش این خطا به صورت زیر است:

چگونگی نمایش خطای 502

Error 502

HTTP 502

502 Bad Gateway

502 Proxy Error

Temporary Error (502)

502. That's an error

502 Service Temporarily Overloaded

HTTP Error 502 - Bad Gateway

Bad Gateway: The proxy server received an invalid response from an upstream server

502 Server Error: The server encountered a temporary error and could not complete your request

نمایش خطای 502 Bad Gateway در پنجره‌ی مرورگر اینترنت همانند نمایش دیگر صفحات در مرورگر است.

خطای معروف “fail whale” در توییتر درواقع نوعی ارور 502 است که معنی آن این است که ظرفیت (مراجعه) به توییتر بیش از حد است (حتی اگر خطای 503 حس بیشتری را دراین‌باره ایجاد کند).

خطای 502 Bad Gateway اگر در به‌روزرسانی ویندوز بروز کند خطای 0x80244021  یا پیام  WU_E_PT_HTTP_STATUS_BAD_GATEWAY را ایجاد می‌کند.

خطاهای 502 Bad Gateway به طور کامل از تنظیمات خاص دیوایس شما مستقل است، به این معنی که شما این خطا را می‌توانید در هر مرورگری، در هر سیستم عامل و هر دستگاه دیگری ببینید.

دلایل بروز خطای 502 Bad Gateway

در بیشتر موارد، ارور 502 Bad Gateway به دلیل بروز مسائلی بین سرورهای آنلاین که خارج از کنترل شما است رخ می‌دهد. با این حال گاهی اوقات هیچ مسئله‌ی خاصی وجود ندارد بلکه مرورگر شما فکر می‌کند این مشکل مربوط به تجهیزات شبکه‌ی خانگی شما است و یا علت دیگری دارد که خارج از کنترل شما است.

توجه: وب سرورهای مایکروسافت IIS غالباَ اطلاعات بیشتری در مورد علت بروز خطای 502 ارائه می‌دهند که این کار را با اضافه کردن یک عدد پس از عدد 502 نمایش می‌دهند مانند خطای HTTP 502.3 که به این معنی است که وب سرور در حالی که مانند یک دروازه یا پراکسی عمل می‌کند، پاسخی نامعتبر دریافت کرده است. لیست کامل از این اعداد که به عدد 502 اضافه می‌شوند و معنی هر یک را می‌توانید در آدرس زیر ملاحظه کنید.

https://support.microsoft.com/en-us/help/943891/the-http-status-code-in-iis-7.0,-iis-7.5,-and-iis-8.0

نکته: یک خطای HTTP 502.1 که از انواع خطاهای Bad Gateway است، اشاره به مشکل بروز وقفه در برنامه رابط کاربری دروازه‌ی معمول (CGI) دارد و بهتر است به عنوان موضوع وقفه دروازه 504 تلقی و عمل شود.

چگونه رفع کردن خطا 502 Bad Gateway

ارور 502 Bad Gateway غالباَ خطایی شبکه‌ای بین سرورهای اینترنت است، به این معنی که این خطا ناشی از رایانه یا ارتباط اینترنتی شما نیست.

با این حال از آنجایی که ممکن است اشتباهاتی در این راه رخ داده باشد برخی از کار هایی که ممکن است به شما کمک کند شامل :

سعی کنید نشانی سایت اینترنتی را دوباره بارگذاری کنید؛ این کار را می‌توان با فشردن دکمه‌ی F5 در صفحه کلید و یا با کلیک کردن بر روی دکمه‌ی تازه‌سازی/بارگذاری مجدد، انجام داد.

در حالی که خطای 502 Bad Gateway معمولاَ بیانگر بروز خطایی شبکه‌ای و خارج از کنترل شما است، با این حال این خطا ممکن است به شدت موقتی باشد. تلاش برای دسترسی دوباره به وب‌سایت، غالباَ با موفقیت (و رفع این خطا) همراه است.

با بستن همه‌ی پنجره‌های باز مرورگر و باز کردن یک صفحه‌ی جدید از مرورگر، بارگذاری آن را از نو شروع کنید.
این امکان نیز وجود دارد که ارور 502 که شما با آن مواجه شده‌اید ناشی از بروز مسئله‌ای در سیستم رایانه شما هنگام استفاده از مرورگر باشد. یک راه‌اندازی مجددِ ساده‌ از برنامه‌ی مرورگر، ممکن است سبب رفع مشکل شود.

حافظه‌ی پنهان مرورگر (کش) خود را پاک کنید. فایل‌های تاریخ گذشته و یا خراب‌ شده (کرش) که در مرورگر شما ذخیره شده است می‌تواند سبب بروز خطاهای دروازه نادرست 502 شود.
حذف فایل‌هایی که در حافظه‌ی پنهان قرار دارد و تلاش برای دسترسی دوباره به صفحه، مشکل را (در صورتی که ناشی از پر شدن حافظه پنهان باشد) رفع می‌کند.

کوکی‌های مرورگر (cookie) خود را پاک کنید. به دلایل مشابهی که در رابطه با حافظه‌ی پنهان (کش) ذکر شد بایستی گفت که پاک کردن و حذف کوکی‌های ذخیره شده، می‌تواند سبب رفع خطای 502 شود.
توجه: اگر ترجیح می‌دهید همه‌ی کوکی‌های خود را حذف نکنید، سعی کنید در اولین گام (حذف کوکی‌ها) کوکی‌های مرتبط با سایتی که شما در دسترسی به آن با پیام 502 مواجه شده‌اید را پاک کنید. البته بهتر است که همه‌ی کوکی‌ها را حذف کنید.

مرورگر خود را در حالت ایمن (Safe Mode) مورد استفاده قرار دهید. اجرای مرورگر در حالت ایمن به این معنا می باشد که آن را بدون تنظیمات پیش‌فرض و بدون افزودنی‌های ابزارهای جستجو (add-ons یا extensions) یا برنامه‌های اضافی نظیر نوار ابزار اجرا کنید.
البته در کروم حالت ایمن را incognito و در فایرفاکس private گویند.
اگر هنگام استفاده از مرورگر در حالت ایمن، خطای 502 رخ نداد، به این معنی است که برخی تنظیمات یا برنامه‌های اضافی دلیل بروز این خطا هستند. به تنظیمات مرورگرتان مراجعه کنید و آن را به حالت پبش‌فرض  برگردانید و یا این که به صورت انتخابی برنامه‌های اضافی مرورگر را غیرفعال کنید تا از این طریق بتوانید دلیل اصلی (بروز خطا) را پیدا کنید و مشکل را برای همیشه رفع کنید.

از مرورگر دیگری استفاده کنید. مرورگرهای محبوب عبارتند از فایرفاکس، کروم، اینترنت اکسپلورر و سافاری و دیگر مرورگرها.
اگر هنگام استفاده از مرورگری دیگر (غیر از مرورگر اصلی که بیشتر از آن استفاده می‌کنید) پیغام خطای 502 Bad Gateway مشاهده نشد، شما بایستی بدانید که علت و منبع بروز مشکل، همان مرورگر اصلی شما است. با فرض این که شما توصیه‌های عیب‌یابی ذکر شده در بالا را انجام داده‌اید، اکنون زمان آن است مرورگر خود را دوباره نصب کنید و ببینید آیا مشکل آن رفع شده است یا خیر.

اگر شما دارای نرم‌افزار MS Forefront TMG SP1 نصب شده هستید و هنگام دسترسی به صفحات وب با این پیغام کد خطا یعنی “خطای پراکسی 502” یا “ورود به شبکه انجام نشد” و یا دیگر پیغام‌های مشابه مواجه می‌شوید، آپدیت 1 نرم‌افزار را برای Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 Service Pack 1 دانلود کنید.
نکته مهم: راه حلی که در بالا اشاره شد برای همه‌ی پیغام‌های خطای پراکسی 502، مشترک نیست و فقط در موارد خاص به کار می‌رود. Forefront TMG 2010 نرم‌افزاری تجاری است که در صورت نصب آن بایستی از این مسئله آگاهی داشته باشید.

کامپیوتر ، لپ تاپ و به طور کلی رایانه خود را دوباره راه اندازی کنید و یک بار آن را خاموش و روشن کنید . برخی مسائل موقت مربوط به رایانه شما و چگونگی اتصال آن به شبکه به ویژه اگر شاهد بروز خطا هنگام دسترسی به صفحات متعددی هستید، ممکن است سبب بروز خطاهای 502 شود، در این حالت راه‌اندازی مجدد رایانه می‌تواند کمک کننده باشد.

تجهیزات مربوط به شبکه خود را راه‌اندازی مجدد کنید. مسائل مربوط به مودم، روتر، سوییچ‌ها و دیگر ابزارهای شبکه می‌تواند علت بروز خطای 502 Bad Gateway و یا خطاهای 502 باشد. راه‌اندازی مجدد این دستگا‌ها می‌تواند مفید باشد.

سرویس‌دهنده نام دامنه (DNS) خود را هم در روتر و در رایانه یا دستگاه تغییر دهید. برخی از اشتباهات Bad Gateway به علت بروز مسائل و مشکلات موقتی مربوط به سرورهای DNS است.
توجه: سروهای DNS که در حال حاضر پیکره‌بندی کرده‌اید، احتمالاَ همان‌هایی هستند که به وسیله‌ی ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتِ(ISP) شما به طور خودکار اختصاص یافته است، مگر این که شما قبلاَ آن‌ها را تغییر داده باشید. خوشبختانه شماری از سرورهای DNS مفید برای استفاده وجود دارد که می‌توانید از بین آن‌ها (مورد مناسب) را انتخاب کنید. این لینک سرورهای DNS رایگان و مفید را جهت انتخاب از سوی شما معرفی می‌کند.

برقراری تماس مستقیم با وب‌سایت نیز می‌تواند ایده‌‌ی خوبی باشد. این احتمال وجود دارد که مدیران وب‌سایت که در حال رفع علت بروز خطای 502 Bad Gateway هستند نسبت به آگاهی دادن به مخاطبانشان در مورد علت بروز مشکل علاقه‌مند نباشند :دی
نکته جالب: در توییتر  معمولا  زمانی یک سایت به طور کامل Down یا به اصطلاح خوابیده می‌شود، به ویژه اگر سایت Down شده جز وب‌سایت‌های محبوب و پرمخاطب باشد، مملو از بحث های در قالب تویت می‌شود و اگر مثلا شما چنین مشکلی خوردید در سایت های بزرگ، می‌توانید به این شبکه ها سر بزنید و با یک جستجو به اطلاعات لازم درباره خطاهای اخیر در آن سایت می‌رسید. مثلا می‌توان از هشتک های مثل  #websitedown در توییتر استفاده کرد برای پیدا کردن یک سایت خاص. به عنوان مثال زمانی که سایت فیسبوک برای مدت کوتاهی Down شد هشتک facebookdown در این شبکه اجتماعی مورد استفاده زیادی قرار گرفت. یا سایت آمازون هم در این شبکه اجتماعی مورد هدف کاربران گرفته و با هشتک amazondown تویت های بسیاری را می‌بینیم. در واقع این روش، ترفندی عالی برای اطلاع از وضعیت دیگر سایت‌ها به جز توییتر است.

با ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنت خود تماس بگیرید. اگر مرورگر، رایانه و شبکه‌ی شما همگی در حال کار کردن هستند و وب‌سایت (مورد نظرتان) گزارش می‌دهد که صفحه یا سایت برای آن‌ها در حال کار کردن است، مشکل 502 Bad Gateway می‌تواند به علت مسائل مربوط به شبکه باشد که طبیعتاَ ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتِ (ISP) شما در این زمینه باید پاسخگو باشد.

بعدا مراجعه مجدد کنید. در این مرحله از عیب‌یابی (که شما انجام داده‌اید)، پیغام ارور 502 Bad Gateway، به طور قطع مسئله‌ای است که ممکن است ناشی از ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتِ (ISP) و یا شبکه‌ی وب‌سایت باشد – حتی ممکن است چنان چه تماس مستقیم حاصل کرده‌ باشید، یکی از این دو برای شما ثابت شده باشد.

گاهی ممکن است شما از سی دی ان ابرآروان استفاده کنید و اگر با ۵۰۲ رو به رو شدید، میتواند مشکل از دردسترس نبودن سرور اصلی میزبان سایت باشد. همینطور بلاک درخواست‌ها از سوی فایروال سمت هاست شما یکی از دلایل دیگر هست. در این صورت با هاست در تماس باشید.

در نحوه رفع ارور ۵۰۲ در سایت cloudflare هم ممکن است ۱۳ مورد بالا به شما کمک بسیاری بکند، ولی اگر شما خود مدیریت سرور یا هاست سایتی را برعهده دارید و یا این خطا روبه‌رو شده‌اید، پیشنهاد می‌شود جهت رفع یابی به پشتیبان سرور خریداری شده تیکت ارسال کنید.
چرا که وقتی چنین خطایی شبیه به زیر مشاهده می شود نشان می‌دهد که سایت کلودفلر به خوبی کار کرده و خطا را تشخیص داده است ولی نتوانسته ارتباط مناسبی با سرور سایت شما برقرار کند.

502 error cloudflare

در هر صورت شما تنها کسی نخوهاید بود و نیستید که با خطای 502 مواجه می‌شوید، بنابراین تا رفع مشکل نیازمند شکیبایی هستید. البته در موارد نادری ممکن است این خطا با خطاهای دیگر سمت سرور هم مرتبط باشد بنابراین مطالعه خطاهای نظیر ارور 500 ، ارور 503 ، و مخصوصا ارور 504 که بسیار به خطای 502 شبیه است، هم می‌تواند کمک مناسبی برای رفع مشکلات به شما بکند.

برای بررسی و مانیتورینگ این خطاها پیشنهاد میشه آموزش search console سایت میزفا رو حتما بررسی کنید.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

۴۰۳ یک کد است که به خطای 403 و یا ارور 403 معروف است ولی در اصل یک کدی می‌باشد که حاوی یک مشکل است. ما در این مقاله قصد داریم به آموزش رفع ارور 403 به شکل کامل اشاره کردیم، و در ادامه به راه کارهای کلی برای حل این مشکل میپردازیم و در انتها اگر شما به خوبی مطالعه کنید می‌توانید این خطا را در مرورگر خود و یا نرم افزاری که استفاده میکنید رفع کنید، همینطور می‌توانید باعث حل شدن برخی از خطاهای ۴۰۳ معروف در گوگل ، گوگل پلی اندروید، وردپرس، بلواستکس و … می‌شوید. در ادامه با میزفا همراه باشید.

اگر علاقه ای به زیاد خواندن ندارید و صرفا رفع خطای ۴۰۳ برای شما مهم است اینجا کلیک کنید تا وارد سرفصل های رفع این خطا شوید.

خطای 403 forbidden error چیست

خطای 403 forbidden error که به معنی ممنوع بودن است یک کد HTTP status از نوع کدهای 4xx است و به این معنا است که دسترسی به صفحه یا منبعی‌ که شما در تلاش برای رسیدن به آن هستید به دلایل مختلفی امکان‌پذیر نیست حال ممکن است این موضوع به دلایل افزایش امنیت ، تحریم‌ها، خرید هاست با تنظیمات نامناسب و یا خطاهای نرم افزاری و یا انسانی باشد.

سرویس‌دهنده‌های وب مختلف، خطاهای 403 را به اشکال مختلفی نشان می‌دهند. بیشترین شکل بروز این خطا را من در پایین فهرست کرده‌ام. گاهی اوقات صاحب یک وب‌سایت، (شکل نمایش) خطای HTTP 403 را  تغییر و سفارشی می‌کند که این امر چندان رایج نیست.

ظاهر شدن خطای 403 به چه صورت است

رایج‌ترین شکل‌های بروز خطای 403 به صورت زیر است:

403 Forbidden

HTTP 403

Forbidden

Error 403

HTTP Error 403.14 - Forbidden

Error 403 - Forbidden

HTTP Error 403 - Forbidden

Forbidden: You don't have permission to access [directory] on this server

معنای آن‌ها به ترتیب:

ممنوع 403

HTTP 403

ممنوع

ارور 403

ارور HTTP 403.14 – ممنوع

خطای 403 – ممنوع

ارور HTTP 403 – ممنوع

ممنوع: اجازه دسترسی به این سرویس‌دهنده (سرور) برای شما امکان‌پذیر نیست.

خطای 403 forbidden error در پنجره‌ی مرورگر همان‌ گونه نمایش داده می‌شود که دیگر صفحات وب نمایش داده می‌شوند. خطاهای 403 مانند دیگر خطاهای این رده ممکن است در هر سیستم عامل و در هر مرورگری دیده شود.

در مرورگر اینترنت اکسپلورر “The website declined to show this webpage” بیانگر خطای 403 forbidden error است. و در عنوان اینترنت اکسپلورر (IE) پیغام 403 forbidden error و یا چیزی شبیه به این پیغام را درج میکند.

خطاهای 403 معمولاَ در نرم افزارهای آفیس هم مشاهده می‌شود وقتی که لینک‌های بازکننده از طریق برنامه‌های مایکروسافت آفیس، پیامی دال بر این که قادر به باز کردن آن URL نیست، یا نمی‌توان اطلاعاتی را که مورد نیاز برنامه‌ی مایکروسافت آفیس است را دانلود کرد، تولید می‌کند.

دلایل بروز خطای 403 forbidden error و رفع آن

خطاهای (احتمالی) موجود در URL را بررسی کنید و از درست بودن نام و پسوند آدرس سایت مطمئن شوید و فقط درست بودن آن در دایرکتوری کافی نیست. بیشتر وب‌سایت‌ها به گونه‌ای پیکره‌بندی شده‌اند که امکان باز شدن سایت از طریق دایرکتوری در آن‌ها وجود ندارد بنابراین وقتی سعی در نمایش یک پوشه به جای صفحه‌ای خاص دارید، مواجهه با یک پیام 403 forbidden طبیعی و قابل انتظار است.
توجه: این مسئله تا حدودی رایج‌ترین دلیل برای یک وب‌سایت برای مواجهه با ارور 403 forbidden باشد.

کش یا به فارسی حافظه‌ی پنهان مرورگر خود را پاک کنید. شما وقتی وارد سایتی می‌شود مقداری از آن سایت در مرورگر شما کش می‌شود و بازدید دوباره شما از آن سایت ممکن است با مشکل 403 forbidden مواجه کند.

وارد وب‌سایت (مورد نظر) شوید با این فرض که این کار امکان‌پذیر است در وب سایت مورد نظر کاری که همیشه انجام میدادید و یا قصد دارید انجام دهید را شروع کنید و اگر با کد 403 forbidden یا همان خطا 403 روبه‌رو شدید می‌تواند به این معنی باشد که شما پیش از آن که بتوانید سایت آن آدرس شوید نیازمند دسترسی اضافی و یا دسترسی بالاتر (مثل ادمین) هستید.
یعنی گاهی یک وب سایت بنابر سیاست های کاری خود مثل افزایش امنیت، برخی از صفحات آن خطای 403 forbidden رخ می‌دهد که اجازه‌ی ویژه‌ای (برای ورود) لازم است با این وجود گاهی به جای اوردن صفحه لاگین، 403 forbidden استفاده می‌شود چرا که صرفا افراد خاص و محدودی وارد می‌شوند.

کوکی‌های مرورگر خود را پاک کنید؛ به خصوص اگر شما به طور معمول وارد وب‌سایت خاصی می‌شود و وارد شدن دوباره شما آخرین مرحله کار نمی‌کند.
توجه: با وجود این که ما از (حذف) کوکی‌ها سخن به میان آوردیم، اما باید از فعال کردن آن‌ها برای مرورگر خود و یا دست‌کم برای وب‌سایتی (که قصد ورود به آن را دارید) اطمینان حاصل کنید. به شکل خلاصه فعال بودن کوکی امری لازم و ضروری است ولی هر از گاهی باید کوکی مرورگر خود را پاک کنید تا شاهد کمترین خطاها باشید.

با وب‌سایت تماس برقرار کنید. ممکن است که خطای 403 forbidden، اشتباه تنظیم شده باشد، و برای افراد دیگری (که قصد دسترسی به سایت را دارند) تنظیم شده باشد، ولی این موضوع برای شما که باید دسترسی داشته باشید هم رخ داده است که مدیر آن سایت از این مشکل آگاه نیست.
نکته جالب: در توییتر  معمولا  زمانی یک سایت به طور کامل Down یا به اصطلاح خوابیده می‌شود، به ویژه اگر سایت Down شده جز وب‌سایت‌های محبوب و پرمخاطب باشد، مملو از بحث های در قالب تویت می‌شود و اگر مثلا شما چنین مشکلی خوردید در سایت های بزرگ، می‌توانید به این شبکه ها سر بزنید و با یک جستجو به اطلاعات لازم درباره خطاهای اخیر در آن سایت می‌رسید. مثلا می‌توان از هشتک های مثل  #websitedown در توییتر استفاده کرد برای پیدا کردن یک سایت خاص. به عنوان مثال زمانی که سایت فیسبوک برای مدت کوتاهی Down شد هشتک facebookdown در این شبکه اجتماعی مورد استفاده زیادی قرار گرفت. یا سایت آمازون هم در این شبکه اجتماعی مورد هدف کاربران گرفته و با هشتک amazondown تویت های بسیاری را می‌بینیم. در واقع این روش، ترفندی عالی برای اطلاع از وضعیت دیگر سایت‌ها به جز توییتر است



:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عبادی

بک لینک چیست

لینکی (Link) که از سایتی به سایت دیگر داده می‌شود را بک لینک می‌گویند، به عبارت دیگر اگر سایت X، آدرس سایت Y را در داخل متنی (Anchor text) لینک کند، سایت Y یک بک لینک از سایت X دریافت می‌کند. و این عمل هم به اصطلاح لینک سازی یا لینک بیلدینگ گویند. بک لینک شامل لینک سازی داخلی نمی‌شود به عبارت دیگر به لینک‌های داخلی یک دامنه بک لینک نمی‌گویند.

بک لینک اهمیت ویژه‌ای در سئو سایت دارد و همیشه مهندسین سئو در تلاش هستند تا بتوانند بک لینک بیشتری را در جهت ارتقا رتبه سایت ایجاد کنند، ولی همان‌طور که میدانید هر آنچه در سئو زیاده‌روی شود به جای تاثیر مثبت، تاثیر منفی به‌همراه خواهد داشت، لینک سازی یا لینک بیلدینگ باید اصولی صورت بگیرد و اگر به شکل اسپم و انبوه لینک سازی شود با جریمه های سنگین گوگل همراه خواهد بود چرا که لینک سازی بی‌رویه یکی از دلایل پنالتی شدن سایت در گوگل است.

لینک سازی یا لینک بیلدینگ

بک لینک انواع مختلفی دارد ولی دو نوع آن نسبت به بقیه لینک‌های دیگر معروف است لینک نوفالو (Nofollow) و لینک فالو (Follow)، ما در مقاله لینک نوفالو به شکل کاملا جامع با سوال‌های کاربردی به تشریح و اهمیت لینک نوفالو پرداختیم و تفاوت اصلی آن با لینک فالو را ذکر کردیم، پس حتما پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دو نوع لینک به مقاله ذکر شده مراجعه کنید.

در ادامه به انواه Backlink از نظر ساختاری می‌پردازیم.

انواع لینک از نظر ساختاری

ساختار یک لینک به شکل زیر است و در مقابل اتریبیوت rel می‌تواند مقادیر مختلفی برای مقاصد گوناگون درج کرد. در ادامه بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد. این موارد را میتوان جزئی از سئو تکنیکال یا همان سئو فنی دانست.

شاید بپرسید اتریبیوت rel چیست؟ به rel موجود در کد زیر یک نوع اتریبیوت گفته می‌شود و حال این اتریبیوت که rel هست بعد از مساوی و در داخل “” مقادیری را می‌گیرد که در ادامه ما بیشتر درباره مقادیر داخل rel صحبت خواهیم کرد.

 

Title link

لینک از نوع Alternate

این لینک برای سایت‌های دو زبانه یا چند زبانه مناسب است، به این معنی است که این لینک ، به آدرسی می‌رود که شما همین صفحه را به زبانی دیگر خواهید دید.

Title link

لینک از نوع Author

این نوع لینک برای نویسنده‌ها به کار می‌رود، اگر روی آن کلیک کنید شما را به نویسنده آن مقاله ارجاع می‌دهد.

Title link

لینک از نوع Bookmark

این نوع لینک‌ها برای Bookmark (بوک مارک) کردن مناسب است چرا که لینک تغییر نمی‌کند و می‌توانید لینک مقاله را در مرورگر خود ذخیره نمایید یا همان بوک مارک کنید.

Title link

لینک از نوع Help

زمانی کاربرد دارد که بخواهید آموزشی از یک صفحه‌ را در صفحه دیگر قرار دهید. وقتی روی این لینک کلیک کنید به صفحه آموزش یا راهنمای استفاده از مقاله خواهید رفت.

Title link

لینک از نوع License

بدین معنا که این لینک ، شما را به صفحه کپی رایت مقاله هدایت می‌کند.

Title link

لینک از نوع next

به معنای این است که این لینک شما را به مقاله بعدی هدایت می‌کند.

Title link

لینک از نوع Prev

به معنای این است که این لینک شما را به مقاله قبلی هدایت می‌کند برعکس لینک next است.

Title link

لینک از نوع Nofollow

سال ۲۰۰۵ بود که رم نوفالو توسط گوگل معرفی شد. این نوع لینک به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که لینک را دنبال نکنند و اعتباری به سایت مقصد داده نشود. (در مقاله لینک نوفالو به تشریح درباره اهمیت و کاربرد این نوع لینک‌ها پرداختیم، پیشنهاد میکنم حتما بخوانید)

Title link

لینک از نوع Follow یا Dofollow

لینک فالو برعکس لینک‌های نوفالو است، شما اگر اصلا از اتریبیوت rel استفاده نکنید به شکل پیش‌فرض موتورهای جستجو آن را فالو می‌دانند، مقدار Follow با مقدار Dofollow فرقی ندارد و هر دو یک مفهوم را دارد. هر سه لینک زیر یک معنا را دارند. (در مقاله لینک نوفالو به تشریح درباره لینک فالو و فرق آن با لینک نوفالو پرداختیم)

Title link

Title link

Title link

لینک از نوع Search

به لینکی اشاره می‌کند که شما در آنجا امکان جستجو در بین مقاله‌ها را دارید.

Title link

لینک از نوع Tag

اصولا تگ‌های مقاله‌ها را با این نوع لینک به موتورهای جستجو نشان می‌دهند. این لینک‌ها نشان دهنده یک تگ یا کلمه کلیدی در این مقاله است.

Title link

توضیحات بیشتر درباره لینک‌ها در مقاله w3.org بخوانید.

لینک از نوع noreferrer noopener

این نوع اتریبیوت ها از زمانی معروف شدند که از نسخه ۴.۷ وردپرس بروی لینک هایی که target="blank" هستند (یعنی در زمان کلیک بر روی آن لینک ما وارد تپ دیگر می‌شویم) اعمال می‌شود. اصولا تگ‌های مقاله‌ها را با این نوع لینک به موتورهای جستجو نشان می‌دهند. این لینک‌ها نشان دهنده یک تگ یا کلمه کلیدی در این مقاله است.

رل noopener در window.opener جاوااسکریپت کمک به امنیت اطلاعات کاربران می‌کند و noreferrer به کمک هدر HTTP باعث افزایش امنیت می‌شود.

Title link

توضیحات بیشتر درباره لینک‌ها در مقاله w3.org بخوانید.

لینک از نوع Sponsored

این اتریبیوت یعنی rel="sponsored" که در سال ۲۰۱۹ یعنی دقیقا شهریور ۱۳۹۸ توسط گوگل در این لینک معرفی شد. معنای Sponsored یعنی حمایت مالی و هدف از این رل (rel) درج آن در لینک هایی است که جنبه تبلیغات دارند. درواقع لینک های تبلیغاتی و لینک هایی که اسپانسری هستند میتواند rel="sponsored" استفاده شود.

رل Sponsored یک موضوع مهم را به صورت غیرمستقیم اشاره میکند و آن اهمیت بیشتر رل نوفالو هست. درباره اهمیت بک لینک نوفالو بیشتر خوانید.

Title Sponsored

لینک از نوع UGC

عبارت ugc مخفف User Generated Content است. رل ugc هم همانند رل اسپانسر در سال ۲۰۱۹ یعنی دقیقا شهریور ۱۳۹۸ توسط گوگل معرفی شد. هدف از اتریبیوت rel="ugc" بر روی لینک های است که محتوای آن توسط کاربرها ایجاد شده است.

Title link

حالا ممکنه بعد از اینکه بفهمید بک لینک چی هست، بپرسید:

از کجا بکلینک بخریم؟  چطوری تهیه کنیم؟و یا اصلا چطور بفهمیم بک لینک خوب چیست و بعد آن را تهیه کنیم؟

این بخش از متنی که شما دارید میخونید خلاصه تجربه ۸ ساله من می باشد در این زمینه. پس به آن توجه زیادی کنید و نظرات خود را برای ما بنویسید :
نکته اول: من جای شما باشم اگر اولین باره قصد تهیه بکلینک رو دارم و تا حالا نخریم، پس زیاد سمت خرید بکلینک نمیرم، مگر وقت زیاد داشته باشم و بیام کلی مطالعه کنم و وقت بذارم و هزینه کنم تا یاد بگیرم و یا از یک مشاوره سئو کمک بگیرم و یا کلا بهتره بدم یک متخصص سئو کارهای خرید بکلینک های سایت منو انجام بده.
نکته دوم: حالت مشاوره که اشاره کردم شاید خیلی جواب نده چون مشاوره سئو اگر بخواد بهترین مشاوره رو به شما بده تقریبا باید اطلاعات خوبی از سئوی سایت شما داشته باشه. من خودم برای مشاوره دادن گاهی یک هفته دارم درباره یک سایت تحقیق میکنم طبیعتا اینطوری به ناچار هزینه مشاوره بالا میره. ولی مشاوره هایی که یک ساعته هست و شخص مشاور دهنده قبل مشاوره دادن هیچ اطلاعاتی از سایت شما نداره کمی میشه گفت صحبت ها کلی گویی میشه و به نظر شخصی من مشاوره غیرکاربردی هست چون به اون هدف اصلی که ما قصد داریم نمیرسونه.
نکته سه: بعید میدونم در محیط وب بتونید پاسخ این سوال “من میخوام برای سایتم بک لینک بخرم چطوری و از کجا بخرم” رو پیدا کنید، منابعی که برای اموزش ساخت بک لینک وجود داره بسیار ناقص هست و اصلا در هیچ سایتی غیرممکنه کامل درباره بک لینک صحبت کنن، من خودم سال ها هست قصد دارم یک سری مقالات جامع درباره بک لینک بنویسیم ولی متاسفانه نتونستم.
نکته چهار: فرض کنید اصلا شما یک منبع خوب و کامل پیدا کردید، کمی فکر کردید که اون کسی که این منابع رو نوشته چطوری اصلا میتونه ۱۰۰ ها مقاله بک لینک رو اپدیت نگه داره؟ همین الان در میزفا ۳۰۰ مقاله ای که توسط ۸ نفر اپدیت میشن نزدیک به ۱ سال و نیم طول میکشه. از طرفی فرض کنیم اصلا اپدیت هم هست (فرض محاله البته) میدونید بکلینک و ساخت لینک های خارجی مثل بازی با چاقو هست؟ و میتونید با این چاقو به سایت خودتون آسیب جدی بزنید؟ همینطور برای ساخت بک لینک اصولی برای سایت خودتون باید یک مسیر اختصاصی پیدا کنید، درواقع برای هر سایت باید یک مسیر بک لینک ساخت، مثل استراتژی میتونه که تا الان من یک بار هم ندیدم در دو کسب و کار مختلف یک نوع استراتژی بچینیم.
نکته پنج: خیلی از دوستان اصلا توجه به سئو داخلی نمیکنن و به قولی خوددرمانی یا به قول ما خودسئویی میکنن، خیلی از دوستان تماس گرفتن با ما و نیاز به لینک خارجی دارن، هر چند ما چنین خدماتی نداریم و کلا اختصاصی برای سایتی لینک سازی نمیکنیم و فقط تو پروژه های ۰ تا ۱۰۰ لینک سازی میکنیم ولی وقتی بررسی میکردیم میدیدیم که اون سایت اصلا نیاز به لینک نداره و انقدر سئو داخلی اون سایت مشکل داره که نیاز نیست هنوز بره سراغ لینک سازی.

مواردی که بالا خدمتتان عرض کردیم ممکن است قابل پذیرش همه وب سمتر ها نباشد و یا این که اشتباه باشد اما نظراتی بود که ان ها را صادقانه بیان کردیم. با این حال من خودم همیشه مشاوره میگیرم از چیزهایی که اطلاع ندارم، من خودم وقتی ماشین میخرم یا ملک و یا حتی توی بورس شرکت میکنم چون تخصص کافی ندارم و از مشاوران کمک میگیرم و خب خداروشکر همیشه جواب داده.

پایان و نکات تکمیلی

۱) دقت داشته باشید که ما درباره انواع لینک‌ها یعنی تگ a در HTML صحبت کردیم هر چند برخی از این ویژگی‌ها را می‌توان در تگ link که در header هم مشاهده کرد.

۲) از طرفی میتوان در یک لینک برخی اتریبیوت ها را با هم استفاده کرد مثلا:

Title Sponsored

یا مثلا

Title Sponsored

۳) الگوریتم های گوگل اهمیت زیادی به این اتریبیوت ها میدهند. بنابراین در جای درست استفاده کنید. اگر آشنایی به مباحث سئو ندارید از یک متخصص سئو که حداقل آشنایی نسبی با کسب و کار شما دارد کمک بگیرید.

حال باید در پایان کار بدانید بک لینک چیست و چه انواعی به کمک اتریبیوت ها دارد. اگر سوالی و یا نظری درباره این مقاله بک لینک داشتید حتما در نظرات برسید.

 



:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 آبان 1399 | نظرات ()